Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky blíží se vánoce, tak jsem vyplodila další inspirující článek s odkazama na střihy a návody na téma látkové hračky 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/11/latkove-h... Je tam všechno možné – látkové knížky, hrazdičky, panenky, autíčkovníky, různé tabule, pastelkovníky, něco do kuchyňky i pokojíčku…(ne zvířátka, ty mají samostatný článek)
tak se nechte inspirovat a tvořte (teda pokud ještě máte čas do vánoc...) 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@sufik1 super díky 🙂 snad ještě něco stihnu 🙂
@veronik77 to bylo navíc, co jsem vzala. Objevila jsem to až při objednávce. A vlastně to bylo ještě jinak. Já hodinu klikala obj. pak jsem dala platbu pay pal a ono to celé zkolabovalo, tak jsem psala, zda ji obj. přišla a oni, že ji musím naklikat znovu a když jsem klikala podruhé tak jsem si řekla, že jsem vlastně koukala jen na úplety, ale co ta mají asi tak jiného a našla jsem věci! 😀 😀 😀 Sama mám ještě jeden vzorovaný velur, bombový a pak flíz, ten, co jsem milovala u Vyvítekoho a co jsem neměla kde koupit, tak v Německu ani jiný neprodávají, všechen je podle fotek a gramáže tento. Takže juchů.
A jinak teda odeslání - v pátek objednáno, dnes doma. Objednávala jsem večer, ještě ve 20:00 mi paní posílala podklady k platbě a dnes doma. To jsou vlastně 3 pracovní dny a kousíček,. V jistých čekých obchodech jsem čekala i 5 dní jen na faktru, takže jsem nadšená a tam budu utrácet své peníze teď 😀 Jen ta pošta je trochu dražší, no... 24 eur není málo 😀 😀 😀
@katka82 ty kapky beru já a loni jsem je chtěla Jasmí koupit taky a paní v lékárně mi to dost důrazně rozmluvila. Že prý bylinky u malých dětí se musí hodně opatrně, že jsou silné a do 3 let se musí opatrně. Ne, že jsou špatné, oni právě jsou účinné, ale tak moc, že sinupret je prostě moc silná dávka, takže jsem to nakonec nedávala.
@macin73 bohužel není no, ale koukala jsem na podklady a ona tam je fakt taková zeleno-žlutá a oni nemají 100% odstín ode všech barev, co namícháš v PC, takže dali tu nejpodobnější. Si myslím. Mě se to na 1 .pohled vůbec nelíbilo, ale teď jak jsem jich asi 500 natřídila, tak jim přicházím na chuť, jsou takové dobře univerzální 😀
@crawler Jasmí to asi pálí v nose a bojí se smrkat. DUtiny snad nemá, má tekutou rýmu. Bála jsem, se že nesmrká, že jí to bolí, ale popotahování nebolí, takže to dutiny nebudou. Patlá nudli taky všude po ksichtě a teď zrovna mě na šaty Desigual 😀 😀 😀 😀 😀 Potřebujou vyprat, má pravdu 😀
baby otazka.. ked sijete z merina, tak kolko uberiete zo strihu? ci neuberate? lebo raz som sila natelnik a dost sa vytahal 😒
@zojec no, ty růžové květy jsou vyprodané, ty možná ani už nebudou a ty jsou teda zase z jiného e-shopu, obj. jsem na dvou místech.
Já možná udělám ještě jednu do konce tohoto roku, páč ty kordy nemají chybu 😀 😀 😀 A ta vlna taky ne a vzala jsem jen na zkoušku 😀
@sufik1 jasně. Já vždycky sedím nad odstřižkama a zadáním od zákaznice a říkám si "já už nic nového stejně asi nevymyslím" a pak benk a nápad:D Paní chtěla jen lokomotivu, ale mě to nějak přišlo málo a pak mi vadilo, že se nehejbá a pak mi napadlo dát na druhou nohavici důvod jejího stání a přišlo mi to tak vtipný, že jsem se tam včera v noci tomu sama smála 😀 😀 😀 Jestli budu mít někdy kluka, tak tyhle kalhoty si pro něj taky ušiju, je to tutovka 😀
@beky52 všetko je OK, posunula som ten držiak o 5 cm dalej, aby som začiatok páskovačky - to okrúhle mala približne na kraji stroja, kde je otvor na spodnú niť a teraz už mám dosť miesta, našila som si zo 10 m pásky najprv, len tak, potom som prišla na fígel, naozaj so všetkým je to tak, že zručnosť nadobudneš cvičením 🙂
už mám tričko ušité, hned pôjdem žehliť a potom odfotím
@snowwitch krásne okaté dievčatko, má nádherné kukuč...
@caramilla paráda, paráda, aj látky aj výtvory
@zojec koník je úžasný, nemá chybu...
@zojec koník je nádherný!!!!
@caramilla softky jsou taky nádherné, oboje! Což mi připomíná, že mám ještě kus letního šedého softu a chci ušít V. nějaké elegantní městské kalhoty, které ale nenamoknou...
A Sinupret dávám dvouleťákovi taky, vybírám spíše přírodní léky. V příbalovém letáku je, že je vhodný pro děti od jednoho roku a i dr. nám ho schválila...
@beky52 pásku som strihala 3,5 cm, zajtra cez denné svetlo pofotím dalšie veci
@sinala -prosím ťa poraď mi, prečo mi spodná niť nešije pekne? stále to vyzerá skoro tak, ako ked riasenie robím - keby steh bol na najjdlhší rozmer - a na spodku je akoby rovno niť a horné slučky prejdú dole?
štelujem napätie hornej nite, ale nič mi to nerobí, šrôbik na spodnej niti mám viac utiahnuť či uvoľniť? ani mi nerobí rovnaké stehy, hlavne teraz som si všimla, ako som šila s páskou - pri hrubších matrošoch, a pritom som šila s kráčajúcou patkou
@ucitelka70 nevím jestli to dobře chápu, ale pokud máš dolní nit rovnou s kličkami horní nitě, tak je ta spodní moc utažená a musíš ten šroube trochu povolit. Taky jsem s tím nedávno bojovala...
Tak děkuji za rady k řasení, zkusila jsem to na OL a šlo to jedna báseň. 😀 Nechápu, proč jsem to nezkusila dřív. Musím co nejdřív zas šít něco řasícího. 😀
Dodělala jsem pyžámkový vršek pro mladší, nafotím ale zítra. 🙂
@ucitelka70 já spodní nit nikdy neštelovala. Vždycky to řeším jen horní.....ještěže je nás tady tak hodně, vždycky má kdo poradit 🙂

moj doslova tazko "porodeny" kon 😉 od uslachtilosti ma daleko, ale dufam, ze som neurazila ziadneho konofila 🙂 asi som na vytvarnej mala davat trochu viac pozor.. 😖 😉