Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 šila si na spôsob španielskej deky? ja som také šila vlani - ale deku a obojlíc.... ale t.r. sa už nespracú ruky, presne to mal drobec také úzke na ruky, tak tú deku už používame lan na prikrytie, na zapnutie už neznesie byť v stiesnenom.... mali sme to len na prechodné obdobie, lebo má teplý iglu fusak, ktorý bude aj na rok dobrý...
@beky52 pekne si pošila, tie mačičky nepoznám, pekné sú....
to je fajn, že se řeší i duchovní věci a ne jen shon a kvalt před Vánoci 🙂 U nás to letos nemá ještě smysl, ale za rok už určitě budeme vyprávět. Ale modlíme se s Vojtou od narození vždycky před spaním jako součást ukládání. Mám ráda rituály. Ale taky z domova nemám nic zažitého, celá moje rodina je nevěřící, já jsem uvěřila v 16. A manžel je sice z evangelické rodiny, ale moc rodinné pobožnosti a tak neměli. Tak si hledáme nějakou vlastní cestu, která by nám vyhovovala.
Na vyzkoušení mi přijde super křesťanské mateřské centrum - náš sbor ho provozuje, program je úplně normální jako ve všech MC, akorát je vždycky nějaké krátké zamyšlení pár minut z Bible, divadélko pro děti a pod. Je to fajn příležitost něco se dozvědět, aniž by člověk byl nucen rozvíjet to nějak víc nebo se k čemukoli zavazovat. Někdo chodí jen na výtvarné programy, na cvičení, angličtinu apod., někdo zas programově na program našeho kazatele, který je 1x za měsíc pro maminky.
Je jich v Praze několik, ale blíž znám jen to naše na Lukách.
@ucitelka70 jéé to jsem ani nevěděla že takle je španělská deka 😀 😀 naše máma má už leta televizní deku na stejné zapínání a tam jsem se inspirovala 🙂 ale teď jak jsem uspávala drobky tak mi napadlo udělat jen nějaké pásky na prodloužení okolo těch ručiček 😉 no zkusím a uvidím 🙂
@ucitelka70 dívala jsem se na video a to je asi jen u toho vyššího modelu OL, já mám 3034D, tak Ti vůbec neporadím...
@ucitelka70 ..díky..mačičky som kupila pred rokom..tiež z česka..
@caramilla ano, aj my sa doma s detmi vecer modlime..a naozaj je uzasne ako deti vedia dakovat a ako veci vnimaju...my sa modlime aj za Auticka z Carsu..McQueena, ci macka Pu a ine veci, podla toho s cim sa hraje a s cim alebo s kym ide spat :D dakuje za veci co robil cez den, a pekne dakuje za sestricku a rodicov..a musim povedat ze tento rok pridal sam aj prosbu o repacenie ze vymyslal cez den, alebo ze nepocuval...
a tiez je velmi pekne, ako vnima spolocnu modlibu, lebo ktokolvek je u nas vecer ked ho ukladame spat, vola "navstevu" na modlitbu..berie to ako samozrejmoost..a niektory su v pohode a niektorí, ze ... no nevedia ako reagovat...
@terezita ja som nad tym uvazovala uz davno, a prisla som na to, ze @caramilla sa len tvari ako jedna osoba ale je ich minimalne 10... jedna cita a pise sem do diskusie, druha a tretia siju, stvrta pise a foti na blog, piata sa stara o minu, siesta vari a pecie, siedma sa stara o domacnost, osma si lieci bolavy chrbat, deviata porovnava rozne vyrobky (susicky a tak) a ta posledna neviem co robi, ale ona si urcite nieco najde... 😉
Tak jsem si vyfotila bundičku, co jsem šila H. NEJ kamarádce, zabalila jí do školy a zjistila, že ve foťáku nebyla karta.... Tak fotky budou časem na Elišce 😀 (nejvyšší čas přepnout si foťák z té japonštiny či čeho do češtiny, že...) 😀
@terezita stíhám??? Jsem šla spát včera ve 3 ráno, pak jsem nemohla usnout, večer jsem zjistila, že mi šíleně smrdí mens. kalíšek, tak jsem se vyhysterčila, co se děje, že se asi rozkládám zevnitř nebo co... A ráno v 8 budíček. Jasmí obvykle se přitulí a drží basu, ale dnes nutně potřbovala vstávat. Podívám z okna a tam zase ten zasr... sníh, tzn. že zase musím jít odházet chodník 😝 Včera jsem házela hodinu sníh a celý den mě tak strašně bolely záda, že mi bylo zle i od žaludku z té divné bolesti. Jasmí jsem vyndala z jídelní židličky a málem jsem se nenarovnala. Ale super, mám dva druhy cukroví a odšité půl velké zakázky, ale nemám ani jeden dárek ušitý ☹
@jitu22 Pro vedení dítěte k víře si myslím, že je základ se s ním každý večer společně modlit, vidíš, jste napřed! 😉 A pak je důležité to, aby mělo kamarády a společenství dětí se stejným zázemím, pro které je křesťanství taky samozřejmost a aby mu tam bylo dobře. To třeba podrželo v pubertě mě a nejen u víry, ale třeba i od fetu. Prostě je to silná kotva. My taky chodíme jednou za 14 dní na setkání maminek s dětma, kde se zpávají křesťanské písničky a diskutuje se. Zatím program pro děti ještě nemáme, jsou to prcci tak kolem 2 a všechno až na Jasmí kluci, tak nemám na program odvahu, jsou to lumpíci. Ale až jim budou tři, tak bych něco zkusila. V pátek to bude u nás a včera jsem se vyděsila, že musím uklidit a něco pro ně napéct 😖
FM dnes zdarma tento střih http://www.farbenmix.de/shop/Alle-Kreativ-Ebook...
@caramilla To tvoje podání víry u malých dětí se mi taky moc líbí a klidně bych se taky něčemu přiučila 🙂 I když jsem něco jako @kuna... V Boha věřím, ale nehlásím se k žádnému náboženství, prostě mám "svoji" víru zaměřenou na prožitek, že Bůh je všude kolem mě, v každém mém kroku a myšlence... Stačí mi zvednout oči k obloze a vím, že tam je. Můj je ateista, na tohle nevěří, a já chci svoje děti vychovávat v tom, aby věřily, že "něco" je, že jim "to" může pomoct a že je jedno, jak tomu budou říkat... Ale aby zas byly schopné kriticky myslet a nenechat si nabulíkovat třeba některá nesmyslná náboženská pravidla, která mají třeba některé sekty... Prostě že Bůh je v nás a jak si to kdo prožívá, je jeho věc. O Ježíškovi si taky povídáme - voni dostal knížku, kde ten příběh je popsaný a fakt ho to bavilo... Považuju za dobré vědět, proč se slaví Vánoce a další svátky. 🙂
Jinak nemám zkoušku, nemám napečené, všude bordel, nevim kdy budu šít dárky... 🙄 Ale mám adventní výzdobu (nedodělanou) a těší mě ty mraky sněhu a chci si postavit sněhuláááka 🙂 🙂 🙂 (akorát toho můžu stavit pouze v době osobního volna a to teda nemám)
@palosek my chodili občas na půlnoční a na Vzkříšení ke katolíkům, abychom měly se sestrami kulturní rozhled. No, dodens si naši vyčítají, že mě v těch 16 pustili v létě na vodu s YMCA. Říkali si, že křesťani jsou zodpovědní a slušní. Ale že si tam najdu budoucího manžela a že si tu víru přitáhnu domů, s tím se smiřovali dost dlouho...
@komisakpd celosvětová organizace - křesťanské sdružení mladých lidí. Ve sboru, kam jsem pak dalších 10 let chodila (v Praze Bráníku) jsem v rámci YMCA organizovali dětské tábory, vodácké, turistické a c\klistické akce pro děti a mládež. Cílem je něco společně zažít, najít nové kamarády a dozvědět se něco o Bohu. Takže jsou to vždycky zážitky pro ducha, duši i tělo 🙂
@mahafi naši dlouho doufali, že mě to přejde. Ale svatba v kostele se celé široké family moc líbila. Říkali, že jim to tahle nějak dává víc smysl - ten obřad i manželství jako takové. A farář si je získal okamžitě, je senzační.
moje první softka, ještě nehotová, chybí detaily a začistit, taky nažehlovačky a krytí zipu... a mám úplně blbě zakončené rukávy, musím předělat... a taky jsem to překoumala a místo normální šnůrky jsem tam navlíkla hrubší kloboukovou gumku, jsem poučena pro příště a asi to celé převlíknu, ta gumka dělá strašnou neplechu :( ale na první softku, první bundičku vůbec a druhé šití zipu v životě to jde 🙂 snad ji to naše zvíře ještě obleče, než ji úplně došperkuju (jestli vůbec kdy, nějak ty Vánoce nestíhám)
@jitu22 Tak úplně stejně 🙂, taky doufali, že mě to přejde.. a pak taky byli ze svatby v kostele nadšení.. nakonec se ukázalo, že mají hodně strach, že nebudou vědět, kdy se co dělá, ale to jsme pak vyřešili, celý obřad s nima probrali, a pak to ještě říkal kněz při obřadu, takže se to taky všem líbilo.. ale ze začátku se toho báli. A na křtiny M. se nadšeně těšili 😀.

@petkasv to moja kmotrina- dcérina sesternica videla v katalogu a zapáčilo sa jej, a presne toto je to, áno