icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
21. dec 2012

Holky, já zírám, jak je časový pres prospěšný nejen šití 😀 😀 😀
@veronik77 @terezita krása 😵 😵 Radost pohledět..... Taky šiju a stíhám toho víc než obvykle...ale nestíhám fotit 😀 😀 😀 @car Ad trencle....spotřeba fakt nehorázná 😝 Ted jsem došila další, ale střih jsem si zúžila a nohavičku nedělala rovně, ale dole zúženou...
@veronik77 dotaz na plochý šev...nůž vypnu...Ale jak mám šít, aby to bylo třeba 2cm od okraje látky? Dyť mi to tam nejde posunovat? Teda ještě jsem to dále nezkoušela.... 😅 😅 😅

veronik77
21. dec 2012

@palosek přeložíš si látku 2 cm z lícu do rubu a pak přehneš znovu tak, že vidíš konec látky... 🙂 já to raději vyfotím, momént

veronik77
21. dec 2012

@palosek tak tady - moc to není vidět, ale snad je to teď lépe pochopitelné, jak to přeložit 🙂

veronik77
21. dec 2012

tak a ještě poslední dvě trička 🙂

palosek
21. dec 2012

@veronik77 aha...a jak se to pak rozloží, tak je tam ten šev ty 2cm od kraje pěkně vidět....???? Někde mám uložené nastavení na ten šev...musím to vyzkoušet v praxi....děkuji, jsi moc hodná.... 😵 😉

veronik77
21. dec 2012

@palosek takhle uvidíš z lícu čárky a kličky jsou vespod. Pokud bys to chtěla naopak, tak složíš vlastně dvakrát v jednom směru. Nastavení nití na slepý steh (čárky na lícu) mám 2 na jehle a kličkaře na 7. Zkoušela jsem dnes nastavit nitě, aby byly kličky na lícu a bylo to pěkně dotažené a rovné, ale nedařilo se... Až bude někdy víc času a ne půlnoc na krku... 😝 No nic, jdu spát, zítra do noci balím dárky 😵

caramilla
21. dec 2012

@sufik1 Děkuji ti! Dám pak vědět!

lenasss
22. dec 2012

@palosek já to tedy skládám obráceně aby ty kličky byli na líci víc se mi to líbí než ty čárky 🙂

sufik1
22. dec 2012

tak já teda ještě trenýrky nemám... jenže na mojeho chlapa je spotřeba minimálně 1/2 metru tak 160 šířky 😖 ale do tučňošů bych mohla stříhnout.... mám jich tu 12 metrů, zas jsem měla velký oči 😕 . když jsou tak úžasný, že jsem neodolala.
Jsem chtěla včera šít, ale odpadla jsem a dítě vstává v půl 6 😖 😖 😖 😖 😖

sufik1
22. dec 2012

ve farbenmix dneska super taška!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

bordino
22. dec 2012

@veronik77 díky za ukázání slepého stehu, ono je to tak jednoduché!!!§ A tak supr! Sbohem, trapná dvojjehlo!

petkasv
22. dec 2012

Holky vy mě deptáte s těma výrobkama já chci svoje stroje, já nebudu dávat nic ušitýho, mám z toho depku ☹ já snad dneska udělám nějakou amelii, chtěla jsem udělat Danaiku, ale i na tu potřebuju rovnostech ☹ chtěla jsem Bětce udělat Bombarďáky od Car a tam by se plochý šev hodil,možná to zkusím, jo a prosím, když chci udělat malý muchláčka jako dělá Fram tak jde udělat bez rovnostehu? Možná ten kousek na otočení pak sošiju v ruce :-?

petkasv
22. dec 2012

@sufik1 už mám staženou 🙂

zojec
22. dec 2012

@petkasv nehodis mi link? mna na 21 nechce pustit :( dakujem

veronik77
22. dec 2012

@zojec to bude tím, že je dnes 22 😵

zojec
22. dec 2012

@veronik77 aha :D 🙂 no do kelu.. zas nestiham 😒 ale ani na 22 ma nechce pustit.. len do 16teh mi to ide 😕

petkasv
22. dec 2012

@zojec nevim jestli se ti to takhle zobrazí 🙂 dojeť tu objednávku úplně do konce, a na konci zmačkni order a vyjede ti odkaz 🙂
edit tak dej F5 jako aktualizace stránky 🙂 a tady když tak odkaz https://www.farbenmix.de/shop/checkout_success.... aler nevim jestli půjde

zojec
22. dec 2012

@petkasv nejde :( pise mi, ze nemam nic v kosiku 😔

bordino
22. dec 2012

jeden vánoční dárek... chtěla bych říct "nikdy víc" , ale čeká mě dneska menší kopie pro Jolanku

bordino
22. dec 2012

vy víte všechno, nemáte některá odkaz na střih na nosící tašku na psa? Jack russela?

palosek
22. dec 2012

@petkasv má to taky nejde nějak stahovat...to mám dát do košíku? Nebo jak??? 😨

mahafi
22. dec 2012

@palosek jojo, normálně jako když to chceš koupit, dát do košíku, pak to všehno potvrdit a přijde ti na mail návod a střih 🙂

mahafi
22. dec 2012

@bordino Nádherná 😵 😵 😵

lucijan
22. dec 2012

@bordino óóó 🙂

caramilla
22. dec 2012

@sufik1 aha, už jsem ji našla, tak jdu taky stahnout:D

laeela
22. dec 2012

@bordino Tak ta je úžasná. 😵

palosek
22. dec 2012

@mahafi super, díky, už mám staženo v pc 😀 😀 😀 😀

palosek
22. dec 2012

@bordino mikina je skvělá... 😵 😵 😵

laeela
22. dec 2012

A já sdílím návod na dámské pyžamové kalhoty, moc se mi líbí:
http://www.noodle-head.com/2012/12/shirred-voil...

Na tu stránku chodím ráda, jsou tam hezké fotky a hezké návody. 😉

caramilla
22. dec 2012

@bordino mikča dokonalá!

Já hlásím, že dopečeno 😀