icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
22. nov 2012

Vím, že už to tu bylo milionkrát, ale Ježíšek mi chce donést něco ze šicích potřeb a tak uvažuji, že nejlepší bude podložka a řezací kolečko....jak velké a značka? díky moc!

ucitelka70
22. nov 2012

@sinala veď to, že ja som tiež nikdy neštelovala..... ale už viem, čo asi môže byť, ja som odvíjala spodnú cievku z veľkej kony, aj ked som mala v sedemdecke položené, napätie mohlo byť silnejšie, než z obyčajnej špulky.... skúsim previnúť ešte raz cievku a vyskúšam

alinn
22. nov 2012

@crawler řezací podložku 90 x 60 a kolečka se hodí větší na rovné a mírné obloučky a malé na průramky (já mám 28, 45 a 60 a využiju všechny..ale universalní je asi to 45 i když malé obloučky s ním už jdou hůř). a značku ..já mám podložku sew mate (jednostrannou) a kolečko mám olfu a ještě jedno a na tom není žádné logo ale drží se líp než olfa a je levnější (je takové žlutofialové) a náhradní čepele kupuji různé podle ceny a nálady 😀

komisakpd
22. nov 2012

tak este autičkova pre syna

crawler
22. nov 2012

@alinn jé díky moc 😵 a ta podložka - jaký je rozdíl, že máš jednostrannou - jsou tedy i oboustranné a na co? 😕 ptám se jak tatar, vím... 😅 😀

komisakpd
22. nov 2012

a este potrebujem surnu info ten cilimayrin ci ako sa to pise sa sije tazko? nevlni? alebo nieco podobne?

animal
22. nov 2012

@crawler na oboustranných to je tak, že z jedné strany inche a z druhé strany centimetry, já mám taky jednostrannou a tam jsou prostě obě míry najednou

crawler
22. nov 2012

@animal jé, díky za osvětlení! tož jednostranná stačí...

alinn
22. nov 2012

@crawler hele já ti ani nevím na co jsou dvě strany 😀 no většinou má každá strana jiné značení (ale to využijí asi patchworkářky)..já šla do jednostranné kvůli ceně 😉 je mi jedno co je tam nakreslené za síť a jestli je v cm nebo v palcích a řežu jen na jedné straně..no otázka jaká je trvanlivost takové řezací podložky (že by se potom možná i ta oboustranná vyplatila - ale nevím..já mám zatím pocit, že je nesmrtelná 🙂 )

macin73
22. nov 2012

@crawler Já mám oboje myslím KAI (měla jsem cosi vybrané, manžel naběhl do Ragosu a po telefonu jsem diktovala... no tak mu šoupli to, co se jim zdálo poměr cena výkon nejlepší) a musím teda říct, že i když jsem se cukala (jak jen to na dálku jde), teď jsem ráda, že je manžel tak velkorysý, protože oboje je super

sinala
22. nov 2012

@ucitelka70 já dávám velkou konu normálně na stroj, mám tam takový talířek na to a jde i koupit

sinala
22. nov 2012

@crawler já kupuju všechno tady, mají to tam nejlevnější 🙂 http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7... a mám 60x 90 a pak jsem si koupila i malou 30x45 a využiju obojí

maly_prcek
22. nov 2012

Máte prosím prosím nějaký nápad na nějaký netradiční adventní věnec a ván. ozdoby a dekorace? Dík... 😉

terezita
22. nov 2012

@maly_prcek ja delala loni tuten.. http://jolijou.blogspot.com/2011/03/joy.html
letos na nej nasiju snad zas neco jineho, kdyz bude cas..

maly_prcek
22. nov 2012

@terezita Jj, ten si pamatuju... A dobré? Nehořeli ste? Nevim jestli mi ho MM schválí 😀
Tak prej schválí - zeptal se, jestli ho to bude stát nějaké peníze a když jsem řekla že jen za svíčky tak prej OK, jestli to neshoří 🙂

Tak kdybys měla ještě nějaké úchylačiny, tak sem s tím 😉

terezita
22. nov 2012

@maly_prcek 😀 😀 😀
no ja dala doprostred sklenici, tu jsem obmotala latkou.. takze neshorel 😀 ale kdyz se svicky blizily dolu, tak jsem davala vetsiho bacha..

caramilla
23. nov 2012

me se strasne libi tenhle
http://www.fler.cz/zbozi/jemny-adventni-3258325

JInak jsem ted mazala Timianovou masti od Justu a prijde mi, ze moc nepomaha:( Kasle furt, budi se, place. Asi jsem dala malou davku nebo co 😠

katka82
23. nov 2012

@caramilla Aha no to teda koukám 😕 mě ten Sinupret všude doporučovali i pro toho ročního prcka a to i paní v Zelené lékárně 😅 no tak už vím pro příště 😉

zabza40
23. nov 2012

@caramilla Timián je dobrý ještě podmazat 31, nejdřív dám tak 2kapky 31 na mažu prsa a záda a pak Timián. Také je dobré do vany pár kapek 31 při nachlazení. A odřený nosík mazat Měsíčkovým krémem. Ještě bych jí dávala vnitřně Echinu. Ať je brzo lépe 😉

bordino
23. nov 2012

@caramilla Paráda! Jolís se taky vždycky s nadějí ptá, jestli je to pro ní :D Ale ona to už bere sportovně, akorát mě ničí dotazy, jakže se ten chlapeček/holčička jmenují, když to většinou nevím 🙂 Jednou jsem šila pro kamarádku, říkámje to pro holčičku Noru. "Nora, myslíš jako ta dračí nora? To je pro draka? " 😀 😀 😀
P.S. Pojď se vyfotit, dostaneš čokoládu fičí i u nás 😀

bordino
23. nov 2012

@caramilla tu mast dávám J. taky a zabrala po pár dnech, mažeš hrudník?

mahafi
23. nov 2012

@bordino pro draka 😀 😀 😀. to je výborný 😀

kveta007
23. nov 2012

@zabza40 @ caramilla Jasmí je ještě docela malá, tak bych s tou 31 byla asi dost opatrná - zabere určitě, ale je to opravdu silný. Spíš bych ji dala do té vany než na hrudníček. No a asi bych ještě do místnosti, kde se spí, šplíchla krapet Eucasolu - jsou tam silice eucalyptu a borovice a tak se po tom lépe dýchá a uklidňuje to ke klidnému spánku.

medunka21
23. nov 2012

@caramilla a co tak cibulovy sirup skusit?u mojich zaberal a aj chutil.ten sa aj preventivne moze davat.na kasel pomaha,babka hovorila,ze kvapku aj do nosa mozem,no to som neskusala

maryol
23. nov 2012

@ucitelka70 už si dobojovala so spodnou niťou? 🙂
tak ako písala anastazieb - treba povoliť skrutku - správne nastavené napätie spodnej nite je také, že keď chytíš nitku, ktorá trčí z puzdra cievky, cievka v puzdre visí vo vzduchu a jemne mykneš rukou nahor, niť sa bude pomaly sama vyťahovať - toť moje dlhoročné skúsenosti s veritaskou

maryol
23. nov 2012

@zojec kôň je perfektný!
@caramilla kvetované látky super!

briuska
23. nov 2012

ahoj mamky co plete vlňáčky, prosím poraďte ...snažím se uplést svoje první vlňáčky (svůj první výtvor vůbec) podle návodu na MMB bezešvé vlňáčky http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7245 ...už jsem nahodila oka a nevím, jak začít druhou řadu, jestli hned první oko se plete hladce, nebo se dělá nějaké to krajové oko ...(jak?) ...moc děkuji!!! 🙂

caramilla
23. nov 2012

dnešní noc byla trochu lepší, víc nám pomáhá průduškový krém z lékárny, ale asi je to tím, že ho mažu víc než toho timiánu... prostě se bojím, už na počuch jse to síla...
Sinupret ještě proberu s naším Dr. ten je hodně rozumnej. Jelikož je Jasmí velká, tak doporučuje i dávkování přo 3 leté dítě třeba u Sinecod, takt řeba ten Sinupret taky rozdýchá 😀
Dneska jsem ji dala spát už ven, tak se teď hezky vyspí🙂

Jinak jsem včera byla úplně hotová a vysátá, tak jsem do 12 relaxovala u háčkování, pak jsem hodinu třídila štítky do jedné a do půl druhé cvičila na záda, super večer 😀

A máme neočekávaně další nový boty.... 😝 😝 😝 😝

jieff
23. nov 2012

@briuska tyhle jsem nepletla, ale podle návodu bych hned začla dvě hladce,2obrace atd...
jdu sem dát první lehké střihnutí do tučňáků. Strašně se mi líbí terezity kombinace, tak jsem taky něco zkusila...no neni to tak parádní, ale mam radost (maličko mi jí kalí fakt, že než jsem to byla schopná ušít, Kristý je to pomalu malý!!!)

zabza40
23. nov 2012

@jieff Tak se to nastaví 😀 😀 😀