Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla
@snowwitch
Ahojte zenusky, 🙂
sem tam sem nakuknem poobdivovat vase prace, a tento krat som si vsimla, ze mate krasne reflexne nazehlovacky, mohli by ste prosim, dat link, kde si mozem nejake objednat. nepotrebujem prave meno, ale kvietky, hviezdicky a podobne... tiez na softshell. a ak by ste mi vedeli pomoct aj s hladanim elastickeho sikmeho pruzku na soft a fleece, tak by som vam bola neskutocne vdacna! snazim sa to najst uz rok a nic sa mi nedari, na webe vzdy natrafim na bud uzke aelbo nemozne farby... 🙄
dakujem 🙂
@kuna Jasmí jede v noci na sirupu Sinecod. Mě přijde dobrej, ale "chemie" tam cítit je. Jí to ale chutná.
Jinak Jasmí měla v noci opět skoro 38, což je na ní hodně (norm. teplota u ní je 35,2). Hrozně huhňá, je šíleně zahleněná a odmítá smrkat. Ona umí tak skvěle smrkat a sekla se a jen potahuje a max. patlá nudle po ksichtě, ale odmítá smrkat ☹ Tak jediné, co mě napadá je "už aby bylo jaro" 😀
@snowwitch za 1. bunda je nádherná!
Za 2. mě to tak hrozné nejpřijde, Jasmí jsem loni krtečka střihla na krku špatně a nosila to takto volně celou zimu a ještě i letos je jí to strašně velké kolem krku. Krtek vypadal ještě hůř než toto. Tahle bunda je super, je jí jen trošku větší, ale doroste to a nevypadá to blbě. A přesně jak tu někdo psal, omotala jsem šálu a bylo, naopak je super, že tam je na ní místo 😀 Jinak zmenšit by to šlo, ale musela bys párat všechny švy - zabrala bych to na tom raglánu, popř přešít trochu "nakřivo" nahoře zip. Ale na tvém místě bych to nechala a dala šálu 😀
@ucitelka70 A nemáš fotku té hacky? To mě docela zaujalo, než to tedy začnu distribuovat dál všechno.
@kuna pokud má suchý kašel, tak bych dávala něco na vykašlávání - tj. Mucosolvan, Hedelix.... nějaký sirup, jsou většinou sladké. Poslední dávku dát třeba ve čtyři a noc pak ty sirupy na utišení - Sinecod... A pak zvlhčovat vzduch, já dávám na plotnu vařit hrnec s vodou (máme obývákokuchyň), nebo aromalampičku s eukalyptovým olejíčkem. Pak eukalyptus kápnout kapku do oleje (nebo něčeho mazacího) a namazat na hrudník (ale ne ten samotný ét.ol., aby jí to nespálilo kůži).
Taky dělám domácí tymiánový sirup - svařit 200g cukru s 200ml vody a nasypat celý sáček sušeného tymiánu, zamíchat a po vystydnutí přecedit. A dávat několikrát denně lžičku.
@caramilla soucítím...Fany má rýmu už od soboty smrkat neumí 🙄 😠 nechce se to naučit nebo jsem debil na vysvětlování...každopádně sople jsou nekonečné příběhy a on si je maximálně rozpatlává od nosu k uším, jak si je utírá do rukávů...fakt chuťovka 😝 pokašlávat začal včera večer, tak jsem taky zvědavá, jak se to vyvrbí 🤐 štítky jsou super!!!!
@beky52, skúsim iné foto, ale nejvidieť bohvieako
@ucitelka70 kuk tie fotky na strane 1583,,najprv to zlož s prstami ty..aby to tak bolo zahnuté..daj kusok tej pásky pod pätku..
@ucitelka70 skus ešte odfotiť..aku široku máš tu pásku..?..nie je práliš krátka..treba ab bola dlhšia..alebo s druhovu rukou ju trochu brdzi..a skus šiť len pásku bez látky..len dokopy..a odfoť..nejak to vyšpekujujeme
😉
@snowwitch Já u děcek bundy zúžila ten "stojáček" od kapuce (aby nebyl až po bradu) a přišila jsem to celé... Jenomže pak by se musel ještě nahoře pořešit zips... a nebo jak holky psaly všít stojáček... Já bych dala nějaký nižší...

@snowwitch mě přijde, že ti na bundičce chybí stojáček tak leda napárnout a všít ho 😉