Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal , ne v poho Anim už nebudu utrácet, však ono zase nějaké softsholové kolo bude 🙂
@maly_prcek tak jsem vzala 2. Jedny XL (11-14kg) a jedny M (7-10kg). Malej ma ted asi 11,5kg, takze muze mit oboje a ty mensi pak muze mit druhej prcek. Dík za rady! 🙂
jo ještě si tu hodím svoji malinkou reklamičku, pokud by jste měl někdo zájem o jednolícní uplet šíře 50cm, tak jsem hodila pár barevností do svého midiobchudku.
http://tosauer.eshop-zdarma.cz/index.php?catego...
Jedny úplety jsou 100% vlna, a druhé úplety je směs bavlna, vlna, polyamid.
Na prcky to muže být i menší šíře 40 šíře cm (200Kč/1bm) nebo šíře 30cm (180Kč /1bm) cm, max. šíře úpletu je 60cm (250Kč/1bm) záleží na domluvě 🙂
Ne ke všemu mám napletenej vzorek, ale snad je to z toho poznat 🙂 Jinak na svetříku ten úplet vypadá takhle. Dá se to použít na svetry, mikče, sukýnky, kamašky, nevím třebas i dovnitř do bundičky....no meze se nekladou.
http://tosauer.eshop-zdarma.cz/index.php?s=prod...
Na přání mužu zhotovit i ruzné pruhování v šíři 50cm (250Kč/1bm), nemám žádný el. stroj s předvolbama, každý řádek je mnou spočítán a ručně vyměněná příze 🙂 takže třebas pruhy po 10 řadách(2cm výška), nebo 20 řadách jsou tak optimální 😀 Barevnost muže být samo libovolná.
http://tosauer.eshop-zdarma.cz/index.php?s=prod...
Pro představu na dětský svetřík do velikosti 92 je zhruba potřeba cca 1,6m úpletu šíře 30cm. 2x 40cm na tělo a 2x40 cm na rukávy. Na kamaše do velikosti 92 by měl stačit 1m šíře 50cm, no podle boční délky 🙂
konec mého reklamínho okénka
@janickabez A ty ozbylé barvy SOftu, co máš z Čiperky, ty můžeš zaplatit kdy? 😀
a koukám, že se to posunulo, pže prve tam byl až začátek září, neva, tak to pošlu oboje v tu středu, jestli to tak stačí
Hej, hej, kdo přihodil před chvílí hnědou o 1 m nebo nově přidal, prosím, smažte se nebo se někdo jednoho metru musíte vzdát, nemůžeme brát více jak 50m (50m má přesně jedna role), 51m brát nesmíme. Na hnědou dávám stopstav. Díky za pochopení 😀
@janickabez OK, díky. Ona se tu Anim ptala, zda to může posunout, že by to všechno holkám vzala už teď do Prahy a jak jsme na tom s penězi a všichni napsali, že OK, tak se to posunulo...
ok, no nestíhám to tu číst, každý den uplně vše, ale jinak v poho 🙂, jak vám to vyhovuje, já se zařídím🙂jsem ráda za to že jste mě nevyškrtkly z objednávky 🙂
@janickabez Né, v pohodě, o tom, že čekáš na 10. jsi tu psala, to víme, však jsem ti slíbila, že to je v pohodě, že to za tebe na ty 2 dny zapaltím🙂 Třeba ani nebude potřeba, podle toho, jak to přijde 😀
Není někde fotka těch 2 modrých/tyrkysových vedle sebe. Já pořád váhám jakou. Ta světlá se mi líbí, ale zase to není moc praktická barvička, bude asi hned jako prase, zvlášť když další mám mangovou a zelinkavou, tam to není o moc lepší.
Holky, jak se ten softsell pere? Na gelanots membránu musím mít speciální prášek na praní, ale zase PUL svrchňáky peru úplně normálně a je OK.
@katka82 šito dle originálu pošlu ti odkaz ju, vím že to někdo i překládal, zkusím dohledat i to. ikdyž já si došívala pak jiné věci - popruhy na dně na přivázání šátku atd, ... já už šila dva, a další je nastříhan a mám další plány na příruční zavazadlo pro nošení, onbag je na nás už velký jak nemáme plíny, je moc prostorný a pak i těžký 🙂
@animal jo jo tu tyrkysovou nechat 🙂
tak jo s manželem to neseklo, tak ve středu 🙂 platím obé děkuji 🙂
tak VYHLAŠUJI ŽE JE MOŽNO PLATIT ČIPERKU již je vše vyřešené
Ivusko, nebudeš mít ceny na MYLLYMYKSUT? Aspoň přibližné . Normální a VO se liší o hodně (dělala jsem na obchodním, takže bych mohla povyprávět jak je to s cenama...)
Kočeny nabízí k prodeji uplně nového mazlíka ....
Nový Coverlock Brother Cover Stitch M 2340 CV , naprosto v pořádku, v záruce, se vším všudy. Měsíc používný, tedy ušity na něm asi jen 3ks oblečení. Rozhodla jsem se pro jiný typ stroje, to je celý důvod prodeje. Původní cena 10 560,- nová cena 9000,-

@janickabez Jani bohužel jsi zatím jediná, kdo by chtěl objednat čiperku později a já ji potřebuji 19.8. vyzvednout