icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mima2011
18. nov 2012

@jitu22 ta je dokonalá 😵 😵 😵

caramilla
18. nov 2012

@maroubrabeach no, rukou 😀 😀 😀 Mě to přijde hrozně jednoduché, nikdy jsem neměla problém. Jako na mm přesně to není, ale v pohodě to jde 😀

mooncaa
18. nov 2012

@maroubrabeach Já jsem naprostý amatér, ale když holky lemují okolo krku, tak střihnou pásek, přeloží na půl a přišijí na overlocku a většinou s tím nic dalšího nedělají. Já u krku lemuji stejným materiálem jako je triko tak, že ustřihnu pásek cca 3 cm široký, přišiju jednou stranou k výstřihu na OL a pak to začistím na COL, a když je to střižené rovně, tak není vůbec žádný problém. Jen teda rovně to vypadá až asi až u 3. trika, ale že to je křivě vidím jen já, většina lidí tak zblízka triko nezkoumá. A zahybám rukávy a spodek taky od oka. Ten spodní okraj se snažím vést místem, kde je levá jehla. Koukni na kupovaná trička a zjistíš, že i tvé 1. triko je rovnější než kupované.

sufik1
18. nov 2012

@jitu22 tak komboška super.

a já jdu taky s troškou do mlýna. Zateplené recy džíny. Vevnitř je flís. Ale teda ten hlavolam, jak sešít spodek nohavic, aby to nebylo vidět....

ofelieee
18. nov 2012

@coverlock brother 2340cv ahoj holky není nějaká hromadka? Mám doma ty boží hnědožlutý opičky z Mylly a nemám je s čím zkombinovat... Díky

maly_prcek
18. nov 2012

@lucijan Mně se bodýčka nechtěly právě šít... Tak jsem šila dlouhé trika (aby se nevyhrnovaly) a pak tuničky... Jinak trika máme hlavně z H&M, hodně z durhé ruky z mmb... Barvičky jaké chceš, dlouho vydrží a i sytě červená nepouští... 😉 🙂

maly_prcek
18. nov 2012

@bordino My nosíme vel.80... Obvod hlavičky 46cm... Máme malinkatou holčičku 😀

maroubrabeach
18. nov 2012

@mooncaa hej, nad tym tiez tak uvazujem, ze overlock, prehnut a potom coverlock. diky

bordino
18. nov 2012

Díky všem. Chtěla jsem ušít čepičku jako dárek ke kombinéze (softová je přdpokládám na chodící dítě), tak mě překvapilo, že takové dítě má obvod hlavy jako můj 5 měsíční "drobek" ( i když, i ta kombinéza by mu byla.... 😅)

komisakpd
18. nov 2012

dosila som dalsie teplaky...so školky nutne potrebujeme...ale uz mam tych teplakoch dost...je cas pustiti sa do niecoho ineho...

anastazieb
18. nov 2012

Holky děláte nějaký rozdíl mezi srřihem na kalhoty pro dítě s plenama a bez? Ušila jsem V. asi patery tepláčky (nosil látkovky), ale teď odplenkováváme a tepláky mu nesedí, sjíždí pod bříško, takže jsou pak hrozně volný v rozkroku a jsou dlouhý nohavice... utažení gumy to moc neřeší ☹ Nějak mě nenapadá jak to vyřešit, nebaví mě neustálý vytahování nahoru a ohrnování nohavic....

luciavan
18. nov 2012

@caramilla krásne originálne, stále plná inšpirácie - Ďakujem 🙂

kuna
19. nov 2012

@sufik1 hezké, já jsem ten dolní neviditelný šev dělala tak, že jsem nejdřív sešila po rubu spodek nohavic a až potom našila pas.

palosek
19. nov 2012

@caramilla ...a to je lama z Wendy? Na fotce mi přijde ten chlup kratší než z mtx....A když to srovnáš s "medvídkem"...Co je nejkratší? A když jsme u porovnávání...jak je na tom s délkou chlupu lama přes @animal ?

lenasss
19. nov 2012

@palosek nejsem sice car ale myslím si že je to lama od @animal hlavně podle barvy wendy má tuším nejdelší chlup a medvídek nejkratší toto je něco mezi tím a z MTX je ten chlup podle mě taky kratší než wendy ale jen můj názor 😅

palosek
19. nov 2012

@lenasss díky. A ty jsi měla už v ruce lamu od animal?

veronik77
19. nov 2012

@palosek lama od Animal je z jedné strany dlouhý chlup - jako wendy a z druhé strany krátký - tak doufám, že to nebude tak cuckovatět 🙂 kdyžtak Ti pošlu vzorek 🙂

zikie
19. nov 2012

@bordino na MTX normálně petrol fin mají... 3kg bychom si rozdělily ne?

lenasss
19. nov 2012

@zikie tak to jsem ted chtěla taky napsat že jsem ho tam viděla ráno 😀
jinak holyk nepotřebujete někdo http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... pokud ani písněte Ip nám chybí spodky jsem nějak přišal na to že nemáme skoro žádné ale 3kg je pro mě moc 😅

laeela
19. nov 2012

Tady už se MTX objednává kontinuálně. 😀 To je dobře, že jsme tak výkonné v šití.

zojec
19. nov 2012

@anastazieb ano je rozdiel v gatiach.. ja nie som az taky odbornik na strihy, len co som si vsimla , ked robim strih z ottobre do 92, tak maju vyssi klin, ako tie co su od 92 vyssie 🙂
cize ak je drobec odplienkovany, treba sit tie od 92 😉 alebo zmensit klin a zuzit po bokoch 😉

zikie
19. nov 2012

Ještě by se mi y MTX hodil ten světle šedý fin a bílý oboulícní úplet...Tak pokud byste něco chtěly, tak písněte IP.
@lenasss spodků ted sice máme dost, tak tohle asi nevyužijeme,ale ty objednávky můžeme klidně spojit...
@laeela No můj účet a potažmo i manžel mají trochu jiný názor 🙂

anastazieb
19. nov 2012

@zojec aha, tak k velikosti 96 jsme ještě nedorazili, to bude až tak za rok 😀 Tak já to zohledním ve svých střizích. Ale horší je to s těma, které už jsem ušila... asi utáhnu gumu a nohavice ohrnu a přišiju na rovnostehu, aby držely a daly se vypárat.

palosek
19. nov 2012

@lenasss @zikie koukám, že tady by se hromádky mohly dělat pořád 😀 😀 😀 Já si taky průběžně objednávám 😀 😀 😀

animal
19. nov 2012

@palosek Car lama mikina to byla moje lama a tato lama má z jedné strany kraťoučký chlup a z druhé strany delší , ale ten delší je o něco kratší, než ten z Wendy, ale příjde mi že je hustší, než Wendy

zojec
19. nov 2012

@anastazieb ked pozries v ottobre, tak sa niekedy zacinaju od 92 strihy.. tie gate uz vacsinou maju ten sed aj sirku uzsiu 😉 tie co zacinaju od 56-92 su vacsinou prisposobene na plienky 😉 treba to kuknut

veronik77
19. nov 2012

@zikie @bordino ještě se koukám - teď mají petrol, ale zelený http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... je to to stejné? 😕

veronik77
19. nov 2012

Něco pro krásné ránko 😀 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=wr1Esbgy2kI
komisakpd
19. nov 2012

baby prosim odporucte dobry strih na damske soft nohavice..vdaka

palosek
19. nov 2012

@animal ...právě se mi zdá být lepší 😀 😀 tak to abych šetřila na jaro 😀 😀 😀