icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
28. nov 2012

mam prakticku otazku...ako strihate lamu..myslim hlavne cim si to znacite na nu..kriedou ani fixou to moc nejde..tak cimm??

laeela
28. nov 2012

@komisakpd já jsem ještě nestříhala, ale často nemám nic vhodného na značení, tak si přišpendlím střih a stříhám kolem dokola střihu, neobkresluji.

terezita
28. nov 2012

@komisakpd blbe kridou 😀 😀 😀

animal
28. nov 2012

@komisakpd přiložím střih přišpendlím a stříhám podél střihu 🙂 takto to dělám jenom s lamou, nepoužívám u lamy řezací kolečko. U ostatních látek jenom přiložím na látku střih případně zatížím a řežu kolečkem. Nic nikdy neobkresluju

zabza40
28. nov 2012

@bordino 😀 😀 😀

laeela
28. nov 2012

Nevím, jestli už to někdo nepsal, ale neporadíte, jak nastavit overlock na merino z Mylly?
Mám dojem, že to tady proběhlo, ale nezapsala jsem si to. 🙄

A mám tady cca metr tady toho fineribu:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Pokud by někomu padl do oka, ráda se ho zbavím, je počesaný, teploučký, ale já mám studenokrevné živočichy doma, malá se mi v tom paří. 🤐
No prostě nějak jsem se s tím nezkamarádila a koukám na něj, ne že bych potřebovala nutně peníze, jen je škoda, že mi tu leží, pošlu dál za cenu o něco nižší než byla nákupka (pokud to správně dopočítám). 😀
Pište IP.

zojec
28. nov 2012

@laeela no a to plytvanie materialom :D 🙂 by som na jej zadok mala z tolkej latky aspon 2 leginy .. to tam do prostriedku svihla 😀

zojec
28. nov 2012

a ked uz otazka na merino.. uz som sa raz pytala.. ked sijete z neho tricko, kolko uberate oproti strihu?? idem sit take vacsie cislo, nemam ako odskusat... ci radsej usit sirku cislo mensie s potrebnou dlzkou?

komisakpd
28. nov 2012

@animal no ja som tiez zatial lami len tak robila ze som prilozila strih a strihala, ale teraz sa chcem pustiti do mikiny tak sa bojim..ale ako pozeram vsetci tak robia 😀 😀 a kolecko je lepsie ako noznice? to mas predpokladam tu podlozku...

animal
28. nov 2012

@komisakpd mě příjde, že lama mi hrozně tupí kolečko, tak ji stříhám nůžkama, jinak mám i samozřejmě podkložku ke kolečku

terezita
28. nov 2012

@zojec to zalezi.. jestli mas rib tak zuzovat, ten interlock ne..
@laeela ja OL nijak neprenastavuju. jen stelovat diferencialem smerem ke 2..

caramilla
28. nov 2012

Tak první všitá moje MAMA factory 😀 😀
A caramillí devastace tučňáků 😀 😀 😀

zojec
28. nov 2012

@terezita mam interlock.. no uvidim co vyrobim 😉 idem dnes skusit ten plochy steh este raz, ale ked sa nepodari, tak beda, beda 😠 😠

zojec
28. nov 2012

@caramilla a co to je?

caramilla
28. nov 2012

Konečně jsem nafotila Jasmínky vestičku. Poslední možnost ji dnes vyhnat ven bez bundy, od zítra mrzne 😀 😀 😀

A kolekce odličovacích tamponků, to jsem si tak porelaxovala 😀

caramilla
28. nov 2012

@zojec už ode mě čekáš samou převratnost, co? Tak hádej:
1. rozbitý semafor
2. žínky

😀 😀 😀

zojec
28. nov 2012

@caramilla :D :D :D ved som si aj myslela, ale teda to sa este pouziva? :D 🙂 som to potom hned zavrhla.. ze hadam caramilla taku prkotinu sit nebude 😀 😀 no a este mi poved, ako si sila tie tampony na OL, mne sa vobec neda tocit tak male koliesko 😠 ci si zmenila patku?

terezita
28. nov 2012

@caramilla ja tucnaky takhle zprznila vcera, nasivala jsem je kamaradce na vkladacky do plen.. 😀 😀 😀
teda koukala jsem ted, ze mas na fleru nejak prazdno.. copak na nas chystas?

michamicha
28. nov 2012

@zojec ono se to dá na OL šít, ale musíš šít hodně pomalu 😅 já už to zkoušela když jsem trénovala na ty slintáčky a to jsem se u těch cípů se zapínáním pěkně navztekala 😝

terezita
28. nov 2012

@zojec hele ja interlock sila dole trojcikcakem.. taky to nevypada spatne.

petkasv
28. nov 2012

@sufik1 Sufi ty jsou boží 🙂 už se na ně těšíme 🙂

caramilla
28. nov 2012

@terezita jsme mely podobny napad ve stejnou dobu. Me zbylo kus frote z toho, co jsem poslala jemi, uplne fakt prouzek, tak akorat vyhodit a nebo na zinky a aby nebyly smutny, tak mi padl zrak na tucnaky a nuzky, bylo to asi tak ve 20:15 😀 😀 😀
Na Fleru jsem vyhazela vse na objednavku kvuli negramotnosti nakupujicich, oni nechapu vykricnik dole a nahore, z eneberu veci, co nejsou skladem, takze jsem to vsechno smazala, aby nechodilo denne asi 100000 dotazu a objenavek, co jsem musela stornovat. Ja casto totiz nestornovala a sila i nad ramec, co jsem chtela. To je ti ted takova pohoda, kdyz nikdo nic nechce 😀 😀 😀
@zojec No, my teda zinky pouzivame... Ja nevim, jak bych jinak Jasmine umyla ksicht? 😀 U nas pouziva zinku i manzel. Takze kdyz se to neproda, bude mit k tucnakovejm trenkam jeste do sady pod stromecek i barevne zinky 😀
Ty kolecka na OL je o cviku. Musis nasit 5000 tamponku jako ja a uvidis, ze to bude dobre 😀

petkasv
28. nov 2012

Tak i sem 🙂 jsme doma, konečně 🙂 je to zatim úžasný, Bětuška je úžasná, pořád se ptá na miminko, a zatim ráda, že ji doma máme, měli jsme nějakou návštěvu, tak hned šla každýmu ukazovat, že tu máme miminko 🙂 doufám, že jí to vydrží 🙂

michamicha
28. nov 2012

@animal jj, lama je tupič koleček, já už na ní ve velmi krátké době odrovnala druhý 😠

terezita
28. nov 2012

@caramilla ksicht ditku umyvam rukou.. 😀 @zojec ja zinky taky nerada.. 😅 😀
ahaa.. 🙂

zojec
28. nov 2012

@caramilla 😀 😀 no esteze sa nelicim kazdy den :D :D ani mlieko nepreteka.. 🙂 to som sila kamoske tampony do podprdy a teda vobec mi to neslo lahko.. potom som zdvihla patku a obsila to 😕 celkom to drzalo, musim sajej spytat, ci sa to este nerozpadlo :D 🙂 mozno v dohladnej dobe zas skusim normalne.. 😉
hm.. zaujimave s tou zinkou 😀 😀 detom ksichty umyvam rukou.. neskriabe to tou zinkou?

caramilla
28. nov 2012

@zojec Mě přijde, že rukou to nejde, vždyť tam jsou takové zaschliny, to je na rejžák! 😀 😀 😀
My máme žinky z aksamitu, veluru nebo bambusové froté, to je jak pohlazení 😉 A navíc to zůstane mokrý, když honíš čumáček dítěte, co fakt nechce a kroutí hlavou, to bych měla tu ruku dřív suchou 😀 😀 😀

@petkasv super, gratuluju!

piecee
28. nov 2012

@petkasv super zprávy grratulace že jste doma holky🙂

barcav
28. nov 2012

@petkasv super zprávy 😵 😵 😵

katka82
28. nov 2012

@petkasv velká gratulace k návratu domů 😉 vedle na fotkách vám to moooooc sluší 😵 😵 a s tím žárlením u nás to začlo po půlroce a ještě nepřešlo 😒