Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kamishek Já mám ten levnější a krabičku jsem dostala zadarmo k tomu (tuším, že na nej sici stroje). Patka mi zatím nechybí, teprve se chystám ty stehy vyzkoušel, ale když jsem kupovala, tak ten rozdíl v ceně, za ty stroje byl o dost vyšší než cena té patky. Takže jsem si řekla, že tu patku pak případně dokoupím. Co mi ale vadí, že tam nemám na tom držáku těch nití takové plastové udělátko, kam tu niť jen nasunu, ale musím provlékat. Já mám teda i Coverlock a tam to mám, tak jsem to přendala z COL na OL. Kdyby ten rozdíl v ceně nebyl takový tak bych šla do toho dražšího. On mi totiž ten dražší skokově zdažili, ale ten levnější ještě ne. (levnější stál 6.3 a dražší 7.6).
Jinak se ty stroje liší tím, kde mají ovládání šířky, a délky stehu, barvou koleček napětí niťě a ještě asi ten dražší bude mít ještě o kousek lepší navlékání spodních nití.
@sinala mě se ještě nestalo, aby praskla - možná při extrémním natažení by povolila. Zkoušela jsem ji i samotnou přetrhnout a měla jsem zářezy na prstech a nit v kuse 😝 . Napětí nitě mám nastavený tak, aby mi spodní nit tvořila cikcak - to samo udělá taky hodně. A ještě nitě jsem kupovala před mnoha lety u své známé v krámku - takže ty co má stoklasa nemám odzkoušené, možná jsou jiné, ale přišli mi po zkoumání obrázku a popisem totožné 😉
@sinala , @ucitelka70 , @mooncaa holky, díky za odpovědi 🙂 probrala jsem svoje dilema ještě s mužem a ten rozhodl, že k Vánocům dostanu 3034, tak snad se to stihne 😵
@kamishek Janomku 605 mám taky a na šití dvojjehlou je opravdu potřeba pohnout se spodní nití. Na cívkovém pouzdru je takový pidimidi šroubek a s tím je potřeba maličko pootočit doleva, cca o čtvrt otočky (nebo o 15 minut, představíš-li si to jako hodiny 😀 Já se použití dvojjehly vyhýbala, páč mi to právě taky nešlo, ale pak jsem se odvážila pohrabat se v té spodní niti a šlo to pak parádně. 😉
tak jsem tu zas s tím mým prvním softshellovým zázrakem... dokončeno do puntíku (teda ty gumky místo šňůrek jsem už nepřevlékala, nějak nebyly a nebudou nervy, poučení pro příště)... ale jinak jsem na sebe pyšná a mám z tohohle šití velkou radost... jinak jsem včera po delší době sedla ke stroji a snažila se něco ušít a všechno to asi hodím z okna, mám chuť z okna hodit i oba stroje, asi si dám chvíli pauzu, až bude větší klid
Holky, jenom k tomu srážení horečky, pokud jsou studený končetiny, tak ROZHODNĚ nesrážet teplotu fyzikálně - tzn. zábaly, vlažné sprchy apod.
Holky moc děkuju za rady. Obklady si dát nenechal, ve vaně se rozčílil, nakonec jsme dali panadol a pořád mu bylo zle. Když už se po dvou hodinách svijel a říkal, že ho bolí bříško, zavolali jsme dědu, aby pomohl Jirkovi s odjezdem na pohotovost. Jk uviděl dědu začal se smát, bříško ho už nebolelo a teplota klesla na 37,5!! Bud začal pusobit panadol nebo máme zázračnýho dědu, léčí svojí přítomností 😉 Na pohotovost nejeli a v noci vcelku dobře spal, hodně pil. Ted kouká na Matýska a Jáju a už má jen trošku zvýšenou teplotu. Tak třebas bude večer dobrej🙂
@kryska5 v akej pozícii mášš na boku to koleso.... nie je jedno, ako to mám nastavené, niekedy sa podarí, niekedy nie, a ma to nebaví štuchať, radšej navlečiem.... lebo nie je jedno však? ináč musí byť na ľavú ihlu - to si aj ten gombíček potiahnem do ľava, a na pravú ihlu - doprava, ale čím posúvaš ihly - to neviem správne trafiť, a ten navliekač potom akoby ohýnal tie ihly, ako nie je v dobrej pozícii
@kryska5 vtedy ked strima zabudla na moje dve nite, ako ti posielali? tiež ppl doniesla balík s dvoma niťami?
@mooncaa spodných nie, tie sa prevliekajú tak isto mechanicky, iba do dvoch horných ihiel má automatický navliekač...
@ucitelka70 ano posielali PPL 😝
to kolečko na boku mám vždy rovnako nastavené je na ňom taká čiarka a tú mám rovno pri tej čiarke čo je na stroji nakreslená, tak by mali sedieť aj ihly a mali by byť na správnom mieste 😉
@caramilla Tohle potřebuju pro manžela! Chuďátko naše zebou nožičky u počítače 😀 (Všecko ostatní má zabalené v dece, teplotu doma jsem odmítli zvýšit, že je nám všem vedro 🙂 )
@maly_prcek pak pošli foto manžela v bačkorách, i Jasmí v nich vypadá komicky, oni jsou z venku strašně obrovské, pak vám to vyfotím, ale hrozně běhá, tak to nejde fotit 😀
@maly_prcek jednou se dva mladící bavili, jak chtějí koupit babičce USB papuče 😀 😀 😀 ,to jsou papuče, které máš na nohách a když jsi u PC, tak je zapojíš do USB a ony hřejou 🙂 . A bavili se o tom vážně, tak asi takové budou, ale nepátrala jsem po nich
@caramilla nejsem si přesně jistá, ale kdyby se takto srážela horečka u studených končetin, mohlo by dojít k febrilním křečím, ne? @lenavos nám to snad osvětlí, taky jsem zvědavá 😉
Já momentálně tvořím nugátový dort podle Emanuela http://www.s-italem-v-kuchyni.com/s-italem-v-ku.... Jen nevím, co budu dělat se zbytkem Nutelly, fuj, takový hnus nezdravý, to nemá v mé kuchyni co pohledávat. Budu se muset obětovat a sníst to 😀 😀 😀

@rina76 týjo, pružnou nit naspod mě vůbec nenapadlo 😕 ale je to super řešení, asi dám brzo dvojjehle další šanci 😵 moc díky za tip