icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
6. dec 2012

téda..velice děkuji za pochvaly 🙂
@laeela jojo..proto jsem se to sem odvážila nakonec dát 😀 😀 ale byl to boj 😀

ucitelka70
6. dec 2012

@alinn nádherné prevedenie, originálne

lucijan
6. dec 2012

@alinn precizní, krásný!

lucijan
6. dec 2012

@jieff já jsem to okoukala u terezity, takhle zakončuje čepice ona...

lucijan
6. dec 2012

@ucitelka70 chvilku jsem přemýšlela, co znamená velavravný 😀 😀

macin73
6. dec 2012

@alinn Ta poslední tunika je vážně úžasná!!!

bordino
6. dec 2012

ubohé děti 😀

ucitelka70
6. dec 2012

@lucijan aa teda si pochopila, taký, čo netreba komentár, ten pohľad zlatý, porozumieme aj bez slov, mama, tak už foť, dobre bude?

veronik77
6. dec 2012

@bordino v té krabici i spí? 😀

kofinek
6. dec 2012

@ucitelka70 ulozim deti spat a skusim pofotit, kde nie dnesd, tak zajtra

fionka1711
6. dec 2012

kapsovky na objednavku s lanovym frote - priserne sa to sije, skoro som vypustila dusu, nikdy viac! 😀

jancasoch
6. dec 2012

@sufik1 to je ke hře dědictví, bylo to tam od Mindoku přibaleno

lucijan
6. dec 2012

@ucitelka70 jen jsem si to musela víckrát přečíst, u nás by to asi byl "všeříkající" pohled - nebo prostě nas.any 😀

veronik77
6. dec 2012

@jancasoch balík dorazil, děkuji 🙂

ucitelka70
6. dec 2012

@fionka1711 nádherné sú tie kapsovky, fakt, radosť na ne pozerať, a ak bude dcéra čakať ďalšie dieťatko, - čo je v pláne cca o rok, tak si isto u teba objednáme.... nádherné fakt....

petkasv
6. dec 2012

@macin73 někdo sem dával tenhle odkaz 🙂 http://allthewyldthings.wordpress.com/tag/custo...

petkasv
6. dec 2012

@alinn to je nádherný 🙂

zojec
6. dec 2012

@allin nadherne .. tie kvietky su 😵 😵

@fionka1711 uff.. nezavidim to sitie.. tiez som az raz sila akskamit :D :D ale toto frote, bez susicky, nebude to tvrdnut ako skala a skriabat?? asi by som to nechcela.. ja inak velmi nechapem, naco je dobra kapsovka s prirodnym matrosom... to kludne staci naskladat vkladcku do puliek, nie?? 😕 😕 suede chapem ako nieco, co zabezpecuje prdelku v suchu.. aspon ja som pri malej mohla pouzivat len to...

sinala
6. dec 2012

@zojec nad tím jsem taky vždycky přemýšlela, protože všechny mé děti nesnesly mokro a přebaloovala jsem po každém čůrání ☹ . Ale už vím, že jsou i děti, kterým mokro nevadí, nikdy bych tomu nevěřila, ale řekla mi to maminka, která si nevymýšlí 😀 😀 😀 . A jak čtu různé diskuze a bambusové kalhotovky maminky od malička mění třeba co 2 hodiny ( a já přebalovala třeba i co 15 minut 😀 😀 😀 ), tak je takových dětí asi víc. A pak jsem já ráda, když někdo má stejně citlivé děti na mokro 😀 😀 😀

petkasv
6. dec 2012

@macin73 střih jsem upravovala a na podruhý je to super 🙂

zojec
6. dec 2012

@sinala :D mojmu synatorovi nevadi ked je v mokrom, dokonca ani ked je pokadeny :D 🙂 v pohode bude rochnit 😀 😀 b. mala ale strasne citlivu pokozku, jej sa zo stvorcov a prirodneho materialu vyhadzoval cely zadok :( takze ak som chcela latkovat musela som nasit kapsovky so sudeclothom... teraz mi stoja v sufliku, lebo stvorec mi pride praktickejsi, aspon na doma 🙂

sinala
6. dec 2012

@zojec aha 😀 😀 😀

ucitelka70
6. dec 2012

@zojec a štvorec nemôže do kapsovky? neviem, zato sa pýtam.... my sme používali pulky s tými klasickými starými plienkami, a tiež po každom pocikaní, niekedy aj 15x za den.... možno zato sa skoro malý odplienkoval.... a ináč ani nočné pampersky nezabrali, zobudil sa v momente, ako sa pocikal.... takže nemalo význam kupovať, ale na noc predsa bolo lepšie

zojec
6. dec 2012

@ucitelka70 mozes dat aj stvorec, akurat ze malo saje 🙂 kapsovky su fajn (teda hlavne tie co maju pocit sucha :D 🙂 na dlhsie.. napr. ked ides v zime niekam von a vies, ze nebude moznost prebalit.. proste na viac ako jedno ciknutie 😉

sinala
6. dec 2012

@ucitelka70 že se odplenkoval nebylo asi čtverci 😀 😀 😀 ( u mě je to zázračné dítě 😀 😀 😀) aspoň u nás ne,obě holky ve 2 letech skoro přesně na narozeniny a měly čtverce. A asi od roku mu mokro až tak nevadí, tak na noc používám kalhotovky-kapsovky, které vycpu bambusem ( když nemám tak dám 3 čtverce) a jako dotykovou vrstvu dám flís a nemusím přebalovat i když se vzbudí a chce pít 😀 😀 😀

mooncaa
6. dec 2012

@alinn Super!!! Taky se mi líbí ta poslední tunika nejvíc. Že jsou ty fotky mázlé vůbec nevadí, důležitý je výtvor.

@lenasss Taky parkujeme venku a než se teda zahřeje auto, tak to trvá. Ale ta kožešinka není vůbec špatný nápad. Dítě přikrývám dekou nebo bundou. My obecně v autě moc netopíme. Buď řídím já a jedu na kratší vzdálenost (a to se to ), nebo manžel a to zase nechce teplo aby neusínal. My jak se tam nehýbáme, tak mrzneme.

macin73
6. dec 2012

@petkasv Jé, a prozradíš, na co si teda dát majzla? Díky!

petkasv
6. dec 2012

@macin73 no asi na to aby si měla dostatečně vykrojený výstřih a dát pozor aby výstřih končil asi tak jako okraj od podprdy, jestli mi rozumíš 🙂 a pak na vykrojení té vnitřní části, aby bylo dostatečný, ono tím že ti výstřih bude končit pod podrdou tak to bude dobrý, ale to vykrojení na prso je tak důležitý, jinak to triko se stříháním na OL max hodinu a půl 🙂 možná ani ne, dělala jsem to když holky spali 🙂

fionka1711
6. dec 2012

@zojec aksamit je este v pohode, toto je horsie 😀 a neviem, tiez vacsinou sijem so suedeclothom, pani si povedala, ze chce toto - tak uvidime, ale zevraj lan az tak nestvrdne, a kapsovky asi kvoli tej jednoduchsej manipulacii, vravela ze urcite nechce na pokozku umelinu, inak ze ma gatky + plienky a tieto na von 🙂

bordino
6. dec 2012

Mé noční kalhotové šílenství