Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Nevím, jestli už to někdo nepsal, ale neporadíte, jak nastavit overlock na merino z Mylly?
Mám dojem, že to tady proběhlo, ale nezapsala jsem si to. 🙄
A mám tady cca metr tady toho fineribu:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Pokud by někomu padl do oka, ráda se ho zbavím, je počesaný, teploučký, ale já mám studenokrevné živočichy doma, malá se mi v tom paří. 🤐
No prostě nějak jsem se s tím nezkamarádila a koukám na něj, ne že bych potřebovala nutně peníze, jen je škoda, že mi tu leží, pošlu dál za cenu o něco nižší než byla nákupka (pokud to správně dopočítám). 😀
Pište IP.
a ked uz otazka na merino.. uz som sa raz pytala.. ked sijete z neho tricko, kolko uberate oproti strihu?? idem sit take vacsie cislo, nemam ako odskusat... ci radsej usit sirku cislo mensie s potrebnou dlzkou?
@zojec ono se to dá na OL šít, ale musíš šít hodně pomalu 😅 já už to zkoušela když jsem trénovala na ty slintáčky a to jsem se u těch cípů se zapínáním pěkně navztekala 😝
@terezita jsme mely podobny napad ve stejnou dobu. Me zbylo kus frote z toho, co jsem poslala jemi, uplne fakt prouzek, tak akorat vyhodit a nebo na zinky a aby nebyly smutny, tak mi padl zrak na tucnaky a nuzky, bylo to asi tak ve 20:15 😀 😀 😀
Na Fleru jsem vyhazela vse na objednavku kvuli negramotnosti nakupujicich, oni nechapu vykricnik dole a nahore, z eneberu veci, co nejsou skladem, takze jsem to vsechno smazala, aby nechodilo denne asi 100000 dotazu a objenavek, co jsem musela stornovat. Ja casto totiz nestornovala a sila i nad ramec, co jsem chtela. To je ti ted takova pohoda, kdyz nikdo nic nechce 😀 😀 😀
@zojec No, my teda zinky pouzivame... Ja nevim, jak bych jinak Jasmine umyla ksicht? 😀 U nas pouziva zinku i manzel. Takze kdyz se to neproda, bude mit k tucnakovejm trenkam jeste do sady pod stromecek i barevne zinky 😀
Ty kolecka na OL je o cviku. Musis nasit 5000 tamponku jako ja a uvidis, ze to bude dobre 😀
Tak i sem 🙂 jsme doma, konečně 🙂 je to zatim úžasný, Bětuška je úžasná, pořád se ptá na miminko, a zatim ráda, že ji doma máme, měli jsme nějakou návštěvu, tak hned šla každýmu ukazovat, že tu máme miminko 🙂 doufám, že jí to vydrží 🙂
@animal jj, lama je tupič koleček, já už na ní ve velmi krátké době odrovnala druhý 😠
@caramilla 😀 😀 no esteze sa nelicim kazdy den :D :D ani mlieko nepreteka.. 🙂 to som sila kamoske tampony do podprdy a teda vobec mi to neslo lahko.. potom som zdvihla patku a obsila to 😕 celkom to drzalo, musim sajej spytat, ci sa to este nerozpadlo :D 🙂 mozno v dohladnej dobe zas skusim normalne.. 😉
hm.. zaujimave s tou zinkou 😀 😀 detom ksichty umyvam rukou.. neskriabe to tou zinkou?
@zojec Mě přijde, že rukou to nejde, vždyť tam jsou takové zaschliny, to je na rejžák! 😀 😀 😀
My máme žinky z aksamitu, veluru nebo bambusové froté, to je jak pohlazení 😉 A navíc to zůstane mokrý, když honíš čumáček dítěte, co fakt nechce a kroutí hlavou, to bych měla tu ruku dřív suchou 😀 😀 😀
@petkasv super, gratuluju!

mam prakticku otazku...ako strihate lamu..myslim hlavne cim si to znacite na nu..kriedou ani fixou to moc nejde..tak cimm??