icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
22. dec 2012

@caramilla u nás dopečeno též, včera přijela zásilka od babiček, tři super luxus vánočky a 4 krabice nadupaný super cukrovím :D

veronik77
22. dec 2012

@caramilla mňam 😵
@bordino já chci taky babičky co pečou, u nás si spíš přijedou vyfasovat 😒 😀

macin73
22. dec 2012

@petkasv muchláček jsem dělala jen na OL, ten kousek jsem došila v ruce... taky jsem teď měsíc bez rovnostehu ☹ výsledek jsem sem dávala, nebo na mém blogu

bordino
22. dec 2012

@veronik77 jóó, to víš, to si musíš pořídit jednu babičku, co si pečením přivydělává a je na sebe velmi hrdá a pak druhou, co s ní soupeří :D

mahafi
22. dec 2012

@caramilla to vypadá fakt úchvatně 🙂, děláš úplně jiný druhy než my.. že bych něco pajcla? 😀 Ty spirálky vypadají mňamózně 😵 (teda nejen ty..)

sinala
22. dec 2012

@veronik77 a pak ještě musíš mít k tomu i prababičku 🙂 🙂 🙂
já jsem pár let nedostala šanci si upéct cukroví sama.... 😀 😀 😀

lucijan
22. dec 2012

@caramilla tý jo, to je jak na výstavu!
no,my už jsme všechno cukroví sežrali, ale jsem aspoň ráda, že to po vánocích nebudu vyhazovat a nepekli jsme to zbytečně

katkaela
22. dec 2012

Ahoj holky, prišla som sa trochu pokochať (a zaslintať si) vašimi výtvormi a teda krása🙂 Ja moc času na šitie nemám, ale musela som Eliške ušiť pyžamko, lebo prišla na to, že overal sa dá rozopnúť a plienky sa može tiež zbaviť, tak som ju pár krát našla v postielke úplne nahú. Z pyžama sa našťastie nevyzlečie. Nemám nafotené, tak niekedy inokedy. Pridávam len našu baculku Olíviu v olivových polodupkách, čo som jej šila, bodyno samozrejme tiež ladí 😉

mahafi
22. dec 2012

@katkaela ¨Ta je krásná 😵

katkaela
22. dec 2012

A ešte jeden vianočny mimi komplet z dadka froté.

caramilla
22. dec 2012

@katkaela krásný!

Jinak jste mě pobavily 😀 😀 😀
@bordino fakt bomba!

Tak moje babičky - moje mamka peče 30 druhů cukroví a já se svýma deseti jsem totální žabařka a kdybych nepekla nic, tak by mě máma asi vydědila, že nejsem její dcera 😀 A tchýně? Ta peče, ale její cukroví mi nechutná. Ona je neskutečně dobrá kuchařka, já nemůžu ani do restaurace, protože ona tak strašně dobře vaří, že mi jinde nechátná. Ale cukrová mají děsné. A minulý týden mě potěšilo, že se ptali, jestli bych jim nedonesla, že moje cukroví je nejlepší a že ho upéct neumí a že chtějí ode mě 😀 Tak ten focený talíř byl právě pro ně a měli šílenou radost, to potěší 😉

caramilla
22. dec 2012

@katkaela jů!

komisakpd
22. dec 2012

@sufik1 a kde je ten link na tasku z FB?

komisakpd
22. dec 2012

@caramilla super kolaciky...to co tu tie stocene roladky..my podobne robime nepeceny salam od mojej babky z moravy...a tie male cokoladove su co?

veronik77
22. dec 2012

@bordino konečně rozumné kritérium pro výběr manžela... ale obávám se, že moje máma by nesoupeřila ani s cukrárnou 😀

bordino
22. dec 2012

@veronik77 to jsou moje babičky, ne matka a tchýně :D

veronik77
22. dec 2012

@bordino Tak to jó, ale to už mám skoro 20 let smůlu ☹

jieff
22. dec 2012

🙂 já jsem na tom podobne jak @bordino, ale už mám jenom jednu babičku (před chvílí volala, že upekla obrovskou vánočku). Ale obě mamky (moje i vyvdaná) jsou na tohle supr, tak jsme pekli jen dva druhy pro radost z patlání. Ještě musim vyzdvihnout, že jsou všechny tři tak skvělý, že pro nás pečou bez lepku a bez mlíka!! Už se těšima na Vánoce, budem všichni pohromadě... Jsem se rozněžnila, du šít dárky 😉

caramilla
22. dec 2012

@jieff jo, konečně někdo rozněžnělý a pozitivní, krásně se to čte! 😉

@veronik77 Já taky na babičky mám smůlu 😠 Asi jsem stará nebo co...

caramilla
22. dec 2012

Tak se ze mě stala kromě sběratelky dětských botiček ještě sběratelka péřových bundiček 😝 Ale prostě jsem neodolala, měla jsem před 14 dny depku a tu si léčím tak, že koupím blbost 😀

A z dnešní generálky vánočního divadla. Mína v paruce Páji - čertice. Jdeme s Mínou vyrábět teď její vlastní kostým, to bude sranda 😀

mikulka45
22. dec 2012

@bordino uaaaau, tá mikina nemá chybu!

zojec
22. dec 2012

baby, mne stale nejde otvorit ten FMX :( len po 17teho sa mi da otvarat :( nehodi mi niekto tu tasku na mail, pls?

mahafi
22. dec 2012

@zojec klíďo, napiš mail 🙂

kamishek
22. dec 2012

@zojec střih už asi máš, ale zkus, jak budeš na stránce s tím kalendářem, obnovit stránku (F5)... mi to tak dělá pořád, že si nechám najet tu stránku a aktuální den nefunguje, ale po obnovení pomocí F5 už pak všechno jede, jak má 🙂

jinak mi před chvílí odjela mamka po jednodenní návštěvě a já nevím, jestli mám teď péct (mám zatím jenom 2 druhy) nebo šít, bo dárky taky ještě nemám všechny 🙄 nějak nestíhám, ale zas ta mamčina návštěva a včerejší multi-koncert alias firemní vánoční večírek byly fajn 🙂

jak všechno došiju, tak snad i stihneme nafotit a nahodím pak fotky 🙂

veronik77
22. dec 2012

@caramilla krásná péřovka, kdyby jsi prosím narazila na 140/146 hezkou péřovou, tak dej prosím vědět 😉
A nejsme starý, mně umřeli všichni prarodiče mezi 60 a 65... 😒

zikie
22. dec 2012

nemáte některá uložený odakaz na zvířátko z ponožky co dělala lenasss?

caramilla
22. dec 2012

@bordino tak to moje predsevzeti o lame pred Vanoci nejak padlo 😀 😀 😀
Caramillí čertovská kolekce. Mínka je strašně roztomilá, zítra se staršně moc těším, to bude sranda 😀

caramilla
22. dec 2012

@veronik77 Já jednoho dědu neznala vůbec, ten umřel v 50ti, babička v 60ti, druhá v 73, ale je to už fakt docela dlouho a děda Ceplecha teda až před 3 roky v 80ti letech. Bohužel nám ubyli už i rodiče, tchánovi bylo 53 ☹
Jo a ty bundičky, to nenarazím, já hledám jen do vel 104😉 Ale je to benetton a ty bundy dělají ve všech velikostech. Jen je to prostě drahý, no:(

bordino
22. dec 2012

@caramilla boží boží boží!!!!! těším se na fotky!!!!
A o lamě mi nemluv, právě jsem došila druhou sovovou mikču a zavřela tu potvoru do sklepa, snad od tamtud neuteče, mám chlupy všude, i v chlebu a Jáchym dneska nic jiného nejedl :D

kuna
22. dec 2012

@caramilla ty vado, tak já padám 🙂. To je fakt super. Chci fotkyyyyyy 😀 . Tu sukni jsi taky šila?
A s bundama jsem to o tobě teda nevěděla, já tě podezřívala, že syslíš vesty 😀