icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
30. dec 2012

@bordino fotka kabátku by nebyla? Nějaká lama mi tu přebývá 😀

dagmarkaaa
30. dec 2012

Ahoj holky zatim siju na pujcenem ikeackem stroji mensi veci ale chci si koupit vlastni stroj, no laka me overlock ale to asi neni nejlepsi jako prvni a jediny stroj ne? nebo je mozne mit jen overlock samotny ? dalo obejit bez normalniho stoje? pripadne jaky stroj doporucite s cim je spokojenost?

sinala
30. dec 2012

@dagmarkaaa bez normálního stroje se neobejdeš, ten musíš mít 😉 a značku neporadím, já mám starou veritasku 😀, holky mají brothery nebo janome a záleží co od šicího stroje chceš.
Jinak tady je článek o strojích http://ekozahrada.blog.cz/1201/jaky-sici-stroj-...

dagmarkaaa
30. dec 2012

@sinala dekuju za odkaz! jsem to tusila ze bez rovnostehu se neobejdu... tak jdu hledat co vlastne chci, rada bych sila i pruznejsi materialy.
jinak jsem sila bambusovy askamit a desne se mi to cuchalo a klouzalo, spatne sedelo no hruza rovnostehem...

jieff
30. dec 2012

@bordino tyjo, když po odklopení vidim to provedení, tak si nejsem jista jestli bych to sfoukla. Jsem myslela že to máš ustřižené rovně i vedspod jen ta vrchní látka to trochu (tak 10 cm)překrývá. Šlo by to tak? Jestli je to srozumitelně.

miculienka
30. dec 2012

ahojte dievčatá , niekde tu na mk mala niektorá mamina v albume návod na ušitie takéhoto nejakého vaku na mimi , neviete mi pomôcť kde to nájdem ? neuložila som si to a teraz pátram 😅 😅 ďakujem vám

sinala
30. dec 2012

@dagmarkaaa na úplety je samozřejmě nejlepší overlock, většinou už tady máme stroje oba 😀 😀 😀. Jinak pokud nechceš kupovat hned i overlock, tak na úplety na normálním stroji pomůže kráčející patka

sinala
30. dec 2012

@jieff já myslím, že by to šlo, taky jsem myslela, že to tak má ušité 🙂

zojec
30. dec 2012

@miculienka ak ti mozem poradit, tak take by som nesila 😒 je to dost neprakticke a neda sa v tom dojcit.. ale mozem ti to zajtra nafotit, mam pozicany original.. 😉 mam pocit, ze z nas to nikto nesil 😖

bordino
30. dec 2012

@snowwitch byla, leč bez nošence :D

bordino
30. dec 2012

@jieff to bych se bála, že to poleze dolů.... ale ono je to vážně jednoduché, je to jen hodně hlubokej výstřih olemovaný gumičkou, na tom není nic těžkého. Gumička šitá cikcakem, aby se to nepotrhalo

ucitelka70
30. dec 2012

@bordino ale to triko, čo máš na leto je parádne vypracované.... aj to si ty šila?

miculienka
30. dec 2012

@zojec - nemusíš , tak keď píšeš , že je to také nepraktické , tak ostaneme do budúcna pri šatke , okukávam si kadečo , tak aj toto mi padlo do oka , ale tak keď máš vyskúšané , tak ti verím , vďaka za radu 😉

bordino
30. dec 2012
nika
30. dec 2012

@miculienka taky se přidám se zkušeností, je to na prd, dostali jsme ho a dala jem do toho malou jednou, na zkoušku a nikdy více, zlatý šátek.

zojec
30. dec 2012

@miculienka tak, tak.. usi si radsej kapsu, nosiacu bundu 😉 alebo mei tai. Ale satka je proste satka 😉

zojec
30. dec 2012

@bordino a ty nevies ze tvarou dopredu sa nenosi??? 😀 😀 😀 😉 lama je super 😉

snowwitch
30. dec 2012

@bordino Teda Bordi, že se nestydíš, nosit čelem ven 😀

veronik77
30. dec 2012

@zojec
@snowwitch to se nesmí, nosit čelem v před?

keziah
30. dec 2012

@veronik77 nie, babo vzdy treba mat tvarou k telu matky-ci uz matka nosi na chrbte alebo na brusku

jieff
30. dec 2012

@veronik77 to taky nevim, manžel by porad chtel nosit dopredu,Kristý je hrozně zvědavá, tak si myslí, že bude líp koukat. Mě to bylo nepohodlný, tak jí tak nenosim. Zatim jsme to jen zkusili.

zojec
30. dec 2012

@veronik77
@jieff dopredu by sa nemalo nosit.. skodi to okrem ineho aj chrbatiku .. tu je toho viac 🙂 http://www.didymos.cz/noseni/anatomie-kojencu.html

veronik77
30. dec 2012

@zojec a to mně radila před lety Petra Sovová, že se dá nosit takto: dítě v klubíčku opřené o mámu a nožičky zkřížené před sebou, ale je to jen na krátkodobé nošení. Hanička jako malá totiž v kolíbce řvala (tak blízko mlíčka a nic z toho 😀 )

zojec
30. dec 2012

@veronik77 no da sa, ale prijemne to asi ani tebe nebolo.. ci?? ja som starsiu nosila len v KSK a misa do 4 mesiacov len v koliske, ani jeden sa nestazoval 😀 😀 b. kocik neznasala do roka.. miso je v pohode, tomu je v podstate jedno kde ho buchnem 😀 😀 😉

veronik77
30. dec 2012

@zojec No, u H. to byla jediná poloha, kterou neořvala, než držela hlavičku, ostatní se dali nosit i normálně a v šátku i spali... na rozdíl od prvorozené 😀

snowwitch
30. dec 2012

@veronik77 Mě teda tahle fotka skoro děsí 😀 Nedokážu si moc představit, že se dá takhle udrže dítě v klubíčku...přijde mi, že šátek musí táhnout dítě na druhou stranu...ale nikdy jsem nezkoušela
@jieff kromě špatné anatomie je i dítě zahlcené příliš mnoha vjemy...když máš dítko čelem k sobě, tak vidí, když chce, jakmile se potřebuje schovat, jen skloní hlavu...taky si ji má kam položit, když chce spinkat. Čelem ven ty děti vypadají jak viselci...

veronik77
30. dec 2012

@snowwitch šátek netáhne a dítě nesedí, ale je v klubíčku v pololeže... oficiálně se tomu říká Buddha. 😉 a je to spíš pro velmi zvědavé bdělé děti, na ospalé by bylo vjemů moc...

bordino
30. dec 2012

@zojec
@snowwitch 😀 😀 😀 😀 😀 taky mi z toho kluk ztmavnul 😀 😀 😀

snowwitch
30. dec 2012

@veronik77 Já nevím, ale kdybych k svýmu pupku dala dítě zády, tak můžu vázat jak chci a určitě mu ty zádíčka prohnu okolo břicha. Ale, jak říkám, nikdy jsem nezkoušela...každopádně si myslím, že čelem ven by se nosit nemělo, i když se možná dá nějakým zázrakem navázat anatomicky správně...
Na druhou stranu, když má tak někdo dítě jednou za měsíc na chvíli, tak mu to asi ublížit nemůže.

snowwitch
30. dec 2012

@bordino no, když jsem to viděla, tak jsem se řezala smíchy 😀