icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
25. nov 2012

holky jak jste tu řešily ty židličky Stokke atd.....taky uvažuji o koupi nové židličky máme takovou tu klasiku robustní platovku 😖 pořád o ní doma zakopáváme,ale je ještě potřeba mladší syn u stolu nevydrží sedet...chtěla jsem se zeptat nepadají děti z židličky?zdá se mi taková až "moc rovná" 😅 nato sezení.

piecee
25. nov 2012

holky viděly jste toto: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=11080 super nápad na uskladnění stuh,šikmých proužků atd 😵

mooncaa
25. nov 2012

Tak jsem navinula spodní cívku a snažila se při navíjení hodně utahovat a pomohlo to alespoň trošku. Bílá niť a jiná jehla nepomohla to bylo ještě horší.

lucijan
25. nov 2012

@piecee právě že nepadají, mají hezky nožičky opřený o patro níž

fionka1711
25. nov 2012

popri skole a praci treba chvilku aj posit 🙂

zojec
25. nov 2012

@caramilla @crawler baby prosim, vy ste prednedavnom kuupovali susicku.. ktora to bola?? uz mam toho vesanie naozaj plne zuby 😠 😉

ucitelka70
25. nov 2012

@fionka1711 KRáSA

komisakpd
25. nov 2012

@piecee no to je dobre..u nas na sk som to nenasla:..a co budes aj tgy si objednavat?

ucitelka70
25. nov 2012

@komisakpd skús na shashe

komisakpd
25. nov 2012

@ucitelka70
@ucitelka70 ved na sashe su handmade vyrobky..a too asi nebude handmade, ci??

ucitelka70
25. nov 2012

@komisakpd majú aj materiál, mne odporučila @kryska yasmineshop, ale isto budú aj dalšie

ucitelka70
25. nov 2012

@komisakpd majú aj materiál, mne odporučila @kryska5 yasmineshop, ale isto budú aj dalšie

komisakpd
25. nov 2012

@ucitelka70 no to viem ze tam je aj material..len ja netusom ako sa to po slovenky vola... 😀 😀

jemi
25. nov 2012

@komisakpd @piecee ano ve vtc je to na ŽL, já jsem zaregistrovana na manželuv (teda on je zaregistrovaný), ale teď objednávat nebudu, budeme se stehovat... tak to nezvládnu (do konce roku určitě ne)

komisakpd
25. nov 2012

@jemi chapem..stale hladam niekde na SK neverim, ze to nikde namju...a vies mi povedat cenu aspon, tam nahliadnut ze kolko to stoji?

anastazieb
25. nov 2012

@mooncaa spodní nit se utahuje tím šroubečkem na cívce 😉 Musíš opatrně pootočit třeba o čtvrt otáčky a vyzkoušet. Určitě by jsi neměla mít horní nit na nule, měla by být normálně na 4 nebo 5 při šití normální látky (jedné, dvou vrstev bavlny). Nechápu jaktože se to nepíše v návodu 🙄

ofelieee
25. nov 2012

tak poprvé v životě se jdu taky něčím chlubit 🙂 díky @vevercam za střih na gatě (už je to půl roku, ups 🙂 ale v létě mě to merino nelákalo 🙂 a tričko je obkreslený obyčejný... proč se model drží za uši fakt nevím, snad to s oblečením nesouvisí...

jemi
25. nov 2012

@komisakpd ta VO cena byla 110Kč

zikie
25. nov 2012

OT jaké doporučujete golfky?

lilly2711
25. nov 2012

Ahojte, tak som vas pracne docitala a chvalim vsetky vytvory, kde som este nedala like, tak sorry rychlo napravim 🙂 🙂 🙂
Vkladam dnesny pocin : mini softky pre jednu malú prdelku Adelku ( 10 mesačne sidielko, co samo beha uz a najmä po vonku 🙂 )
Inak nie je to nic moc, sit take malinkate softky, Adelka je drobec a tak som mala co robit 🙂 aby jej neboli velke, ani siroke a vyzerali ako haremky aj preto, ze je to dietako s BKM cize ani plienka len gatky, tak to na tej dupe nemalo co drzat. 😀 😀 😀

mitape
25. nov 2012

@lilly2711 wau, náááádherné 😵 Naša bude mať rok a tiež začala tak skoro behať, mala deväť mesiacov aj pár dní. malý všadebol 🙂

lilly2711
25. nov 2012

@mitape táto Adelka je tiež taká šikovná a zvedavá a neposedná .( kamoškina dcérka ) Moja Nellie nevládze kôli srdiečku, ale snaží sa, tak tiež sa určite rozbehne...možno síce až po operácii, ale však jej nič neujde.

mitape
25. nov 2012

@lilly2711 joj drobček, tak rýchle uzdravenie a nech vám to potom dobre bežká. a veru nič jej neujde 😉

lilly2711
25. nov 2012

@mitape dakujem, teraz mame zle obdobie, stenoza sa asi zhorsila, tak dychcime pri vsetkom a po vsetkom, dokonca aj pri dojceni, takze ziadna slava, ale snad to este vydrzime, ked sme vydrzali tolko mesiacov.

macin73
25. nov 2012

@lilly2711 držte se, často si na vás vzpomenu... posílám hodně síly

mooncaa
25. nov 2012

@lilly2711 S běháním nemá kam spěchat, kdy jdete na tu operaci? Mám pocit, že jsi psala, že nechceš mít další Vánoce v nemocnici, jdete v lednu? Držím, co mám, ať to Nellie zvládne.

lilly2711
25. nov 2012

@macin73
@mooncaa vdaka, no prave ze neviem kedy, lebo som necakala, ze sa tak zhorsi. Uz ani neviem, co je to tiche dychanie. Po dvoch metroch , co prejde po kolienkach dychci, akoby prebehla maraton, pocujem ju az na poschodie + dennodenny plac, nervozita, unava a predrazdenost, takze neviem. Pada zase na vahe...uvidime v utorok idem ju dat pozriet a podla toho budem snad mudrejsia. 11.12. ideme na ENT ( na krcne ) koli ochrnutiu hlasiviek, ale toto je uz o hodne lepsie a 18.12. mame kardio ak dovtedy vydrzime. A ano pisala som, ze nechcem dalsie sviatky v nemocnici, ale snazim sa to brat tak, ze sa to moze stat, aby ma to nepolozilo, ak by sa tak stalo. U z teraz mam z Vianoc hrozu koli spomienkam na minule.

stassy
25. nov 2012

Ženy, vy jste tu tááák šikovné! A já nezvládám nic.. skoro.. 😀
Tento týden jsem se po večerech bavila šitím korun z plsti na vánoční jarmark do waldorfské školky, jen se po nich zaprášilo a ještě mám objednávku na dvě další. 🙂

papajka7
25. nov 2012

@lilly2711 juj tak na vas casto myslim,tazke to mas,ale zvladnete to spolu 😵

mooncaa
25. nov 2012

@lilly2711 Dík za info, budu držet palečky, ať je zase líp.