icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
28. nov 2012

@zojec ja som skúšala ten plochý šev a hned na prvý šup super, ale si to najprv vyskúšaj na zbytku látky.... ja som si najprv našpendlila cca 1,5 až 2 cm a potom podhla a s vypnutým nožom som šila, a postupne vyťahovala špendlíky, po došití som poriadne porozťahovala švy a prežehlila a je super, a dávala si prvú niť na nulu?

caramilla
28. nov 2012

To jsem zvědavá, co z té Míny jednou vyroste... 😝
Takto mi ráno pózovala - stála jak solnej sloup a já říkám "trochu pokrč nožičku" a ona začala dělat toto....

A od rána si zpívá "jede jede masinka, jede do dali, veze vozjaly" 😠

palosek
28. nov 2012

Ahoj, pár spamíků.... 😉
Tučňáky jsem použila na podšití kabátku pro sestřenčinu holčinku, ale bylo mi to tak líto....schovávat tu nádheru ☹
Ale zase...jako dárek...dobrý ne? 😀 Ještě k tomu svrchňáčky a pak druhá háčkovaná čepička pro nejstarší.... tu první má druhá dcera na koně pod přilbu 😀 😀 😀

zojec
28. nov 2012

@ucitelka70 hej, davala som na nulu... len mam pocit, ze idem velmi popri nozi.. (tiez ho mam vypnuty) jasne, ze som si to najskor vyskusala.. az taka odvazlivkyna nie som :D 🙂 tak mi to slo dobre..na tych 2 kuskoch.. no idem.. snad to tentokrat vyjde.. pyzamo uz neparam .. sak v gatoch vidiet nebude 😀

laeela
28. nov 2012

@petkasv neboj, některé děti ani nežárlí, u nás starší dvě - dva roky od sebe - byly spolu úplně v pohodě, starší chodila malou bavit miminkovskýma hračkama, pak spolu ležely pod hrazdičkou, asistovala u každého přebalování. 😉

bordino
28. nov 2012

Nemáte někdo na odprodej sametovou nažehlovačku houbičku? Prosím prosím, smutně koukám.... moje bio bavlněné triko je nějaké smutné a opuštěné... nebo tip, kde koupit, díky

terezita
28. nov 2012

@bordino u animal?

bordino
28. nov 2012

@terezita tam právě černá není

petkasv
28. nov 2012

@palosek Pavli super 🙂 háčkovaní se rozjede neboj 🙂

palosek
28. nov 2012

@petkasv ...to jo, ted jsem dodělala kytku s dvojitou řadou lístků 😀 😀 😀 jen musím dokoupit ty jiné barvičky 😀
Jsem ráda, že už jsi s oběma holčičkama...držím pěsti, ať to vše zvládnete.... 😉 🙂 🙂 🙂

laeela
28. nov 2012

@zojec ty jsi chtěla vědět velikost u merina? Teď jsem došila tričko - pro mladší - původně 80 a je to na staršího - 92, no asi malinko menší, tak ta 90. 😀

Ještě že jsem to nešila obráceně, takže malý musím střih zmenšit. 😉
A k tomu pajcování - toto merino tričko tu tuším ve velmi podobné formě už bylo, teď nevím, kdo ho šil, ale já měla záměr už asi 3 měsíce, tak sorry 😉 Se mi ta kombinace líbí a dole ten spodek jsem šila, abych nemusela šít merino na rovnostehu. 😀

beky52
28. nov 2012

@palosek užasná tá supravka..aj plienočka krásna..a pochvala aj za hačkovanie 🙂

palosek
28. nov 2012

@beky52 díky, já se zas rozplývala nad tvými fotečkami...překrásné...všecko... 😵 😵 😵 😵

beky52
28. nov 2012

@palosek tak isto ako aj tvoje vecičky..ale nech už máme stužkovu za sebou..lebo sa c hcem spustiť do lamy..do tučinakov...atd..do softky.. 🙂

palosek
28. nov 2012

@beky52 ...no já včil nevím, co dřív...teď přišla prostřední dcera s tím, že bych jí mohla uháčkovat bekovku 😀 😀 😀 se zbláznila,ne??? 😅 😅 😅 😅 😅 Mají přijít mrazy a čeká mě tu taky lama a flís....to aby měl den aspoň 36hodin.... 😅 😅 Tak ať se ti daří.... 😉

animal
28. nov 2012

@palosek desatery ruce a 3 hlavy k tomu 😀 😀 😀

katka82
28. nov 2012

@palosek ano taky hlasuju pro den s 36 hodinama 😉 ale aby přitom prckove spali aspoň 30 hodin v kuse 😉 😀 😀 😀

katka82
28. nov 2012

u nás právě pěkně chčijeeeeeeeeee 😝 no aspoň mi neva že musíme smrdět doma 😀

papajka7
29. nov 2012

baby nemate nahodou niektora cestu do ikey?potrebujem bomull

bordino
29. nov 2012

@papajka7 já buď dneska odpo nebo zítra. Pokud teda neochoří děti 😖

ucitelka70
29. nov 2012

@papajka7 aj mne sa páči z ikei, ale na SK v katalogu som nevidela, baby šili také super gaťuše zo sivej látky so sovičkami a pavúkmi..... brala by som...., ja som v ikei bola len raz, a látky som ani nevidela, mala som z celého chaos, lebo som mala len 1 hod. na všetko... tak som len preletela

bordino
29. nov 2012

@bordino chi, mě nedošlo, že jsi Slovenka :D Měla bych se vážně už vyspat

piecee
29. nov 2012

tak co holky?už u vás někde sněží?🙂

michamicha
29. nov 2012

@piecee v Plzni jo 🙂 ale je to mokrý 😝

mahafi
29. nov 2012

@piecee tady jen leje.. zato vydatně ☹

laeela
29. nov 2012

@piecee u nás už začíná posněžovat - liberecko. 😎 Já se moc těším. 😉

barcav
29. nov 2012

@piecee domažlice taky sněží, ale na zemi je jen drobet, hned to taje, máme 2°C

laeela
29. nov 2012

@katka82 já dnes zvolila taktiku děti trošku vymrznout, byli jsme na zahradě necelou hodinku a jak rádi šli dovnitř. 😀
Než jsme pokrmili drůbež, donesli jim vodu, vybrali vajíčka, donesli dřevo...
Teď jsou spokojení, i pes musel ven, aby zjistila, že doma mu bude dobře. 😀
Odpoledne to ještě zopakujem.

lenasss
29. nov 2012

holky tady je +9 a venku svítí sluníčko ale já chci snííííh prosííííím 😀

lenasss
29. nov 2012

jinak Olomoucko