Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek takhle uvidíš z lícu čárky a kličky jsou vespod. Pokud bys to chtěla naopak, tak složíš vlastně dvakrát v jednom směru. Nastavení nití na slepý steh (čárky na lícu) mám 2 na jehle a kličkaře na 7. Zkoušela jsem dnes nastavit nitě, aby byly kličky na lícu a bylo to pěkně dotažené a rovné, ale nedařilo se... Až bude někdy víc času a ne půlnoc na krku... 😝 No nic, jdu spát, zítra do noci balím dárky 😵
tak já teda ještě trenýrky nemám... jenže na mojeho chlapa je spotřeba minimálně 1/2 metru tak 160 šířky 😖 ale do tučňošů bych mohla stříhnout.... mám jich tu 12 metrů, zas jsem měla velký oči 😕 . když jsou tak úžasný, že jsem neodolala.
Jsem chtěla včera šít, ale odpadla jsem a dítě vstává v půl 6 😖 😖 😖 😖 😖
ve farbenmix dneska super taška!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
Holky vy mě deptáte s těma výrobkama já chci svoje stroje, já nebudu dávat nic ušitýho, mám z toho depku ☹ já snad dneska udělám nějakou amelii, chtěla jsem udělat Danaiku, ale i na tu potřebuju rovnostech ☹ chtěla jsem Bětce udělat Bombarďáky od Car a tam by se plochý šev hodil,možná to zkusím, jo a prosím, když chci udělat malý muchláčka jako dělá Fram tak jde udělat bez rovnostehu? Možná ten kousek na otočení pak sošiju v ruce :-?
@zojec nevim jestli se ti to takhle zobrazí 🙂 dojeť tu objednávku úplně do konce, a na konci zmačkni order a vyjede ti odkaz 🙂
edit tak dej F5 jako aktualizace stránky 🙂 a tady když tak odkaz https://www.farbenmix.de/shop/checkout_success.... aler nevim jestli půjde
vy víte všechno, nemáte některá odkaz na střih na nosící tašku na psa? Jack russela?
A já sdílím návod na dámské pyžamové kalhoty, moc se mi líbí:
http://www.noodle-head.com/2012/12/shirred-voil...
Na tu stránku chodím ráda, jsou tam hezké fotky a hezké návody. 😉

Holky, já zírám, jak je časový pres prospěšný nejen šití 😀 😀 😀
@veronik77 @terezita krása 😵 😵 Radost pohledět..... Taky šiju a stíhám toho víc než obvykle...ale nestíhám fotit 😀 😀 😀 @car Ad trencle....spotřeba fakt nehorázná 😝 Ted jsem došila další, ale střih jsem si zúžila a nohavičku nedělala rovně, ale dole zúženou...
@veronik77 dotaz na plochý šev...nůž vypnu...Ale jak mám šít, aby to bylo třeba 2cm od okraje látky? Dyť mi to tam nejde posunovat? Teda ještě jsem to dále nezkoušela.... 😅 😅 😅