icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
8. aug 2011
animal
8. aug 2011

ZMĚNA čiperka - přidána nová barva růžová (T-mobilová) a ta co byla tyrkysová, tak to je ta původní a je to spíše trochu světlejší modrá a nově je právě i tyrkysová, takže se případně přeřaďte, protože jste všechny automaticky zůstaly ve slopečku tyrkysová

katka82
8. aug 2011

@animal tak jsem právě zaplatila jak Balerinu tak I Čiperku 😉

animal
8. aug 2011

@aerin tak ty budeš vyjímka a pošli hnedka cca 450-480kč a překontroluj si, kterou tu modrou(tyrkysovou) barvu chceš dole jsou vzorníky. Pak to finančně dorovnáme ten zbytek, ale aby byla poslána ta největší částka. a Car peníze dnes dorazily

animal
8. aug 2011

@katka82 no tu čiperku ještě právě neplatit, protože jdu zjíšťovat úplně přesné informace, ale tak už to je jedno 😀

aerin
8. aug 2011

@animal ok, je to tam🙂

aerin
8. aug 2011

a at v tom mam jasno, kdyz jsem napsana ve sploupecku tyrkysova, tak objednavam tu novou, ok?🙂

animal
8. aug 2011

@aerin ano tyrkysová to je ta nová ta sytější

wewe22
8. aug 2011

ahojte chcem sa poradit co pouzivate ako kontaktnu vrstvu do kapsoviek ak je dieta citlive na umele vlakna

aerin
8. aug 2011

uf, tak jsem si nakonec metr ze svetle zelene skrtla a pridala ho jeste k tyrkysove...snad nebudu litovat😅

katka82
8. aug 2011

@animal jé tak to se omlouvám 😅 já to chtěla mít z krku už oboje bo jsem se dneska náhodou sem podívala(o víkendku jsme byli pryč a předtím nešel net) a tak jsem tu výzvu k platbě zaregistrovala jan tak tak 😕 😉

animal
8. aug 2011

tak ještě jednou raději napíšu ČIPERKU JEŠTĚ NEPLATIT !!!! AŽ VÁS VYZVU 🙂
Katko: dobrý se stane 🙂 povolenku měla pouze Aerin

keziah
8. aug 2011

@wewe22 mam pocit, ze v takom pripade tu mamicky pouzivaju aksamit

caramilla
8. aug 2011

@wewe22 aksamit (ale pro šití spíše pro pokročilé🙂 a nebo bambusový český flíz, je moc příjemný, nehrubne a výbroně se z něj šije, mám ho teď moc ráda dovnitř🙂

caramilla
8. aug 2011

@aerin Hlásím přijetí 😀

Zažlutila jsem, prosím vás, ty, od kterých mi zatím nic nepřišlo! (Na Balerinu). Doplnila jsem právě teď a doplním ještě zítra dopoledne. Pak bych potřebovala objednat a zaplatit. 😀

janickabez
8. aug 2011

@caramilla kde se dá koupit ten český flíz??? jako jinak než na šijemedetem a pod. jako která pletárná ho vyrábí?

caramilla
8. aug 2011

@janickabez Nevím 😀 Já ho kupuju na ŠD.

caramilla
8. aug 2011

Haló, haló, děkáme reklamu na sv. modrý Soft. Cena pod 10m odběru je 250 Kč + DPH, máme tam 7 m, ta modrá je orpavdu krásná, viděla jsem ji na vlastní oči, přidejte se ještě někdo k nám! 😀 😀 😀

animal
8. aug 2011

SOFT: holky týká se to zatím sv.modré a T-mobilové z čiperky. Pokud se té barvy vezme míň, než 10 metrů, tak je cena 250kč bez DPH za metr ☹ tak buď se tam dopište, nebo se barvy nakonec zruší, nebo se to dobere do 10m a rozprodá.

lillyzelvicka
8. aug 2011

tak mi pam písněte ještě metr toho sv. modrého popř si vezmu i ty tři.

lillyzelvicka
8. aug 2011

večer pošlu peníze i na tu čiperku

animal
8. aug 2011

@lillyzelvicka takže zatím metr a pak se uvidí jo? večer se domluvíme, jestli vezmeš metr, nebo zbývající kus 🙂

animal
8. aug 2011

@lillyzelvicka a co ta tyrkysová, tu nechám 4metry?

terezita
8. aug 2011

clovek tu 3 dny neni a on tu vznikne zuzuklub a barvy se jmenuji uz i po mobilnich operatorech?? 😀 😀 😀
no to jdu asi snad i docitat.. 😅

caramilla
8. aug 2011

@terezita 😀 😀 😀 Pomsta Terezce! 😀 😀 😀
Když nemáš ráda T-mobil, tak zkus 02-ovou nebo Vodafonovou 😀

terezita
8. aug 2011

@caramilla hehe, radsi si vyberu nejakeho zahranicniho operatora.. 😀 😀 a definitivne se nepridam ani k fuchsii a ani k t-mobilu 😀 toz budeme mit i nadale klucici holcicku.. 😅

caramilla
8. aug 2011

@terezita Chudák 😠
Ty jsi ale tvrdohlavá antižužuovka! 😀

maly_prcek
8. aug 2011

@luccii Já měla taky Medvídka (nebyl špatý, ae na mě zbytečně velké balení) a teď mám v plánu jen vodu s oliv.olejíčkem do Eone lahvičky... To teda na cesty, na doma taky strkám pod kohoutek.

@lubif Já mám všechny kalhotkové plíny Anavy kupované a pak BG kapsovky. Šiju (zatím, ha ha 😀 ) jen vkládačky a vv a zkooušela jsem i svrchňáčky. Ten rozměr 60x12cm pasuje pěkně na dovycpání čehokoliv (čč/vv/kalhotkovek/AIO/kapsovek), pokud bys to chtěla dávat samotné do svrchňáčků, asi bych ještě pár cm na šířku přidala... 60cm je právě super univerzální - můžeš skládat na polovinu, na třetiny, přední část skládat se 3 vrstvama a zadní s jednou (super pro kluky) a rychle to schne.

ivuska.h
8. aug 2011

@caramilla Já bych to zas kdyžtak vzala na sebe (i když teda z Baleriny nakonec nemusím nic 😀 ).

janickabez
8. aug 2011

mě se T- mobilová líbí , ale ještě vyčkám🙂 posuňte platbu čiperky na 16.9. a beru i t-mobilovou, ale tento měsícuž fáááák nemužu🙂 stoklasa, mtex, softshel 1, moje soukromé objednávky ardeko a vlnap už fáááákt nemužu....i tak budu muset doma hrát mrtvého brouka :-X 😀