Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ještě Vám to hodím sem - pokud by jste někdo potřeboval objednávat MYLLY, tak allyfabrics.cz bude objednávat a je možné se přidat 🙂 kdyžtak písněte IP
Tak jeden celovíkendový projekt, máme doma neštovice, tak to jde pomalu. Ničí mě ty fotky, diskuze o foťáku mě zaujala, bohužel u mě se obávám, že to bude i rukama. Potřebuju fotografa ☹ U mě opravdu neplatí " "Dobrý fotograf = neštěstí nakupujícího", mé zákaznice můžou být pouze velmi mile překvapené 😀
holky, když jsme u foťáků...dá se s normálním digitálem pro hloupé udělat hezká fotka? dá se tam taky nastavovat? a máte nějaký tip na informace, jak nastavovat foťák...takové ty jasy apod.??? samozřejmě pro blbé a nezkušené, spíš i nepolíbené 😀 😀 😀
@ruskea jo, dá. Myslím, že dneska už každý digitál má úplný manuál + nastavení priorita času a priorita clony. I když já v ruce kompakt teda neměla asi 5 let 😀
Kamarádka měla Lumix, takový mini, krásný a i dobře hodnocený, ale já s ním zaboha neudělala dobrou fotku, prostě mi to nešlo. Druhá kolegyně z práce měla úplně obyčejný historický digitál, fakt děs na pohled. Fotila jen na auto a měla vždy tak strašně krásné fotky, že jsem se na ní nedohrabala ani se zrcadlovkou (Teda někdy🙂 Fakt jsem to nechápala 😀 😀
O focení je spoustu informací na netu. Vím, že se dost doporučoval třeba Ondřej Neff http://digineff.cz/
Napsal i knihy.
Určitě to chce něco přečíst a pak nafotit a vyzkoušet. Já třeba začínala tak, že jsem si vzala u táty v práci kus dalekohledu (takový kroužek s čočkou🙂 a ten jsem fotila na různá nastavení a pak srovnávala, co se jak liší a co dělá co. Já ze začátku nevěděla, kdy je co jak rozostřené a kdy je to výhoda a kdy nevýhoda. Fotila jsem na klasické filmy, vyfotila jsem 4 cívky a k tomu jsem měla papírek - fotka č. 1 clona taková a čas takový. A pak jsem za 14 dní měla vyvolané fotky a k tomu ty popisky. No, to byla doba! Dneska to má každá fotka napsaná v historii a vidíš to hned 😀 😀 😀
a ještě můj oblíbený rádce při výběru techniky http://www.fotoradce.cz/
Ještě by vás mohlo zajímat toto
http://www.fotoradce.cz/recenze-canon-eos-600d-...
http://www.fotoradce.cz/fotoaparaty/canon-eos-6...
A najdete tam i další a další modely...
a tohle je taky zajimavy
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-e...
A uz dost, zaviram, utikam, nechci, nepotrebuju 😀 😀 😀
Zdravím všechny, poradíte mi prosím některá, kde koupit nějakou nepromokavou prodyšnou látku - na plenkové kalhotky, ale taky třeba na přebalovací podložku? Něco, co se bude dát prát. Díky
Lucie
@luvie hledáš PUL, mají třeba tady http://sijemdetem.cz/katalog/látky-doplňky/spec...
obrázkový i jednobarevný
Ahojte dievčatá , hlásim sa po velmi dlhej pauze v šití. Ak si pametáte nastúpila som do práce a nemala som čas na nič ani na šitie ale pred vianocami som musela dať výpoveď kôli malej , malá mi totiž vstáva v noci 5-6krát velmi ale velmi zle spáva ☹ a nebola som schopná chodiť na piatu do práce. Takže som doma a naplno si užívam materskú 😀
Po štyroch mesiacoch práce si viem zase naplno užívať strávený čas s detmi 🙂
A konečne som začala šiť tu sú moje výrobky po dlhej pauze , ale musím sa dostať do formi 😉
A dodatočne prajem všetkým šťastný nový rok
@kalman pekne ťa tu vítame späť....
@medunka21 ako píše @kalman nespoliehaj sa na nikoho a kúp si, nanajvýš na splátky...-.. ja som sa tiež obdarila na valentína minulý rok..... viem, že by som dodnes nemala, ak by som ten krok nepostúpila.... stále boli iné priority, a vždy aj budú.... ale my si zaslúžime..... všetko robíme pre rodinu, a aj tak pre rodinu budeme šiť 😀
@caramilla mě teď manžel prodal náš starý foťák 🙂 🙂 🙂 a tak ušité věci fotím jeho zrcadlovkou a jelikož to vůbec neumím, vezmu foťák z obalu zapnu ON a cvaknu 🙂 🙂 🙂 a fotky se mi nelíbí , když fotí on tak je to rozdíl ( on fotí šité výrobky své sestře 😀 😀 😀 ). Tak budu nucena trochu to focení nastudovat než budu mít zase nějaký kompakt 😀 😀 😀
dievcata,ja teraz radsej látky pokupim,potom musia uznat,ze ho potrebujem.uz mam jeden vyhliadnuty,aj som ho vsetkym poukazovala,tak dufam,ze na narodky ma prekvapia.synator len na latky prispieva
@ucitelka70 Ďakujem za privítanie 😀
Prosím, proč mi při šití dvojjehlou vynechává jedna jehla steh? Potřebuju ušít úplet, kráčející patku mi někam schovala Johy a dvojjehla mi dělá toto 😠

Já když tu tak čtu o tom nastavování OL tak já to nenastavuju nijak... Šiju pořád na 5555, na diferenciál vůbec nesahám (jen při řasení, dle návodu Caramilly), jediné čím točím je délka stehu 😀 Ale žádné speciality nešiju, jen úplet, teplákovinu a soft.