icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
19. dec 2012

Holky, po dlouhé době jsem vytáhla dvojjehlu....a když šiju, vynechává mi to steh...jednou t první, podruhé zas v druhé řadě. Je to nepravidelné 😠 😠 😠 pomoc

caramilla
19. dec 2012

@palosek já dvojjehlou nešiju, tak neporadím. Máš správnou jehlu a dole žádný bordel?

Jinak teda termín Caramillí koule mě pobavil 😀 😀 😀 😀 😀

lenasss
19. dec 2012

@caramilla @palosek @bordino holky děkuji za názory.Těsto na rohlíčky mám tak až dojde ze školky upečem aspoň to.Mi pekly perníky už na začátku prosince a ty chaloupky a adventní věnec a perníčky nesl i do školky pro děti.ono u nás to je stejně,manžel to nejí já si zobnu a Mladej j en ty rohlíčky po vánocích to dostanou slepice tak jsem se první rok nechtěla tolik honit a to mám za to 😅 už to nějak přežiju mládě si večer udělá ty rohlíky a bude štastnej a já budu mít klid na duši.Mě to vážně nedocvaklo,že mu to bude líto ale chybama se člověk učí.Hlavně že jsme se s ním domlouvaly jestli můžeme dát umělý stromek kvůli Mikulášovi a že příští rok bude zase živý tak to souhlasil protože ve školce mají taky umělý 😀 😀 😀 😀

palosek
19. dec 2012

@caramilla Mám, ještě to zkontroluji dole...jakoby se neprovazoval každý steh..... Ušila jsem lemy kolem krku na OL a chtěla jsem to ted z líce prošít dvojjehlou....asi se na to vyprdnu... 😝

lenasss
19. dec 2012

@caramilla však jsou to koule od tebe 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
19. dec 2012

@palosek no, neprovazování stehů normálně dělá špatná jehla. Že máš moc tuhou látku nebo moc vrstev a ona to pak nedá. Je to divné.
Já včera lem z lícu prošívala třírovnostehem. Dvojjehla mě vůbec nenapadla a na COL tohle není, to by asi vypadalo blbě 😠 Dělala jsem poprvé lem na tričku tak, jak se dělá u pánskách trik a teda párala jsem to asi 10x a šila jen ten lem tak dlouho jako celé triko 😠

caramilla
19. dec 2012

@lenasss no, tak když jste pekli perníky, tak to by mělo stačit ne 🙂 Asi si to už nepamatuje 😀

palosek
19. dec 2012

@caramilla ...jehla je nová, dvě vrstvy jednolícu...ještě mě napadá...a to je můj velký handicap 😅 😅 😅 že by opět nesedělo napětí nití??? Jako steh se mi zdá pěkný, jen to prostě dole neprováže...a místo sthu 2...je steh 4 (délka) 😠 😠
A Col kupovat nebudu 😀 😀 😀

janette1972
19. dec 2012

@palosek Taketo stehy som mala aj ja, ked som sa parkrat pokusala pouzit dvojihlu, som sa potom na to nadlho vykaslala a potom som si pred par mesiacmi navnadena vasimi vytvormi sadla ku stroju, povedala si, ze to nie je mozne, ze to musi fungovat. Skusila som nezatlacit ihlu dovnutra do stroja uplne na doraz, ale som ju nechala trochu nizsie (som ju povytialhla trochu von, ale zas nie tak nizko, aby sa zlomila o pouzdro cievky 🙂- skusila som najpr par stehov rucnym kolesom, aby som si bola ista, ze ihla prezije ) a div sa svete, silo mi to uplne exkluzivne, steh ako z col. Skus, ci to nepomoze.

petkasv
19. dec 2012

@lenasss normálně si dovedu představit jak se synátor cítil, chudák malej, a hlavně ty, před těma rodičema, je to těžký to nebrat vážně, když na tebe koukají zkrz prsty, to fakt chápu, tohle je fakt těžký, když se pak dítko v nějaký skupině vymyká, ale hezky si to zvládla, když si mu slíbila, že napečete 🙂

petkasv
19. dec 2012

@caramilla přemýšlim jaký koule a pak mrknu na blog a už vím 🙂 my je dělám taky, je to děsná piplačka, ale my je děláme z nugátový bonboniery, a je to makačka udělat hezký kuličky, ale jsou výborný 🙂

sinala
19. dec 2012

@palosek spíš zda není jehla silná 🙂 , čím víc vrstev prošívám, tím mám steh hezčí 🙂

lenasss
19. dec 2012

@petkasv jenže nejhorší na tom je,že každý rok peču,každý rok to vyhazuju 😅 jen letos jsem si prostě řekla,že když je tu tolik práce nechám si napéct a takhle to dopadlo ☹ moje ségra nepekla nikdy a její děti újmu ve školce neměli 😒 nebo to jen nikdo neviděl? ☹ A věřím že dnes dojde ze školky a nebude absolutně o žádném pečení vědět 😝 uvidíme nicméně těsto je v lednici a čeká jen na něj 🙂

palosek
19. dec 2012

@janette1972 to už jsem zkoušela, povytáhnout jehlu...a nic
@sinala dala jsem 80tku, tak ještě zkusím 70tku... ale už jsem to obšila OL stehem 😀 😀 😀

sinala
19. dec 2012

@palosek možná je to tím, že nemáš stretchovou 🙂

palosek
19. dec 2012

@sinala Ten jednolíc není tak elasticcký...ale dřív mi to nedělalo... 😖

lenasss
19. dec 2012

jedny trenky pro MHD jen na zkoušku abych vyzkoušela jestli vůbec sedí střih jsem si dělala sama podle starých

kamishek
19. dec 2012

@lenasss ty vypadají dobře 🙂 asi taky zkusím kuchnout nějaké postarší a vyrobit podle nich střih

lenasss
19. dec 2012

@kamishek pokud chceš můžu poslat ten můj

kamishek
19. dec 2012

@lenasss vidíš, to mě nenapadlo 😀 to bych byla ráda... a mohla bys mi prosím ještě přeměřit, kolik cm mají ty ušité v pase a kolem stehna? ať vím, jak moc bude třeba upravovat 🙂

jancasoch
19. dec 2012

@lenasss jsou pěkný 🙂

Já vůbec nic nestíhám, došila jsem vánoční dárky, skončila jsem dneska v brzkých ranních hodinách. A jsem úplně hotová, a teď abych šla uklízet 😠

kamishek
19. dec 2012

@jancasoch tak to podle mě stíháš ještě dobře, já ještě nemám dárky ušité, uklizeno tu taky zrovna úplně není a aby toho nebylo málo, tak ještě doděláváme koupelnu 😎 ale to půjde, musí 😀 😀 😀

lenasss
19. dec 2012

@kamishek v pase 32*2 a přes stehno 19*2 v klidu pokud bys je chtěla můžu zítra poslat poštou

petkasv
19. dec 2012

@lenasss jsou jenom na OL nebo jsi musela vytáhnout rovnosteh? jsou dobrý 🙂

lenasss
19. dec 2012

@petkasv jen naOL já ten rovnosteh nerada vytahuji 😀

petkasv
19. dec 2012

@lenasss to si mě potěšila 🙂 a v tom prostředním kuse máš dvě vrstvy?

maly_prcek
19. dec 2012

@lenasss Já bych z nepečení nedělal drama... Kvůli lidem by mi to bylo opravdu fuk (ještě nejsou ani pořádně Vánoce, takže já mám napečené akorát perníčky, kterýma bys mohla rozbíjet okna a zepár lineckého, takže bych taky neměla co vzít... Ještě mám naplánované asi 2 druhy pečeného (rohlíčky, sádláky) a 2 druhy nepečeného (kuličky, úlky), takže budu péct cca 5-6 druhů. Něco dostanem od mamky a tchýně... U nás se prostě cukroví nejídávalo celý prosinec, ale od Vánoc až do únoru 🙂, takže já mám ještě čas 😀 )
Nicméně kvůli dětem a vánoční atmosféře (jakože abych si uvědomila, že teda fakt už budou Vánoce) jsem za to aspoň symbolicky něco upéct - žádné haldy, prostě akce na jeden dva podvečery, nechat děti pohňácat se v těstu... Kdo má upečeného 15 durhů cukroví, ten to taky hňácá spíš po nocích než zážitkově s děckama nebo to "napekl" v obchodě...

lenasss
19. dec 2012

@petkasv jj dvě

caramilla
19. dec 2012

Tak se vysemením a pokračuju v tvorbě, už jen 3 sukně, uf!

Jinak je to kolekce "věda a technika" 😀
Táta astronom, brácha studen FELu, švagrová studuje stavebku a manžel je chemik 😀 Schválně, kdo pozná co tam všude je? 😀
Já poznám tučňáky 😀 😀 😀 Jak já se těšila na našití toho cikcaku nad "gulky" 😀 😀 😀 😀 to je tak strašně vtipné, ach.... 😀 😀 😀 😀
S knoflíčkama jsem se teda nes... já myslím, že je snad ani chlapi nepoužívaj, ne? Musím se pak zeptat. Ale mhd má jak s tak bez knoflíčků a nestěžuje si, že mu tam chybí rozparek 😀
Teda letošní MK vánoce budou! 😀 😀 😀

caramilla
19. dec 2012

@lenasss a to jsou boxerky s krajkou nebo co je to modrý? 😕