icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ruskea
29. dec 2012

@januska555 Ahojky, jestli mohu poradit, tak česká bavlna je super z Moraviatexu. A jelikož se snažím šít hodně z úpletů apod., a jelikož jsem propadla dětským úpletům, tak nakupuji na allyfabrics. Má slevový program, kde se cena za úplet pohybuje dost nízko. A jinak také nakupuji u batani. Ale oproti holkám jsem žabař. Mé náročné dítko (a taky má neschopnost zorganizovat čas) mi nedovoluje šít tolik, jak bych chtěla ☹

kuna
29. dec 2012

@januska555 ahoj a vitej mezi nama! Holky uz ti vsechno rekly, strihy jsou nejlepsi z casopisu Ottobre anebo jeste z www.farbenmix.de, tam najdes i hodne inspirace. No a latky vsude mozne, vcetne hromadnych objednavek 😉

zfidorka
29. dec 2012

ahojte, cim mozem vycistit mastne flaky na softshelli? mozem skusit zlcove mydlo?

piecee
29. dec 2012

@bordino ty soví mikči jsou fakt bomba 😵
@lenasss ty jo krásný 😵

caramilla
29. dec 2012

@zfidorka bohužel mastnota ze softu vyprat moc nejde ☹ ŽLučové mýdlo na soft klidně použij, já používám na fleky od trávy. Ale mastnota se jím nevypere. Na mastnotu obecně na textulu je nejlepší obyčejný jar. Ale musí se opatrně. Soft je celkem odolný, tak to můžeš zkusit. Ale ze softu se fleky perou fakt blbě... ☹

bordino
29. dec 2012

tak jsem týden bez šití nevydržela 😀 Potřebuju kojící pyžamo, ale vlítla na mě J., že počebuje s chameleonem

stassy
29. dec 2012

@bordino ženo, Ty jsi neskutečná. Pro mě normálně začínáš být pojmem.. 😀
A ta látka je odkud? Je super. 🙂

stassy
29. dec 2012

dotaz - mikina z lamy -> na OL nebo na klasice dlouhým rovným stehem, příp. nějakým elastickým?

bordino
29. dec 2012

@stassy tuším Wendy? Jedna z mnoha hromad 😀 😀 😀
lamu šiju na OL

maly_prcek
29. dec 2012

@veronik77 Nedělá dětské péřové bundy H&Mko? A ještě vím, že mají péřovky tu: http://www.kidsoutdoor.cz/detske-perove-bundy/...

kuna
29. dec 2012

@stassy já ji šila na rovnostehu, se mi líbilo, že vlastně ty švy nebyly vidět. Na druhou stranu, pokud nepodšíváš, tak by mohly vypadat hezky nějakou kontrastní nití...

veronik77
29. dec 2012

@maly_prcek když to bude asi dražší, ne? našla jsem na mimibazaru moc pěkný kabátek v naší velikosti za 500, ale bílý... A to by nám vydrželo čisté i několik vteřin 😀

maly_prcek
29. dec 2012

@veronik77 Jj, to asi bude... Ale třeba HMko se dá docela sehnat i z druhé ruky...

caramilla
29. dec 2012

@bordino ty blázne 😀 😀 😀 Já bych potřebovala Jasmí ušít ještě taky pyžamo, ale držím se, já už 3. den pletu, furt hodiny a hodiny pletu a mám tak 1/3 svetru 😀 😀 😀 😀 A to zadní díl jsem měla už hotový. Jako dětského svetříku na Jasmí! Já jsem tak neskutečně pomalá!!!! 😠
Jasmí má jen jedno pyžamo a manžel včera říká "už smrdí, měla bys ho vyprat" a večer ho má zase nachytané na ukládání a říká "co jsi s ním udělala, už nesmrdí, to jsi ho stihla vyprat?" A já "no jo, sušička, to je vynález" 😀 Ale i tak potřebuju ještě jedno, protože takhle musím prát jen přes den a nemůžu v noci, protože v tom pyžamu spí 😀

Jinak péřovky jsou super fakt ty od benettonu. Ten šusťáček, to je prostě hukot, tak převelejemňoučký, heboučký... a výplň není moc narvaná, takže to nedělá takové ty oplácáné tvary, ty švy jsou pružné, takže se hezky přizpůsobí. Já jsem z bund od benettonu úplně paf, což je teda na mé sbírce vidět 😀 Ještě mám políčenou na jednu pro sebe, je teda děsně krátká a zelená, ale asi neodolám 😀

caramilla
29. dec 2012

@veronik77 hele a co tahle?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=61822245&tab=2
Jako cena vysoká, ale stejnou má Mína a je super. Jasmí nocí věk asi na 5 let, ony jsou celkem krátké a rukáv jde krásně zkrátit tím, že se ty buřtíky nakasají k sobě a manžetku já dávám dovnitř.

caramilla
29. dec 2012

A ještě má paní i malou, takže to může mít i malá
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=60994265&tab=3
Tak už jen vykrást banku 😀 😀 😀

petkasv
29. dec 2012

@caramilla já mám od benettonu skvělej kabát, už ho mám 8let a je to můj nejoblíbenější, pořád vypadá krásně, úžasně sedí 🙂 ale ta cena 😖

zfidorka
29. dec 2012

@caramilla dakujem za radu, skusila som pripravok na riad, ciastocne to vyslo...

bordino
29. dec 2012

Tak už mám taky pyžamko.... konečně mi snad v noci nebude táhnout na záda, když si ze mě Junior dělá samoobsluhu 😀

jieff
29. dec 2012

@bordino chameleon je boží a dospělácký pýžo vypadá pohodlně - ale tak prďácky už ne😉(čti mezi řádky: taky bych takový brala--příjde mi, že v noci jenom kojim...)

veronik77
29. dec 2012

@caramilla díky moc, ale potřebovala by delší - tahle by jí teď byla akorát a za ty peníze by mohla vydržet i dvě zimy 😀 zkusím ještě pogooglit 😉

caramilla
29. dec 2012

@veronik77 no jo, benettonky jsou prostě krátké. Já si teď z MMB objednala taky jednu s tím, že ji budu nosit na dlouhou mikinu, protože je krátká 😖

veronik77
30. dec 2012

@caramilla když pro mne ideální bunda končí pod zadkem. Asi oškubu husu a něco ušiju 😀

bordino
30. dec 2012

@jieff hele prďácký to není, ale po první noci jich jdu našít zásobu 😀 Jdi do nich, pokud máš podobného savce 😉

caramilla
30. dec 2012

@veronik77 jj, pro mne taky. Ale letos jsem zjistila, že jsem začala nosit starou bundu z takka za 350 Kč, co končí nad zadkem a dlouhý kabát jsem neměla ještě ani jednou, myslím ten teplý zimní, co jsem nosila asi 5 zip zpět 😀 Tak jsem si říkala, že mi asi otužil zadek nebo si chci koledovat o ofouknutí zad 😀 Ale Jasmí bunda je pod zadek, u té jsem na to přísnější 😀

caramilla
30. dec 2012

@bordino bóže, proti tobě já jsem úplně normální a jedu lyžovat a ne šít 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
(Ale pravdou je, že kojící pyžama mám 3, sice jiný typ, ale zásobu mám, i když teda už nepotřebuju)

bordino
30. dec 2012

@caramilla ty už tu vůbec nemáš být, jedeš! 😀 A to jsem si včera ještě ušila lamový nosící kabátek 😀

sufik1
30. dec 2012

@bordino jak tam máš řešený ty kojící otvory? něco jsem zkoušela, ale moc mi to nesedlo, pak mám další variantu v hlavě, ale tohle jsou dva kusy přes sebe?

bordino
30. dec 2012

@sufik1 jo, spodní s velkým výstřihem a přes to jedno navíc, stažený dole lemgumkou, aby to nelezlo nahoru. tady je to trochu vidět. zkoušela jsem i jiná řešení, ale tohle je do naší ledárny nejlepší, i když ne tak šik

v létě na bambusovém bylo fajn hloboký výstřih s podsádkou

ucitelka70
30. dec 2012

@bordino parádne vypracovanie, pekne si to zladila