icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
7. dec 2012

@ucitelka70 🙂 to je šité nadvakrát, neplánovaně a dokonce pokaždé na jiném stroji 😀 nejdřív jsem to přišila na šlapacím protože jsem tam zrovna měla navléknutou zelenou nit od přišívání aplikací..no a potom jsem se rozhodla, že budu švy prošívat kontrastní nití dvojjehlou a říkala jsem si že i kapsa by byla dobrá tak prošít..a jelikož se mi nechtělo párat (ten šlapací dělá docela drobné stehy a páře se to hódně blbě), tak jsem tam tu zelenou nechala 😎

palosek
7. dec 2012

@ucitelka70 pěkné, ale pro mě malé 😀 😀 😀 😀 Mám zakrámovanou celou kuchyň, když roztáhnu šitíčko 😅 😅 😅

sinala
7. dec 2012

@palosek ti manžel musí nějaký koutek udělat 😀 😀 😀

evap19
7. dec 2012

Ahoj holky, mohly byste mi prosím poradit - učím se teˇd šít na overlocku (mám brother, jako skoro každý zde 🙂 , a sešívám výztuhu (něco jako vlizelín, ale není zažehlovcí) s tenkým plátnem. To plátno mám nahoře a at dělám, co dělám, pořád mi to plátno posunuje dopředu (asi jako normální šicí stroj když nemá kráčející patku). Zkoušela jsem oba směry diferenciálu, mám to i našpendlené, a dělá mi to pořád. Nevíte, kde by mohla být chyba? I přítlak patky jsem zkoušela oběma směry.
Děkuju! 🙂

sinala
7. dec 2012

@evap19 zkus to k sobě slepit v tom švu,aby se to neposouvalo

komisakpd
7. dec 2012

baby tak dnes ma moja malicka 1.rok.ako ten cas leti...a dnes je aj prvy krat chora :D kasle...asi sa nakazila od svojho brata :D lebo ten kycha, sopli, kasle...a malej asi stekaju sopliky, lebo vykasliava jak..ale fukat jej nedje..ani idsavat lebo tam sa javi akoby nemala nic...:(

macin73
7. dec 2012

@komisakpd Gratulace k prvnímu roku a ať je princezna zase brzy fit!

ucitelka70
7. dec 2012

babule, konečne máme aj my sneh.... softky aj čiapka konečne v akcii, boli sme vonku hodinu pred západom slnka, kým zapadlo slnko, tak sa ochladilo, že malý sa triasol, mal ľadové ruky a hlavne nohy - som sa čudovala, v snehulkách, veľmi nechcel na sánkach, skôr po vlastných....., no a na skúšku bol aj pes zapriahnutý, ale ešte nesmie ťahať, má len 9 mesiacov

michamicha
7. dec 2012

@ucitelka70 to vypadá pěkně, ale nám se tu strašně práší, takže pro mně dost nepraktické 😖 já mam kony i nitě naházený v krabicích z ikey, u kon to ještě celkem jde, ty jsou velký, ale normoš nitě mi malej zase rozházel, tak si zejtra koupim v ikea nějaký menší uzavíratelný a stohovatelný krabičky a roztřídím si to zase podle barev 😝

caramilla
7. dec 2012

@palosek jo?🙂 Super. Mě se srazilo tričko ze zary, nejde přes hlavu, ale stálo na MMB asi 30 Kc🙂 Tak zaru tam nedávám, zbytek mám next obr, tak tam se hodí sražení a asi je stejně rozprodám, Jasmínce chci trička našít🙂 Jedno mám ve stroji, ale je to pokus hokus, to jsem zvědavá 😀

@bordino 😀 😀 😀 A jinak mmch krásná fotka v profilu!

caramilla
7. dec 2012

Dneska jsem dodělala další čepičku, aby měla jasmí u vestičky 100% doladěný outfit 😀 Něco pro @terezita 😀

A dvě přebalky se vzorovaným velurem. Objevila jsem bohužel až, když jsem uzavřela objednávku a hledala jsem, zda fakt nemají tu látku se sovama ve svetrech, co vyprodali a hledala a hledala slovo sova a toto mi vylezlo. Bohužel měli poslední zbytek a nenávratně vyprodáno. Snad naskladní, jsem z těch látek úplně paf 😀 Ale teda cena 500 kč/m 😝

ruskea
7. dec 2012

Hlásím, další příspěvek. Tunika dle Ottobre došita. Zde je výsledek. S lemováním jsme se nakonec popraly, ale není to ideální, chce to jiný materiál na lemy.

evaon
7. dec 2012

@caramilla Podlozky su krasne. Chystam sa tiez nejake usit a chcem sa poradit....Presivas ich aj stredom alebo len po obvode?

zojec
7. dec 2012

tu je kosa ako v carskom rusku 🙂 uz -12.. ja som konecne vystrihla softky pre seba (vcera na mikulasi mi skoro prdel zamrzla).. dieta zaspi a idem na ne.. som zvedava ako dopadnem s tym zipsom 😨
@caramilla ten velur je naozaj nadherny.. nie je to skoda na podlozku??? :D 🙂 ci to len ja som taka setrna a radsej nech pekne latky v skrini lezia ?? 😝

komisakpd
7. dec 2012

@zojec si na konecne nakopla..aj ja sa chystam usit konecne softky pre seba len sa k tomu neviem dokopat...ale asi sa dnes na to dam, aj ked mam pocit ze na mna nieco lezie a nie je to mm 😀 😀

sinala
7. dec 2012

@zojec já taky tak šetřím 😀 a hezké látky nechávám ležet ve skříni 🙂 🙂 🙂

zojec
7. dec 2012

hladam nejake videja na zips .. mozno sa niekomu zide.. konecne nieco polopatisticke ako pre mna 😀

https://www.youtube.com/watch?v=91gO3iE7YOU
palosek
7. dec 2012

@zojec ...u nás je už taky -12..... 😉 Brrrrrr ...nesnáším zimu...a nejvíc, jak mi mrznou prsty na rukou...je jedno, jaké mám rukavice....mrznou mi ve všem 😠 😠 😠

kofinek
7. dec 2012
kofinek
7. dec 2012

slubovana pdolaozka do kocarku, autosedačky. Pasuje do vajíčka i 0-18, odskusane bugaboo a cybex, suchy zip na posuvanie a vlastne medzi tie vyseky idu pasy

snowwitch
7. dec 2012

@bordino odkud je ta úžasná pavučinová látka a ty zebry? Ty nutně potřebuju 😀

komisakpd
7. dec 2012

@ucitelka70 tu capicu co ma maly na hlave si sila?

bordino
7. dec 2012

@kofinek právě šiju vložku do autosedačky :D

bordino
7. dec 2012

@snowwitch http://www.latkymetraz.cz/detske-latky/?str=0&s... ale zebry už nějak nevidím, zkus se zeptat

caramilla
7. dec 2012

@evaon po obvode🙂

bordino
7. dec 2012

zkouška fusaku aneb tohle je normální jenom u nás 🙄 😀

mitape
7. dec 2012

@bordino aj cica sa chce ohriať 😀

bordino
7. dec 2012

@mitape je chudák podchlazený 😀

arlette
7. dec 2012

chtěla jsem vás poprosit - nedávno jsem tu zahlédla odkaz na stránky, kde se daly stáhnout střihy ottobre, ale já to už nemůžu najít 😢 Neporadila byste mi prosím některá, kde to najdu? Děkuju moc

macin73
8. dec 2012

Holky moje, tak jsem si konečně sedla k OL a jala se navlékat nitě. Zdá se, že se mi to nějakým zázrakem povedlo a šije to 😎. Jen by mě zajímalo, jak poznám, že mám napětí správně? Předpokládám, že se to u každé látky nastavuje asi jinak? Jinak mi je prachmizerně, asi nějaká viróza, ale nemohla jsem si pomoct, hlava jako střep a já si motám ruce a nitě dohromady. Rezervuju si tímto místo v Bohnicích 😝. Jo, a zjistila jsem, že nemám ani jednu barvu kon čtyřikrát (nějak jsem nepočítala, že budu mít kdy OL 😀 ). Je moc velký problém, když bude každá nit jiné barvy?