Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla ako ja chapem ze to nie je na behanie, pochopitelne, ved si pisala ze to je do koaciara...to chapem...a tiez ze keby to bolo na behanie tak by tam zospodu musela byt koza, nad touto variantou som uvazovala aj ja...ale reagovala som na to ze si pisala ze beha po dome..tak som sa preto pytala ci sa jej nesmyka... 😎
@sinala O tom jsme se nedávno bavili! On mluvil o čemsi s USB a já jsem mu říkala,že by potřeboval vyhřívané papuče na USB 😀
@veronik77 ja som zaváhala v lete, zabudla som na prípravu domácej nutely, ešte som nerobila, ale chcela som, teraz som na to prišla, že som zabudla na to....
@rina76 super odkazy si hodila, niektoré som už aj ja mala uložené, ale tieto šaty sú pre mladé štíhle suprové http://grosgrainfabulous.blogspot.cz/2012/04/ch...
@ucitelka70 jj, na štíhlý holky - myslela jsem víceméně na své neteře, pro mě by to nebylo ani náhodou - leda jako recese 😀 😀 😀
@rina76 pre nás len ako osuška na pláž 😖
Tak Toník dneska zase fňukal, že ho bolí bříško. Dědu jsme nevolali, páč bylo ještě odpoledne a s oběma dětma si dojeli na pohotovost. Dostal ATB na zánět močáku! To by mě tedy nenapadlo... Je celej gumovej a spinká. Jdu taky, díky vám za podporu, věřím, že se z toho brzy vyhrabe - kdyby ne zavoláme dědu😉.
holky krásně šijete 😀 drobet nestíhám, tak aspoň hážu líbiky k fotkám 😀
všem marůdkům držím palce a přeji brzké zlepšení 😵 😵 😵
dnes som sila boxerky.. kedze mi dvojihla nechcela prepichnut gumu a 2vrstvy latky, tak som ich nakoniec sila trojcikcakom.. zalozila som uplne novu nit, farba aj znacka (aspo) taka ista ako som pouzivala pred tym. asi 5x sa pretrhla kym som dosila vrch :( viete si predstavit, ako to asi vyzera 😠 😠 skusila som vsetko.. nakoniec som vymenila tu novu nit, za staru presne taku istu, len tam uz bol len kusok a nit sa netrhala... normalne som sa nastvala, clovek uz ani zarucenej kvalite nemoze verit?? nit za skoro 2€ 😠 dufam, ze to bola len nahoda... a inak tie boxerky vyzeraju aj tym 3cikcakom celkom fajn 🙂 zajtra pofotim 😉
tak chcela som dosit Ritine softky..prvykrat som skusala pas na tu stahovaciu gumu..to je akoze ok...ale patenty dole na nohach ala &caramilla 😠 😠 😠 😠 musim parat..strasne..kedze tentokrat su nohavice malicke a nejde mi to navliect na stroj a pekne prresit tak som musela podla navody caramilly a ta rovnost..no ziadna..to by sa este dalo..ale ono mi to nejako latku poposuvalo aj ked som mala naspendelene jak...no katastrofa...asi budu naplety bez podistia dovnutra...lebo no neviem...@caramilla daj tip ako to sit...dik
Když jsou studený končetiny, tak se ještě tělo nezahřálo na tu potřebnou teplotu, většinou je k tomu zimnice. Horečka by se měla srazit léky, ale mělo by se být v teple. A je to i kvůli těm febrilním křečím...
a proč se může srážet léky, když se tělo ještě nezahřálo, to se mě neptejte 😀
K horečkám můžu vřele doporučit článek od MuDr. Lukáše Dostála - antroposofického lékaře, tady:
http://www.azrodina.cz/1471-o-lecive-sile-horecky
koukám, že řešíš OL a který typ si vybrat....také jsem o tom přemýšlela a asi bych nakonec šla do toho dražšího, není to už o tolik, ale máš v tom teda už tu patku i tu krabičku, že se s ní nemusíš dělat atp. a holky tady jsou s ním spokojené...
Mimochodem, nemáte některá kupon na ty OL? Už možná nakonec koupím, jsem téměř rozhodnutá 😉
@daisyr no, on mi ten pán v prodejně říkal, že hlavní rozdíl mezi těma strojema je v převodech (nebo čem), že ten 1034 má řemínek a 3034 má plastové ozubené kolečko... že poruchovost je u obou nízká, takže to kolečko není problematické, ale že řemínek je lety prověřený a proto by ho preferoval... a na sklad bere jenom ty 1034, ten dražší má jenom na objednávku... ale manžel je spíš nakloněn tomu ozubenému kolečku a já té patce a krabičce v ceně, tak budeme kupovat ten 3034 🙂
zuzu okoppú

@kuna 😀 😀 😀 dort vypadá výtečně.
@komisakpd Ona v tom nechodí jako v bačkorách, ona to má do kočáru na spaní. Když je mínus 7, tak má v botech studené nohy a jediné, v čem nemá, jsou crocs, ale v tom má zase nohy zpocené. Merino je nejlepší, protože dýchá, ale hřeje. Takže v tom jde ke kočárku a z kočárku. A neklouže jí to, ale máme koberec, jako boty na podlahu třeba plovoucí, tak určitě na denní nošení to není. To musí být merino vevnitř a zespoda kůže. Tohle nejsou boty na běhání 😉