icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
17. dec 2012

@caramilla "láska matek proměňuje svět"

caramilla
17. dec 2012

@sinala jj a to je i duvod, proc ja chci na hrad prezidentku 😎

lenasss
18. dec 2012

@caramilla odesláno tak doufám,že to pomůže 🙂 je to smutný příběh,je mi líto těch dětí,mají rodiče kteří je milují a najednou budou někde v dětském domově a nebudou vůbec vědět proč ☹

zikie
18. dec 2012

Holky mám dotaz, po dlouhém boji se mi podařilo nastavit napětí nití na OL, tak že zase šije krásně, ale vždycky po pár centimetrech se ozve takové chrrrrr... a OL začne vytahovat spodní kličky. Netušíte čím by to mohlo být?

lillyzelvicka
18. dec 2012

@zikie já bych tipla špatnou jehlu

snowwitch
18. dec 2012

@caramilla Tak jsem taky poslala a nasdílela na FB, snad jí to pomůže.

lenasss
18. dec 2012

tak jsem dnes dodělala ty mikiny pro kamarádku a jedno triko taky pro ni už si to odnesla 😀

ucitelka70
18. dec 2012

@lenasss Leni, nádherná práca, hlavne to tričko so sanitkou, úžasné, a spodok trička si dávala ten plochý šev z lícnej strany? Mne nevie pekne naviazať, takéto krásne slučky nemávam, ako máš nastavené napätie?

lenasss
18. dec 2012

@ucitelka70 jj to je ten plochý steh napětí mám u jehly úplně na nule prostě úplně povolená a chapače mám na 4-5 ale mám singer a podle toho jak psaly holky napětí tak to mám opačně číslované a děkuji 🙂

katka82
18. dec 2012

@lenasss nááádhera 😵 😵
já nemám našito nic bo jsme od mláděte zbytek rodiny nakazil tou střevní chřipkou 😒 takže místo šití,pečení a uklízení si dovedete představit co jsem asi tak dělala celý víkend😝 😝 😝

lenasss
18. dec 2012

@katka82 děkuji.Mi se zatím teda držíme chtěla jsem aby to malému vyšlo aspoň na tu dnešní besídku a zatím vypadá zdravě tak snad už je to za náma ty nemoce.Jen mladší má rýmu ale tak nějak pořád 😅 nemůže se jí zbavit chudák 🙂
Jinak přeji brzké uzdravení,střevní chřipka je ta nejhorší nemoc aspoň tedy pro mě to vždycky umírám 🙂

caramilla
18. dec 2012

@lenasss wow, no tak to je mazec! 😎

zikie
18. dec 2012

@lillyzelvicka No vida, jehla mě nenapadla. Moc děkuju!!!

caramilla
18. dec 2012

😀 😀 😀
Z Ježíškovy dílničky...
Králové ve fotoateliéru
Peřinky - malé pro holčičku z azyláče, velké sovy pro Jasmí.

lenasss
18. dec 2012

@caramilla děkuji.Mě na tom nejvíc těší že už můžu fotit 😀 😀 i detaily jen se to musím naučit pořádně.Ten nový foták má spousty funkcí 😀 😀

katka82
18. dec 2012

@lenasss no já taky umírala 😝 pro staršího si v sobotu ráno přijeli naši,ale zbyl nám tu ten mladší takže jsme se s manželem střidali ve spaní a v péči o mládě 😝 jinak my to nejspíš chtli právě na té besítce 😝 a teda že jsme tam vůbec lezli 😒 vystupovali jen předškoláci a ty naši prckové jen seděli a koukali na ně 😖 lidí tam jak naseto 😝 no jako moc nadšená jsem z toho nebyla 😒 jo a rýma tak té jsme se ještě od září pořádně nezbavili 🙄
tak jsem dneska vyšůrovala a dokonce jsem se dokopala i umej vokna 😉 😀

katka82
18. dec 2012

@caramilla ty voe 😲 ty ses zase vyřádila 😉

caramilla
18. dec 2012

@katka82 😀 Jo, zvlášť ta několikahodinová fáze než se dostaneš do bodu, kdy normální švadlenka střihne do normální látky 😀 😀 😀
@lenasss a co máš za foťák? 😉

lenasss
18. dec 2012

@katka82 mi máme besítku vždycky v té třídě kam chodí tak to bude jen takové malé ale to stačí a myslím si že i pro děti to bude příjemnější když to budou mít u sebe ve třídě a mají nacvičenou jednu písničku tak to bude fofr 😀

lenasss
18. dec 2012

@caramilla nikon coolpix L810 🙂

lenasss
18. dec 2012

@caramilla ale ty chňapky jsou naprosto luxusní 😵 to za tu práci stálo 🙂

sinala
18. dec 2012

@lenasss perfektní, se musím taky naučit ten plochý šev 😀

@caramilla paráda

katka82
18. dec 2012

@lenasss no u nás to právě bylo pro všechny děti a pro všechny rodiče v jedné třídě 🙄
@caramilla 😀 😀

lenasss
18. dec 2012

@sinala jj když se vychytá to napětí a člověk pochopí jak to poskládat je to hned 😀 mě nejvíc potrápilo to poskládání látky jsem pořád dumala a dumala až manžel přišel udělal šup a byla jsem zase za debila 😀 😀 😀 😀 ale co aspoň že to funguje 😀 😀

petkasv
18. dec 2012

@caramilla to je nádhera 🙂
@lenasss nemám slov 🙂

Jako holky dneska mi přišly látky od Car a dneska jede můj rovnostech do servisu, mě šlehne 😖 Jo tatík chtěl koupit mamce stroj z Lidlu - teď z nabídky, tak mu to bylo rozmluveno 🙂

lenasss
18. dec 2012

@katka82 tak to bylo blbí co.Jsem zvědavá s jakou se vrátíme mi 😀 😀

katka82
18. dec 2012

@lenasss no příští rok se rovnou zeptám jestli bude vystupovat a když se dozvím že ne tak tam ani nepáchnem 😀 😀

jitu22
18. dec 2012

@caramilla chňapky jsou naprostro luxusní! Akorát mně by jich bylo líto, ty svoje mám neustále totálně zasvinčené, musímje prát minimálně na 60, tak mám jen čistě bílé. Ale chci si ušít nějaké barevně ladící, konečně jsem si po roce vybrala látku na závěsy a spol.
Čím je vycpáváš, aby opravdu nepálily? Mně zatím všechny kupované zklamaly, pekáč z trouby na 220 zatím nezvládla žádná 😒

zojec
18. dec 2012

@caramilla perfektne :D pozeram ze zospodu mas teflon na tych rukaviciach?? ja toto neviem pouzivat... ani nikto v rodine nepouziva.. skoda.. to by bol pekny darcek.. no mam to ja komplikovane.. a teda ti 3ja kralovia 🙂 parada.. este aj truhlicky malicke 😀 😀 kedy ti spavas?? ja by som toto sila 2 tyzdne minimalne 🙂

sinala
18. dec 2012

@jitu22 já mám jednu starou a vydrží, ale je už potrhaná a nová co mám, se na teplé věci moc nehodí 🙂