icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
7. dec 2012

@zojec to vím 😀 , ale máme 40 cm širokou a nevím, zda jsou i takové sušičky 😉

bordino
7. dec 2012

když chci z climu ušít long johny pro 186 cm vysokýho chlapa, myslíte, že bude stačit u chlapeckého střihu 170 prodloužit nohavice?

jemi
7. dec 2012

@bordino mému muži by to nestačilo, záleží podle mě na konstalaci chlapa, předse jen 170cm kluk nebude mít bříško a i zadek bude mít menší, stehna užší (před 10 lety bych manželovi v klidu tu 170 prodloužila, ale teď rozhodně ne (i když ten clim se natáhne dost?)

ardila
7. dec 2012

Ahoj, jen na vás tak občas kouknu, nestíhám.. Ale chodím se pokochat vašima výtvorama.. Už taky nějaký mám, i z tučňáků, tak až bude chvilka, nafotim..
@michamicha S čepicema jsem bojovala podobně, až pátá nebyla malá, už jsem si připadala jak blázen. U mě byla chyba, že mi to pořád připadalo velký, tak jsem nedodržela obvod hlavy a zmenšila to nebo jsem si to zmenšila tlustou podšívkou. Ale včera konečně první čepice, která mu sedne. Změřila jsem přesně obvod hlavy, radši ještě cenťák přidala, zkontrolovala, že střih mám přesně na tu míru a dávala jsem bacha, abych to ani o kousek nikde nezmenšila.. Přišlo mi to veliký, ale je mu akorát.. Ale už jsem to chtěla vzdát, blbý čepice 😝

laeela
7. dec 2012

@palosek o jeden kousek víc než ty - 2 velký - 12 a 10 a dvě malý - 3 a necelý 2.

laeela
7. dec 2012

@bordino tak si nakresli střih, poměř si chlapa a porovnej, když tak upravíš střih.

laeela
7. dec 2012

A já přidávám historicky první kousek, který jsem ušila na sebe, zatím jsem obšívala jenom rodinu. 😀
Přišel mi ten samotný Clim moc smutný, tak jsem to vylepšila patentem z Mylly.

laeela
7. dec 2012

@bordino já nějak vynechala, že píšeš z Climu. Mě se dost natáhl i při šití. Takže tam bych se asi nebála, spíš jen poměřit pas a dole lýtka, přeci jen chlapi mívají silnější nohy.

bordino
7. dec 2012

@laeela
@jemi díky, muž je celkem štíhlý, tak právě myslím, že z climu by to prošlo. Ale lýtka mě nenapadla, ještě že jsem se zeptala, tam by o bylo úzký

jemi
7. dec 2012

@bordino já ted´šila z modrého climu pro tátu tričko k vánocum (L), zkoušel manžel a právě se to natáhlo dost (tata je sice hubenější než manžel, ale vyrostl mu pupek, takže na obvodu pasu mají stejně), manželovi je tričko pěkně natělo (v ramenou až moc), tak doufam, že tátovi sedně akurát

palosek
7. dec 2012

@jemi Ale stejně...je to síla šít trika pro chlapy...vlastně cokoliv 😅 😅 😅 Můj není žádné vyžlátko 😝 😅 ...ale stejně jsem střihla přílis veliké triko...Vypadá jako XXXL, a měla bych ho zmenšit na XL a půl 😀 😀 😀 Máš nějaký střih? Já jsem stříhala podle kupného...a nějak jsem mooooc přidala 😅 😅 😅 😅

jemi
7. dec 2012

@palosek měla jsem pujčeno jedno ottobre od lenasss, kde bylo i pánske tričko, já právě schválně dělala L a trochu jsem jen zužovala nechtíc, jsem si všimla dírky na climu na kraji... a rukávy schválně, protože to chce obtáhnuté (táta/teda teď už děda to bude mít triko na zahradu kolem baráku, pod ty svoje flanelové košile co tahá...)

jemi
7. dec 2012

@palosek ještě jsem tam chtěla dát cedulku homemade, ale pak jsem ji tam nedávala, protože ta malá cedulka na tom mega triku vypadala divně

jemi
7. dec 2012

Holky hodilo by se mi prodloužít, jak to nejlíp udělat, máma chtěla aby mělo 70cm na délku, nějak mi asi špatně sedli díly, zadní byl kratší, tak délku 70cm mám teď (když zkoušel manžel, tak říkal, že by chťel delší), tak nevím zda to podhnout (tím bude mít 68cm), nebo nějak olemovat? jinak to kolem krku je příprava na prošití dvoujehlou

palosek
7. dec 2012

@jemi záleží, jestli by ty 2cm fakt chyběly... 😉 Nebo střihnout tak 5cm široký pruh a našít tak jako se dělají vrstvená trika.... cm protot, aby byly rezervy na šití a podehnutí....

fionka1711
7. dec 2012

@palosek áno presne tak je to lněné 😀 jazykové bariéry 😀 je celkom fajn, dosť jemné, dosť pružné, ale do kapsoviek by som ho už nedávala, toto bolo len na prianie.

fionka1711
7. dec 2012

@bordino sashe.sk

palosek
7. dec 2012

@fionka1711 díky 😀 Ono s těma pružnýma materiálama je to vždy o hubu 😀 😀 😀 pak je problém i s obyč. přebalovací podložkou (aby byl čtverec, čtverec a obdélník obdélník)..... 😅 😅 😅 😀

zabza40
7. dec 2012

Pomooooc nedávno jsem někdo dával kontakt na paní co prodává coral fles ,nemáte ho někdo ?? děkuji

jemi
7. dec 2012

@palosek já to asi udělám tak že klasicky zahnu, projedu dvoujehlou a na vánoce uvidím jak sedí a když tak tam ten proužek došiji, dvoujehla se páře dobře. Teď jsem zkoumala manželovo funkční triko a taky má ve předu jen 67cm (vzadu teda víc). Ještě mě napadlo jak koukam na to manželovo ušít vepředu pruh 3cm navíc a vzadu udělat takový ten širší výkroj, že bude vzadu ještě o další cm delší), jen teď jsem zjistila, že modrého climu mám už jen cca 50x120cm, ale pruží to na těch 50, takže by to muselo být sešívané, nebo z jiného climu-mám ještě šedý a proužky-ale to by už vypadalo uplně divně, tak asi nechám tak

jemi
7. dec 2012

@zabza40 jméno nevím, ale byloto na mmb, tak zkus zadat vyhledávaní coral fles

ucitelka70
7. dec 2012

@alinn veľmi sa mi páči to trojité štepovanie na zelenej mikine naspodu, to ti stroj robí trojité? či ty si dorábala?

ucitelka70
7. dec 2012

@bordino tie aj ja plánujem, ale nemám strih..... zaťkovi som chcela ušiť... ale nemám strih, tak dostane asi len tepláky

laeela
7. dec 2012

@zabza40 má i webovky www.tkadexa.cz

palosek
7. dec 2012

@zabza40 Je to tenhle ? http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ/...
U vízla mi v hlavě...tkadexa 😀

palosek
7. dec 2012

@laeela ...píšeš rychleji 😀 😀 😀

ucitelka70
7. dec 2012

@jemi ja by som dala kludne širšie patenty aj na driek aj na rukávy - a bude aj viac ako 70 cm, lepšie je, ked to drží a hlavne pri praní a kvačkaní sa ti to neroztiahne, nie?

palosek
7. dec 2012

Jak se vám líbí http://www.moraviatex.cz/e-shop/image/cache/dat...
To by byly hezké pýžo kalhoty... 😀 😀 😀

zabza40
7. dec 2012

@palosek ,
@laeela To je ona ,holky jste zlaté děkuji 🙂 🙂 🙂 🙂

ucitelka70
7. dec 2012

aký dobrý nápad do šicieho kútika.... ja taký nemám, musím stále ukladať do kuchynskej linky...

http://3.bp.blogspot.com/-N479RZIt0B0/UJUsSGi6o...