Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maroubrabeach no, rukou 😀 😀 😀 Mě to přijde hrozně jednoduché, nikdy jsem neměla problém. Jako na mm přesně to není, ale v pohodě to jde 😀
@maroubrabeach Já jsem naprostý amatér, ale když holky lemují okolo krku, tak střihnou pásek, přeloží na půl a přišijí na overlocku a většinou s tím nic dalšího nedělají. Já u krku lemuji stejným materiálem jako je triko tak, že ustřihnu pásek cca 3 cm široký, přišiju jednou stranou k výstřihu na OL a pak to začistím na COL, a když je to střižené rovně, tak není vůbec žádný problém. Jen teda rovně to vypadá až asi až u 3. trika, ale že to je křivě vidím jen já, většina lidí tak zblízka triko nezkoumá. A zahybám rukávy a spodek taky od oka. Ten spodní okraj se snažím vést místem, kde je levá jehla. Koukni na kupovaná trička a zjistíš, že i tvé 1. triko je rovnější než kupované.
@lucijan Mně se bodýčka nechtěly právě šít... Tak jsem šila dlouhé trika (aby se nevyhrnovaly) a pak tuničky... Jinak trika máme hlavně z H&M, hodně z durhé ruky z mmb... Barvičky jaké chceš, dlouho vydrží a i sytě červená nepouští... 😉 🙂
@bordino My nosíme vel.80... Obvod hlavičky 46cm... Máme malinkatou holčičku 😀
@mooncaa hej, nad tym tiez tak uvazujem, ze overlock, prehnut a potom coverlock. diky
Díky všem. Chtěla jsem ušít čepičku jako dárek ke kombinéze (softová je přdpokládám na chodící dítě), tak mě překvapilo, že takové dítě má obvod hlavy jako můj 5 měsíční "drobek" ( i když, i ta kombinéza by mu byla.... 😅)
dosila som dalsie teplaky...so školky nutne potrebujeme...ale uz mam tych teplakoch dost...je cas pustiti sa do niecoho ineho...
Holky děláte nějaký rozdíl mezi srřihem na kalhoty pro dítě s plenama a bez? Ušila jsem V. asi patery tepláčky (nosil látkovky), ale teď odplenkováváme a tepláky mu nesedí, sjíždí pod bříško, takže jsou pak hrozně volný v rozkroku a jsou dlouhý nohavice... utažení gumy to moc neřeší ☹ Nějak mě nenapadá jak to vyřešit, nebaví mě neustálý vytahování nahoru a ohrnování nohavic....
@zikie tak to jsem ted chtěla taky napsat že jsem ho tam viděla ráno 😀
jinak holyk nepotřebujete někdo http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... pokud ani písněte Ip nám chybí spodky jsem nějak přišal na to že nemáme skoro žádné ale 3kg je pro mě moc 😅
Tady už se MTX objednává kontinuálně. 😀 To je dobře, že jsme tak výkonné v šití.
@anastazieb ano je rozdiel v gatiach.. ja nie som az taky odbornik na strihy, len co som si vsimla , ked robim strih z ottobre do 92, tak maju vyssi klin, ako tie co su od 92 vyssie 🙂
cize ak je drobec odplienkovany, treba sit tie od 92 😉 alebo zmensit klin a zuzit po bokoch 😉
@zojec aha, tak k velikosti 96 jsme ještě nedorazili, to bude až tak za rok 😀 Tak já to zohledním ve svých střizích. Ale horší je to s těma, které už jsem ušila... asi utáhnu gumu a nohavice ohrnu a přišiju na rovnostehu, aby držely a daly se vypárat.
@anastazieb ked pozries v ottobre, tak sa niekedy zacinaju od 92 strihy.. tie gate uz vacsinou maju ten sed aj sirku uzsiu 😉 tie co zacinaju od 56-92 su vacsinou prisposobene na plienky 😉 treba to kuknut
@zikie @bordino ještě se koukám - teď mají petrol, ale zelený http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... je to to stejné? 😕
Něco pro krásné ránko 😀 😀 😀
baby prosim odporucte dobry strih na damske soft nohavice..vdaka

@jitu22 ta je dokonalá 😵 😵 😵