icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
16. dec 2012

@ucitelka70 nene, jsem od prirody i od barveni bruneta 🙂. Jen mam dneska myslenky trochu jinde...

ucitelka70
16. dec 2012

@kuna viem.... ja som od prírody blond, ale teraz už medovo ryšavá 🙂

beberta
16. dec 2012

No pretoze som sa pytala slusne a pekne a nic a cakam niekolko dni.ved staci aspon nieco odpisat.ze nevieme,nemame.a nikto z vas prispevok nejakej znamej neprehliadne,len ak pride niekto novy.to bohuzial nie je len moj pripad ale pripad viacerych bab kt.su tu nove a nieco sa pytaju ako tak citam.a nie je to nic v zlom,myslim ze nadavanie a prskanie vyzera trochu inak,ide len o to ze by ste mohli byt trochu ustretovejsie aj k novym ludom.

veronik77
16. dec 2012

@beberta a copak jsi potřebovala?

beberta
16. dec 2012

@veronik77 hladala som na nete strih na novorodenecku vlozku do nosica.vyzera to asi takto http://www.fler.cz/zbozi/vlozka-do-nositka-pri-... ,rozlozene som to nasla takto http://www.flyingsquirrelbaby.com/store/images/... .v podstate je to jednoduche,len neviem ze ako sa to sklada a ci je este nejaka latka z opacnej strany na uvaz.

caramilla
16. dec 2012

@beberta já myslím, že nové lidi se tu většinou snažíme přivítat a pomoci. Bohužel je před Vánoci, všichni nestáháme a já třeba jen večer prolítnu fórum a kouknu zběžně, jestli se mě něco netýká, na otázky do placu prostě třeba teď odpovídat nestíhám. Někdy prostě nejsme stroje a není to nic ve zlém 😉

caramilla
16. dec 2012

@beberta jo aha, tak tenhle dotaz jsem dokonce i zaregistrovala, zamyslela jsem se a zjistila jsem, že nevím. Nikdy jsem nešila, neporadím 😉

beberta
16. dec 2012

@veronik77 http://mbeans.com/heart-to-heart-organic-infant... original je toto ale to je asi site trochu inac nez ta prva.dieta v tom akoby sedi,nie je zabalene

caramilla
16. dec 2012

dneska o 3 králích, co zaslechli volání velké hvězdy... a ztvárňování pokladů, které bychom chtěli přinést miminku, které se narodí 😉
ty malé mršky jsem vyráběla asi 6 hodin. Neskutečně jsem se u toho vyrelaxovala 😀 Nafotila jsem i fotonávod, tak jedna ochutnávka z něj, foto, co mě neskutečně baví 😀 😀 😀

beberta
16. dec 2012

@caramilla aj tak dakujem za odpoved.zaregistrovana som tu uz dlhsie a doteraz som v podstate len citala veci o ktore sa zaujimam a toto bolo moje prve odhodlanie sa zapojit,ze snad to tu uz niekto sil alebo vedel nejak poradit ked je tu tolko sikovnych krajcirok a nic.tak som bola trochu sklamana ked som zostala nepovsimnuta.

anastazieb
16. dec 2012

@beberta a co máš za nosítko? Taky jsem nikdy nic takovýho nešila, ani moc nerozumím tvému dotazu, ušila bych prostě normální půlkruh a uprostřed nějaký polštářek...

pifina
16. dec 2012

baby, potrebujem poradit 😅 usila som malej kapsu, zateplenu ako na sibir, len problem je v tom, ze je este malicka a ta cast okolo krku je pre nu prilis velka 😅 kapucnu som ani nedavala, to by bolo asi zbytocne, ale chcela by som vymysliet hore nieco na stiahnutie, aby jej to tak neodstavalo ... zima jej nie je, len muzovi sa zda, ze ju treba viac "utesnit" 😀 ... co by ste s tym robili vy? 😅

beberta
16. dec 2012

@anastazieb este ziedne nemam.ale videla som to pri ergu,manduce aj mei tai.neviem ci je tam nejaky ´polstarek´ alebo akym sposobom je to zlozene aby to malo taky tvar ak je to len polkruh.nosit budem v satke ale chcem si usit aj mei tai a vyskusat co bude komu viac vyhovovat

beberta
16. dec 2012

@pifina neviem ci by to vyriesilo tvoj problem,ale co tak podkova okolo krku?

pifina
16. dec 2012

@beberta praveze neviem 😝 muz vravel, aby som spravila taku "striesku" na gombiky, ale mne sa zda, ze to by sa jej tam uz zle dychalo, keby som ju tam tak zabambusila ... mozno by stacilo dat hrubsiu ciapku, aj ked sa mi nezda, ze by jej bolo zima, ona sa furt strasne poti 😅

stassy
16. dec 2012

@beberta U mei-tai je docela príma to, že se látka miminku mezi nožičkama splácne, takže netřeba žádný "polštářek" 🙂 Pokud si ho užiješ tvarované (jako že ve střední části užší), můžeš ho na malé miminko v pase založit, čímž se vlastně zádová opěrka zkrátí a miminko bude mít nožičky právě v té užší části. 😉 Nevím, jestli to popisu dost srozumitelně, ale tak snad.. 😀
Já mei-tai doma mám a úspěšně ho používám asi od měsíce věku Makulky

Jo a ještě k té vložce od Erga.. on je to doopravdy takový jakoby polštářek, ve spodní části placatý a ta peřinka okolo by se dala přirovnat tvarem k okvětnímu lístku. Není to úplný půlkruh, v té spodní části je to užší. A ještě je tam uprostřed pásek, kterým se peřinka utáhne kolem tělíčka miminka. 🙂

beberta
16. dec 2012

Tak ja uz mam problem vyrieseny.nasla som toto video z ktoreho je vidiet ze jak je ta vlozka usita.tak dakujem a ak by to niekoho zaujimalo tak nech si kukne

https://www.youtube.com/watch?v=_QizUxPcAsw

🙂

beberta
16. dec 2012

@stassy dakujem,uz so to konecne nasla. a popis som pochopila,vyskusam 🙂

lenasss
17. dec 2012

@beberta Já se ti omlouvám .Dotaz jsem zaregistrovala,ale nic podobného jsem nešila tudíž se o to ani nezajímala a jak psala car je před vánovi a všichni toho už máme plné brejle (tedy alespoň já 😀 ) tak ještě jednou veliká omluva a VÍTEJ MEZI NÁMI 🙂 🙂

veronik77
17. dec 2012

@beberta moc Ti asi neporadím, já vždycky jen šátkovala, ergo jsem neměla ani v ruce, tak netuším.... 😢 a také vítej 😀

zojec
17. dec 2012

@pifina skus urobit par cm po okrajom tunelik a do toho vtiahnut gumicku.. pozri tu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/album/... , ja ich sijem aj s kapucou, ale da sa aj bez podobnym sposobom usit 😉

sufik1
17. dec 2012

holky dotaz OT která máte zkušenosti s reklamacema poštou? POsílala jsme do Strimy (doporučeně) tu kráčející patku. Když reklamuju, mají na to 30 dnů, ale poštou? počítá se to ode dne, kdy to odešlu a nebo to dostanou oni poštou? a zpátky kdy to pošlou oni nebo dostanu já? Už se blíží měsíc, patka nikde, reakce nikde a já bez ní nejsem schopná došít pexeso k vánocům... před vánocema mají fofr, ale to je celkem jejich problém...

petkon
17. dec 2012

@sufik1 těch 30 dní se počítá od chvíle, kdy jim to dojde

sufik1
17. dec 2012

@petkon a zpátky? hmmm, to to asi do vánoc nestihnou

caramilla
17. dec 2012

@sufik1 30 dní mají od chvíle, kdy jim to přijde a myslím, že by ti to do 30 dní od té doby mělo přijít. Kdyžtak tam zkus třeba zavolat, ať alespoň víš, zda je na cestě nebo tak. Ona taky může být prostě jen někde v poště 😝

caramilla
17. dec 2012

@sufik1 a není nějaká pražanda, co by ti ji na chvilku půjčila na došití? 😉

petkon
17. dec 2012

@sufik1 teď jsem ještě našla toto (viz níže), ale to se mi nezdá, protože když bys mu poslala mail a pak mu zboží k reklamaci poslala až po těch 30 dnech: h 😕
http://www.mojestarosti.cz/poradna/pravni-probl...
Téma: Patří do reklamační lhůty doba kdy je zboží na poště?
Text uživatele:
Pokud vím z Bezplatné právní poradny online, tak pokud jste pouze odeslal balíček a v něm byla písemnost, v níž byla popsaná závada a uplatnění práva z reklamace, tak lhůta běží od převzetí balíčku.
Pokud jste firmu vyrozuměl o uplatnění práva na reklamaci dříve (mail, dopis, telefon) nějakým prokazatelným způsobem, tak lhůta běží od tohoto uplatnění reklamace.

petkon
17. dec 2012

@sufik1 zpátky bych řekla, že dnem kdy to odešlou, ale to nevím jistě.

zojec
17. dec 2012

@caramilla inak som zabudla pochvalit 3 kralov :D krasni su 😀
@sufik1 ta patka veru aj mna zaujima.. daj potom vediet, ako to dopadlo.. lebo aj u mna jedna caka, cela dolamana 😕

sufik1
17. dec 2012

hmmm, zajímavé. Mail jsem jim posílala taky s fotkama, jestli to chtějí poslat fyzicky a pak jsem to odeslala. Volala jsem tam někdy minulý týden, paní že to došlo, ale že to ještě nestihla a má toho moc.
No ono jde taky o to, že když to nestihnou vyřídit, tak musím poslat novou ať reklamaci uznají nebo ne... i když nevím, proč bych si tu packu lámala, když patku potřebuju.