icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
6. dec 2012

@lenasss taky nic nedávám, auto topí dost rychle, spíš sebe svléknu, aby mi nebylo vedro a dětem zatopím. 😉
Jinak mám pro oba malou deku na přikrytí, občas v autě usínají a vyhovuje jim, když přes sebe něco dostanou.

petkasv
6. dec 2012

@lenasss já právě mám auto neustále venku, manžel garážuje svoje Dodge 🙂 a moje mazdička mrzne 🙂 ale máš pravdu, po pěti minutách jízdy topí 🙂

laeela
6. dec 2012

@petkasv taky negarážujem. Ale je pravda, že mám děti dost zimoodolné. Věčně tady běhají bosé po studené dlažbě, mě je zima i v tlustých ponožkách, musím mít bačkory. 😀

jieff
6. dec 2012

@lucijan boží díky moc! takový rychlovky potřebuju🙂

maryol
6. dec 2012

tak aj ja pridám čosi na tému vláčiky: mašinka Emilly na želanie mojej dcéry (ešteže nechcela mašinku Albatros, uf) 😉

petkasv
6. dec 2012

tak já přidávám své první kojo triko 🙂 ještě ho musím trochu vychytat, ale slouží jak má 🙂 foceno večer, nestíhám přefotit 😖

sufik1
6. dec 2012

holky v bedně na hry mindoku, co i předala dneska kofinek byla i tahle placička s žetonkama. Z mých her to nebude, ty jsou ve folii, nechybí to někomu???? 😨 😨 😨 😨 😨 😨 Nemáte tušení, ze které hry to je?????? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

katka82
6. dec 2012

@petkasv tričko parááádníííííí 😵 😵 Honzule mi teď nakukuje přes rameno a povídá Ta paní se mi libí 😀 😀

jemi
6. dec 2012

@sufik1 nevím ale nindok občas dává do krabic ukázky jiných her, jí tam měla něco jako puzle, zjednodusena jina hra od mindoku

petkasv
6. dec 2012

@katka82 jéééé děkuju to je milý 🙂

sufik1
6. dec 2012

@jemi no jo, ale bez letáčku a odkazu?

jemi
6. dec 2012

@sufik1 to je divné, je pravda, že já tam měla letáček a krabice byla nějak ve folii? a koukala jsem ty hry mindok a asi bych to viděla jedině na hru dedictvi- par lidi ji myslím mělo, právě jsem koukala co si to objednávaji http://www.mindok.cz/cz/hry/hry-pro-narocne-5/8...

maly_prcek
6. dec 2012

@terezita Ahááá! Tak v tomhle je ten fígl s řasením koleček... Já si furt říkala, že to bude blbost mít vevnitř ještě vystříhnuté druhé kolečko, že by se to blbě šilo... Furt mi to nezapadalo do tvého ŽVS stylu 😀

ruskea
6. dec 2012

Holky, zkoušela jste některá vyšívání na tričko (úplet)? Napadlo mě to náhodou a zatím sbírám nějaké rady, tipy a vůbec informace, jak to provést 🙂

palosek
6. dec 2012

@petkasv 😀 já tě teda obdivuji,že s těma všema starostma ještě šiješ 😉 😀 😀 😀 😀 Ale triko pěkné.... 😵

petkasv
6. dec 2012

@palosek protože potřebuju nějakou odreagovačku 🙂 a zatim jsou holky zlaté, tak se toho musí využít 😝

palosek
6. dec 2012

@petkasv 😀 Taky pravda 😀 😀 😀 D má ted běhací období a kouká,kde a co vymastit 😀 😀 😀 V noci jsem stříhala, dopol. šila na OL, těd snad něco olemuji a večer snad došiju.... 😀 😀 😀
Jinak ...nechci zakřiknout, ale už dvě noci jsme bez plína a jedno poledne ...a bez nehody....tak jsem zvědavá, jak se bude dařit dál... 😀 😀 😀

macin73
6. dec 2012

@petkasv Podle čeho jsi šila? Taky bych nějaké potřebovala... 😝

ucitelka70
6. dec 2012

baby,.... načo sa používa americké zapínanie? objednala som si zo stoklasy, reku aké pekné zapínanie bude na sveter..... a to vôbec nefunguje.... tak mám 10 ks zapínaní, neviem na čo.... 😒

kofinek
6. dec 2012

@lenasss ja mam toto http://www.mamaja.cz/kozesiny-fusaky/kozesina-d... možno by stacilo, keby si to usila z beranka... 😉 Ak chces, obkreslím ti to a poslem.

ucitelka70
6. dec 2012

@kofinek to by som aj ja chcela.... tak by si mohla sem odfotiť aj s mierami - od oka zbúchame čosi.... pajc nám ide aj podľa obrázkov

alinn
6. dec 2012

holky budu plakat - příběh o tom jak se snažím vyfotit to co jsem ušila je asi nekonečný, dnes jsem tu celé odpoledne šaškovala s foťákem..abych po natažení do pc zjistila, že je vše, kromě jednoho tučňáka, rozmazané 😠 ☹ 😠 ☹ 😠 ☹ no pokusila jsem se to poupravit tak aby to nebylo tolik vidět a přidávám.. 😀
Prý mám napsat ježíškovi, což asi i udělám 😎 tak uvidíme, když to náhodou neklapne, tak se zase tiše vrátím k nepublikování mých výtvorů
To zelené je mikina a ten detail tučńáka je na kapuci 🙂, celou fotku alespoň trochu použitelnou nemám... tričko a tunika je asi i poznat 😎 😀

jo a @mahafi na ten pečený věnec, jsem pro jistotu zapomněla - takže není ani rozmazané foto 😀 😀

ruskea
6. dec 2012

@alinn woooow, to je ale krásné 🙂

mahafi
6. dec 2012

@alinn Supeeer 😵

katka82
6. dec 2012

@alinn 😲 😲 náááádhera 😵 ani neva že je to lehce mázlý 😉

laeela
6. dec 2012

@alinn nic si z toho nedělej, já fotit neumím a ještě mám asi dost přiblblej foták, ale vždy si říkám, že jsme diskuse šicí a ne fotografovací. 🙂 Já se ráda pokochám šicími výtvory, nemusím mít dokonalé fotky. 😉

stassy
6. dec 2012

@ucitelka70 Tusim,ze americke zapinani se pouziva na naramky.

palosek
6. dec 2012

@alinn ta poslední tunika je perfektní.... 😵 😵 😵 Jako všechno je perfektní, ale ta mě bere nejvíc 😀

anastazieb
6. dec 2012

@alinn nádhera!!!!

@lenass do autosedačky jsem si ušila kožešinku, jak tu byl odkaz, ze zatkávaného rouna z výprodeje ze ŠD. Já jí mám teda spíš na léto kvůli pocení, ale samo funguje i v zimě. Ale my moc autem nejezdíme, takže s vymrzáním problémy nemám. Někdy vozím lehkou deku. Každopádně v autosedačce by dítě nemělo být v bundě, protože by mohlo vyklouznout z pásů...

ucitelka70
6. dec 2012

@stassy ano, teraz som si vygooglila, ale ja som chcela nejaké vhodné zapínanie na sveter z fineribu... a podľa obrázku zo stoklasy sa mi zdalo ideálne

ucitelka70
6. dec 2012

@lenasss my máme pre nás vymyselné podložky z karimatky, tiež vonku parkujeme..... ale malému by sa tiež niečo zišlo na odizolovanie, aby ho nechladilo.... a podložka z lamy alebo barančeka by bola asi dobrá. a možno by zospodu mohol byť softshell - nehody - ale hlavne fľaškové, ak by vylial