icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
19. dec 2012

@petkasv no, právě, jsou to koule Mozarta a ne mé 😀 😀 😀
Jinak nugátová bonboniera a vážený nugát je asi to samé ne? Jsou to prostě takové ty kvádříky 😀 Piplačka děsná, ale nejlepší cukroví 😀
@palosek COL nekupuj, já teď šila to chemické tričko a brečela jsem u toho! První jsem byla nadšená, že mi došlo, že má COL i jednojehlový steh elastický a že to vypadá krásně, na to prošití kolem krku jednoznačně neljelší. I když to nepřišije už to začištění na kruku zezadu, tak to jsem prošila klasicky rovnostehem, i na kupovaných to tak je, tak budu testovat, zda to nerupne, kdyžtak to opravím. A jak jsem demontovala na COL jehlu a pak ji vracela, tak jsem asi blbě provlékla nit a celé tričko dokola ušila a ona byla povolená úplně ta jedna nit, tak jsem to hodinu (!!!) párala. Nešlo mi to vyvlíknout, aby to jelo samo (to jede kupované tričko, když to nepotřebuješ, že 😠 ) a brečela jsem u toho. Nakonec jsem vzteky na tom tričku udělala díru! Jako že jsem za to trhla a řekla "Ty svině, párej se" a pak jsem ještě zašívala díru 😠 No, nakonec jsem 3x znovu nasadila jehlu a provlékla a už to šije zase pěkně. Ach jo...
A jestli se mhd to tričko líbit nebude, tak ho rozstříhám na maličký pidikousky.

Jo a jinak ty reflexní hvězdičky jsou dělané tím "udělátkem", v pondělí jsem ho koupila na vánoční tvoření v papírnictví a včera jsem šla vystřihovat hvězdičky nůžkama a až pak mě došlo, jak moc prozíravá jsem v pondělí byla. Bylo to hned a vykrajovalo to jak po másle, jsem nadšená, koupím si jich dalších 100. 😀

lenasss
19. dec 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 to je ten plochý šev na OL nebo tak nějak se to jmenuje.Stejný jako jsem lemovala to triko se sanitkou 😀 😀 😀 ty jo to by se asi divil kdyby tam měl krajku 😀 😀 😀

caramilla
19. dec 2012

@lenasss jo aha! 😀 😀 😀 😀

caramilla
19. dec 2012

@lenasss hele, mě mhd včera říkal, že si nepřeje, abych mi dávala mnou šité oblečení pod stromek a že když už, tak bez nášivek a mě se to dotklo, tak mu vyhrožuju, že pro něj mám speciální nápad a že bude mít tričko s růžovýma srdíčkama a bojí se bojí 😀 😀 😀 V loni jsme vedli spor o 8 koleček šedého softu na hnědé bundě. Vyhrál... ale ty molekuly já nepářu. A ví už někdo, co to tam je za sloučeniny? 😀

maly_prcek
19. dec 2012

@caramilla (CH3OH) methanol není ethanol (CH3-CH2-OH) 😀 😀 😀
(To by mně nenapadlo, že já budu dělat chemické rébusy 🙂 S tou trojkou z chemie mi na gymplu křivdili 🙂 )

maly_prcek
19. dec 2012

... ale na hledání souhvězdí teda teď nemám čas 😀 @caramilla

caramilla
19. dec 2012

@maly_prcek díky! Máš u mě 10 bodů! 😀 😀 😀 Fakt díky, že se to dá poznat! Protože já chemii vůbec nerozumím a je to jen pajclé z wikipedie, tak jsem chtěla vědět, zda to někdo, kdo chemii rozumí jako vtip pochopí. Super. Tak snad to mám dobře a dá se to pochopit 😀

caramilla
19. dec 2012

@maly_prcek a souhvězdí je jednoduché, to poznal i můj manžel. Zaměř se na levý hodní roh z pohledu na fotografii a tam uvidíš něco povědomého a pak už to dáš 😀

jitu22
19. dec 2012

@caramilla tak kolekce Věda a technika je senzační a methanolové tričko, to je pecka (chemikářka ve mně se nezapře 😎 ) To je prostě paráda! Asi budu nutně potřebovat nějaké takové, až si jednou troufnu na trička.
edit - teď teprve dočítám, že to byl rébus. Jsem fakt profesně postižená :D Rozesmála jsem se při prvním pohledu na tu fotku.

maly_prcek
19. dec 2012

@caramilla Já jsem si z toho udělala vzoreček (ještě že tam nejsou dvojné trojné vazby 🙂), ověřila jsem si to graficky přes google a našla název... A jak jsem měla methanol, tak už jsem tu druhou i tušila 🙂

maly_prcek
19. dec 2012

@jitu22 Žes tu nebyla dřív! Já-anti-chemik se tu s tím smolím 🙂 Jsem se mohla zasmát taky hned 😀

jitu22
19. dec 2012

@maly_prcek šikulka - vzdělání neznamená všechno si pamatovat zpaměti, ale umět to vymyslet nebo vědět, jak a kde to najdu. Vyžešila jsi to vynikajícně 😉

caramilla
19. dec 2012

@jitu22 jako fakt mě to jde mimo rozum, že se někdo podívá na pár barevných kuliček nějak pospojených a ví, fakt nechápu. A prozraď mi - to má každý prvek v tom kuličkovém schematu pevně danou barvu, že poznáte hned, co to je za prvky? Já to fakt nechňápu 😀 tak uvidíme, zda se bude manžel taky hned smát.
Jako já ho vidím, jak učí ty svoje blonďatý 18náctky v tomhle tričku. Třeba bude na něm zkoušet a kdo nepozná, poletí 😀

veronik77
19. dec 2012

@caramilla to chemické tričko je úža!!!!! 😀

veronik77
19. dec 2012

@caramilla co vlastně manžel učí?

lillyzelvicka
19. dec 2012

Ahojky nestíhám nestačím jen házím poslední předvánoční zakázku která dneska odjela. A teď mě čekají ještě dárečky ale na ty se těším 🙂
u bundy je i ten podkryt s krytem zipu v jednom 🙂

caramilla
19. dec 2012

@veronik77 vím já? 😀 😀 😀 😀 😀
Je to doktor přes technologii skla ale učí asi i něco jiného. Věnuje se molekulové dynamice a prostě asi něco z anorganické chemie. Včera tu opravoval písemky, ale přes rameno jsem mu nekoukala 😀 😀 😀 Akorát mě pobavil, že on odpůrce alternativních metod ve výuce a slovního hodnocení to po 30 minutách a 3 panákách vodky zabalil a řekl "na body kašlu, to bych dělal do rána, napíšu jim slovní hodnocení, to je jednodušší" 😀 😀 😀

A jinak ta moje dobrá známá, co dělá ty "scany" alkoholu přes lahev na VŠCHT, tak chodí s mhd na obědy a kafíčka a tak, tak se právě těším, až to tričko uvidí, ale jí to asi vtipné nepřijde. Prý vůbec nestíhá, je úplně vyřízená, protože tam je záplava lahví chlastu. Mhd říkal, že to na VŠCHT u nich v budově vypadá jak ve velkoskladu chlastu a furt tam někdo stěhuje bedny s alkoholem 😀

Jinak jsem původně chtěla jen ty dvě molekuly a nerovná se, ale pak mě napadlo to udělat jako "opravené rovná se" a přišlo mi to děsně vtipný 😀 Zvlášť pro mhd jako učitele. Jestli se tomu nebude smát, tak já budu plakat!

@lillyzelvicka moc se mi líbí to barevné ladění podšívky a té oranžové 😎

veronik77
19. dec 2012

@caramilla To by mě zajímalo, co tam s těma "dobrýma" flaškama dělají 😀
doktor přes technologii skla mi úplně stačí, dál se v tom, já humanitně vzdělaný člověk, nevyznám 😀 😀 😀

zhrkz
19. dec 2012

Ahojte, ja som sila take uplne jednoduche softshelove gate pre nasho drobca - podla strihu teplakov - obycajne rovne nohavy, s vreckami. V pase do patentu, v ktorom je siroka guma - zelene su s vyssim pasom, ktory sa da podhnut, cestarske oranzove maju dolu na nohave tunelik na gumicku na stahovanie.
Gumu v pase riesim tak, ze ju na jednom mieste vnutri zdvojim a priecne presijem, aby bola rezerva ked brusko podrastie - vtedy presitie vyparam a guma popusti.
Sila som aj termopradelko z merina a climayarnu - spodky a rolacik, take obyc, za foto to nestoji 🙂 Gumu som dala do pasa dierkovanu o nieco dlhsiu, spojila ju dvojtym gombikom (ako sa davaju na obliecky), nechala som dieru v tuneliku a ked gumu treba popustit alebo pritiahnut, staci prepnut gombik do inej dierky.
(Krtko mikina je este z minuleho roku spred Vianoc 🙂 deka Polarvide z IKEA a zbytky inofarebnych flisov.)

petkasv
19. dec 2012

@caramilla tak dneska soud rozhodl že Hagen může zůstat v ČR 😉 😉 😉

mahafi
19. dec 2012

@petkasv To je fajn, já se chystala teď psát ten mail, jsem to dřív nestihla 🙄 .. To mám radost, že to takhle dopadlo 🙂

caramilla
19. dec 2012

@petkasv co jsem poslední četla, tak jí prodloužili pobyt do února, kdy se rozhodne, ono je zase něco nového, dostala fakt azyl?

petkasv
19. dec 2012

@caramilla tak to nevim, viděla jsem zprávy a ona tam mluvila, že je ráda, že může zůstat v u nás, mluvili i dětkých domovek na UK že to není žádný med 😖 mrknu na net jak to je, říkali tam že dneska soud rozhodl, tak jsem to brala tak že na pořád 🙂 mrknu na net

caramilla
19. dec 2012

@petkasv já nic nového už nenašla, jen že dali odklad tomu vyhoštění a rozhodnutí a že to budou projednávat v únoru
http://www.novinky.cz/domaci/288299-ukrajinska-...

Jako vypadá to, že fakt ty naše mejly pomohly, protože furt se v tom nic nehýbalo a nikdo nic neslyšel a najednou během fakt asi 24 hodin od spuštění akce mejly, tak se to hlo. Ale snad to není jen uklizení k ledu, než se situace mediálně zklidní. Ale my se nedáme, kdyžtak začneme psát znova 😀

petkasv
19. dec 2012

@caramilla jasný 🙂 já našla článek z rozhlasu a tam je něco podobnýho 🙂 aspoň že na ty vánoce budou zatím v klidu

sinala
19. dec 2012

@caramilla trička super 🙂 a to prošití kolem krku na tom hnědém profi...
a k rozparku na boxerkách, nedávno jsem to doma řešila, když jsem dělala střih podle starých, tak to chlapi nepoužívají, ty otvory jsou tak malé, že by to asi ani nešlo 😀 😀 😀

mooncaa
19. dec 2012

@caramilla Ty fakt nejsi normální, kam na ty nápady chodíš? Perfektní trička všechna.

@lillyzelvicka Úžasné, já vždycky slintám nad tou precizností ušití.

evaon
19. dec 2012

Chcem sa s vami podelit o "fintu", kt som uspesne odkukala 😉 Mozno to poznate, ale pre mne bol tento sposob lemovania novinkou a paci sa mi, lebo je to podla mna velmi esteticke aj z rubovej strany oproti "klasickemu" zahybaniu.
Je to olemovanie obrusu, kt. som usila na Vianoce. Neviem, ci je to na tej fotke dobre vidno.

jieff
19. dec 2012

@caramilla teda to triko pro manžela je úžasný, to bude radosti!

jieff
19. dec 2012

@evaon vypadá to výborně, jaks to provedla?