icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
4. jan 2013

@caramilla jak to, že Šimonek nemá softku od tety? 😝 to se musí napravit 😝

caramilla
4. jan 2013

@petkasv nemá. Švagrová si ji neobjednala. Asi došly money, dovolená v USA vycucne a já zadara nešiju, sorry, ani pro Šimi, ode mě má zadarmo čepičku se žábama 😀 Ona ani nechápe, k čemu je soft dobrý. Vůbec ještě nezažila softové "aha". Ona chtěla minulý rok dopředu o 1,5 roku ušít softku pro něj s Iáčkem, Pú atp. Přesně stejnou jako Mína a já jsem jí řekla, že to fakt ne. Tak asi proto je soft mezi náma teď tabu 😀

veronik77
4. jan 2013

@caramilla já dnes softu blahořečila - děti byly v merinu, softu a Superfitkách a po dvou hodinách válení se v loužích a zbytcích sněhu byly suché 😀

lenavos
4. jan 2013

Holky poptávám - koupím - nějaké zbytky - odstřižky vhodné na kosmetické tampony - nevím co se hodí bavlněný velur, bambus. aksamit?
Nemáte někdo?

caramilla
4. jan 2013

@lenavos já šiju bambusové froté a bambusový velur ( aksamit). Nějaké zbytky nepopulárních barev mám, kdybys chtěla. Na druhou stranu mám ráda třeba i vafli. To nemám odstřižky, ale metráž mám 😎

caramilla
4. jan 2013

@veronik77 no, to jo, dnes bylo typické podzimní počasí na softky. Ty zimní hardy totiž v dešti proch... Já softku včera prala a byla na ramínku u kamen, takže jsem Jasmí dala zimní bundu s tím, že neprší a teda mazec, přišla mokrá až na kůži. A na kalhotech, to měla letní soft, ani kapička 😀 A superfity taky OK. Na horách jsme měly dvoje boty, radši a jediné využití je, že když jde dítě z venku rovnou spát do fusaku, tak mu dáš ty se suchýma podrážkama, ale vevnitř sucho v superfitách furt 😀 Ale tak s naším vozovým parkem nebudu brát s sebou jen jedny boty, že 😀

lenavos
4. jan 2013

@caramilla Co je vafle? 🙂
A jak je děláte? jen 2 vrstvy?

sinala
4. jan 2013

@veronik77 a toho merina měly jednu vrstvu a pak hned soft? Mě to zajímá, abych věděla jak mám pak An. obléknout až ten soft komplet ušiju 😀 😀 😀

veronik77
4. jan 2013

@sinala kamašky a softky, tričko, svetřík a softbundu (kombinace merino a recymerino). U nás kolem nuly... A po prvních zkušenostech se zimními Superfitkami asi příští rok koupím jen ty a nějaké levné sněhulky, když bude nejhůř, jsou fakt úplně super. 😀 😀 😀

sinala
4. jan 2013

@veronik77 já jsem superfity letos koupila taky a jsem nadšená, nepromokavost ještě nebyla testována, sníh moc nebyl a už není a An. se hodně vozí 😀 😀 😀 , ale pokud finance dovolí, tak mu je budu dopřávat celoročně 😀

veronik77
4. jan 2013

@sinala já už šetřím na jarní, doufám, že vychytám nějakou akci, neboť troje najednou, to bude pecka... 😒 Loni měla A. sandálky (první superfity v rodině) a po celoletním nošení jak nové, zatímco H. podzimní boty (jiná značka) oddělala za dva měsíce, takže jí koupím taky Superfitky, ty vydrží 😵

caramilla
4. jan 2013

@sinala já oblékám, když je kolem nuly, tak clim kamaše + merino svetr a pod to bavlněné triko. Když je pod nulou třeba 5 +-, tak merino triko a na to ještě merino svetr a soft na to a kamaše dávám už pletený z merina z Vlnapu. Když je už mínus 10 a více, tak já dávám už péřovku, jsem měkejš. Na nohy jsem dávala v loni pak tenké kamaše z merina a ještě pletené a softky na to. A takhle byla Mína i v mínus 15 a nezmrzla 😀

martinkah
4. jan 2013

dievčence, nové detské Ottobre je už na nete

petkasv
4. jan 2013

@caramilla ty máš v tom softu ještě jednu vrstvu navíc?

piecee
4. jan 2013

@laeela jj my už jsme to odpískali..i učetní u manžela v práci říkala že raději ne tak to necháme🙂

petkasv
4. jan 2013

@martinkah odkaz prosím 🙂

bordino
4. jan 2013

@martinkah juhů, už se nemůžu dočkat, a přistane ve schránce

@petkasv http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_1/a...

bordino
4. jan 2013

vsaďte boty, že toho netopýra po mě bude Jola chtít 😀 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_1/i...

piecee
4. jan 2013

teda opravdu krásný modely🙂 hlavně ty dinosaurkový kombinézy ty jsou uuuu 🙂

veronik77
4. jan 2013

@bordino jééé, snad mi ještě taky přijde 🙂 A dokonce tam mají i stejné tričko, jako Štěpánovi donesl Ježíšek 😵

sufik1
4. jan 2013

no a já mám objednaný jen dámský... mi se líbí ty dinosauři a tygřík, asi ty aplikace obšlehnu, střihy mi nějak neuchvátily, ale nápady dobrý

zikie
4. jan 2013

Juch juch!!! První letošní šicí projekt dokončen.Zcela sobecky jen a jen pro mě a taky úplně mimo výkyv počasí... Rukavice z mylly merina.Vlastně jsem jen chtěla vyzkoušet jestli ten střih, co sem některá( tuším že laela)dávala,funguje, ale už ted je mi jasné, že až zase uhodí mrazy hned tak je z rukou nesundám.Jsou tenké, takže cit v rukou je perfektní a hřejou jako blázen.

snowwitch
4. jan 2013

Ahoj, jdu zase pro radu. Chci si ušít kalhoty na zumbu, něco takového http://www.sportisimo.cz/adidas/studio-power-th... Myslela jsem, že to střihnu jako turky a prostě jen vystřihnu i mírný oblouček v kroku...po zkoušce s plátnem už vím, že takhle tedy ne... nějaká rada? Nebo někde nakreslený střih? Díky moc

stassy
4. jan 2013

@zikie to vypadá dobře, jen nechci vědět, jak moc dobře se ty prstíky šijou 😀 😀 😀

zikie
4. jan 2013

@stassy V ruce úplně v pohodě 🙂 Na stroji jsem si netroufla...

caramilla
4. jan 2013

@zikie TAK TO JE MAZEC! A já si myslela, že prstové rukavice fakt ušít doma nejdou 😀 A kde je ten střih?
To mě zajímá, merino je super nápad.
A jak dlouho jsi je šila???
@petkasv jak to myslíš, jestli mám soft podšitý? Ne, jen tak, jak je, bez podšití. Nebo na co ses ptala? 😉

stassy
4. jan 2013

@zikie Ha, v ruce. Tak to je to, co jsem právě nechtěla "slyšet". 😀

macin73
5. jan 2013

Ahoj holky, jdu si zase pro radu 😖. Mám doma zpět rovnosteh, prý seřízený. No, tak mám asi volšové ruce 😢 ... dneska jsem ho konečně vytáhla, že přišiju tu aplikaci na tuniku a houby houby. Chtěla jsem přišít cikcakem, ale hezky vypadá jen z rubu, z lícu je zdrchaný. Obecně mi to ale přijde hodně volné... Tak teď nevím, jestli to tak má být, nebo co zas dělám blbě? (puntík - líc, bez puntíku - rub)

macin73
5. jan 2013

Jo, a ještě se zeptám jako tatar... v OL používáte jen stretch jehly, nebo i normoš na úplet? Já jen, že jsem ty první dvě věci (muchláček i tuniku) ušila jehlou, co tam byla a až pak jsem si uvědomila, jestli to nebylo blbě? Nerada bych, aby mi to pouštělo oči... Chystám se na další tuniky pro neteře, tak ať to nezvořu. Jo, a na jednolíc jakou sílu jehly? A na oboulíc, finerib... je to někde blbovzdorně sepsané, ať neotravuju? Díky!

caramilla
5. jan 2013

@macin73 máš moc utaženou horní nit. Tak ji zkus povolit. Pokud jsou sprváně navlečené nitě, musí to fungovat, v servisu na tom stroji určitě před předáním šili, tak to musí jít 😉