icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
6. jan 2013

Já když tu tak čtu o tom nastavování OL tak já to nenastavuju nijak... Šiju pořád na 5555, na diferenciál vůbec nesahám (jen při řasení, dle návodu Caramilly), jediné čím točím je délka stehu 😀 Ale žádné speciality nešiju, jen úplet, teplákovinu a soft.

veronik77
6. jan 2013

ještě Vám to hodím sem - pokud by jste někdo potřeboval objednávat MYLLY, tak allyfabrics.cz bude objednávat a je možné se přidat 🙂 kdyžtak písněte IP

caramilla
6. jan 2013

@aerin no, tak v tom pripade bych brala ten Canon 600D, jestli ma lepsi video a ty ho chces 😉
Sakrys, ze bych zacala uvazovat misto noveho stroje o novem fotaku? Ten muj je uz tak obouchany a sem tam se zasekne a nefunguje 😀 😀 😀

bordino
6. jan 2013

Tak jeden celovíkendový projekt, máme doma neštovice, tak to jde pomalu. Ničí mě ty fotky, diskuze o foťáku mě zaujala, bohužel u mě se obávám, že to bude i rukama. Potřebuju fotografa ☹ U mě opravdu neplatí " "Dobrý fotograf = neštěstí nakupujícího", mé zákaznice můžou být pouze velmi mile překvapené 😀

ruskea
6. jan 2013

holky, když jsme u foťáků...dá se s normálním digitálem pro hloupé udělat hezká fotka? dá se tam taky nastavovat? a máte nějaký tip na informace, jak nastavovat foťák...takové ty jasy apod.??? samozřejmě pro blbé a nezkušené, spíš i nepolíbené 😀 😀 😀

caramilla
6. jan 2013

😀

sinala
6. jan 2013

@kamishek je to legrace, skoro všechny tady máme stejný OL a každá ho má jinak nastavený 😀 😀 😀, holt ty ruce jsou jiné 😀 😀 😀

bordino
6. jan 2013

@ruskea to bych taky potřebovala vědět. Ale obávám se, že nedá :D

veronik77
6. jan 2013

@bordino pěkný 🙂

caramilla
6. jan 2013

@ruskea jo, dá. Myslím, že dneska už každý digitál má úplný manuál + nastavení priorita času a priorita clony. I když já v ruce kompakt teda neměla asi 5 let 😀
Kamarádka měla Lumix, takový mini, krásný a i dobře hodnocený, ale já s ním zaboha neudělala dobrou fotku, prostě mi to nešlo. Druhá kolegyně z práce měla úplně obyčejný historický digitál, fakt děs na pohled. Fotila jen na auto a měla vždy tak strašně krásné fotky, že jsem se na ní nedohrabala ani se zrcadlovkou (Teda někdy🙂 Fakt jsem to nechápala 😀 😀
O focení je spoustu informací na netu. Vím, že se dost doporučoval třeba Ondřej Neff http://digineff.cz/
Napsal i knihy.
Určitě to chce něco přečíst a pak nafotit a vyzkoušet. Já třeba začínala tak, že jsem si vzala u táty v práci kus dalekohledu (takový kroužek s čočkou🙂 a ten jsem fotila na různá nastavení a pak srovnávala, co se jak liší a co dělá co. Já ze začátku nevěděla, kdy je co jak rozostřené a kdy je to výhoda a kdy nevýhoda. Fotila jsem na klasické filmy, vyfotila jsem 4 cívky a k tomu jsem měla papírek - fotka č. 1 clona taková a čas takový. A pak jsem za 14 dní měla vyvolané fotky a k tomu ty popisky. No, to byla doba! Dneska to má každá fotka napsaná v historii a vidíš to hned 😀 😀 😀

caramilla
6. jan 2013

@sinala třeba na to má vliv atmosferický tlak a rosný bod 😀 😀 😀 😀 😀
Ale určitě na to mají vliv nitě a látka. Já teda napětí nití u OL měním. I když třeba o maličko, ale měním.

veronik77
6. jan 2013

@bordino @ruskea manžel mi na novém foťáku udělal nastavení pro "nadané", tak si to tam vždycky dám a je 😀 😀 😀

caramilla
6. jan 2013

a ještě můj oblíbený rádce při výběru techniky http://www.fotoradce.cz/

caramilla
6. jan 2013

Ještě by vás mohlo zajímat toto
http://www.fotoradce.cz/recenze-canon-eos-600d-...
http://www.fotoradce.cz/fotoaparaty/canon-eos-6...
A najdete tam i další a další modely...

caramilla
6. jan 2013

a tohle je taky zajimavy
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-e...

A uz dost, zaviram, utikam, nechci, nepotrebuju 😀 😀 😀

luvie
6. jan 2013

Zdravím všechny, poradíte mi prosím některá, kde koupit nějakou nepromokavou prodyšnou látku - na plenkové kalhotky, ale taky třeba na přebalovací podložku? Něco, co se bude dát prát. Díky
Lucie

bordino
6. jan 2013

@luvie hledáš PUL, mají třeba tady http://sijemdetem.cz/katalog/látky-doplňky/spec...
obrázkový i jednobarevný

kalman
6. jan 2013

Ahojte dievčatá , hlásim sa po velmi dlhej pauze v šití. Ak si pametáte nastúpila som do práce a nemala som čas na nič ani na šitie ale pred vianocami som musela dať výpoveď kôli malej , malá mi totiž vstáva v noci 5-6krát velmi ale velmi zle spáva ☹ a nebola som schopná chodiť na piatu do práce. Takže som doma a naplno si užívam materskú 😀
Po štyroch mesiacoch práce si viem zase naplno užívať strávený čas s detmi 🙂
A konečne som začala šiť tu sú moje výrobky po dlhej pauze , ale musím sa dostať do formi 😉
A dodatočne prajem všetkým šťastný nový rok

kalman
6. jan 2013

Ešte novinka naučila som sa háčkovať 😀

medunka21
6. jan 2013

@kalman aj tebe vsetko dobre v Novom roku.kam sa ja na teba hrabem..pekne vecicky a este krajsie modelky.ja sa od Vianoc neviem z chorob dostat.tak len smutno pozeram na masinu,ci nahodou daco sama cez noc neposije

kalman
6. jan 2013

@medunka21 prajem skoré uzdravenie!
Ja som musela stroje vyhrabať spod prachu než som začala šiť 😀 😀 😀

medunka21
6. jan 2013

@kalman pre take krasavice je radost sit.ja zatial len škrečkujem látky,setrim na overlock.ten mi nechce sponzor zaplatit a ani jezisko nedoniesol ☹ asi som neposluchala

kalman
6. jan 2013

@medunka21 no asi budeš musieť viac poslúchať a bude aj stroj 😀 😀 😀 😀
Já som si tiež sama kupovala pred rokom na moje narodky som sa prekvapila a pravda bez overloku bi som asi nešila

ucitelka70
6. jan 2013

@kalman pekne ťa tu vítame späť....

ucitelka70
6. jan 2013

@medunka21 ako píše @kalman nespoliehaj sa na nikoho a kúp si, nanajvýš na splátky...-.. ja som sa tiež obdarila na valentína minulý rok..... viem, že by som dodnes nemala, ak by som ten krok nepostúpila.... stále boli iné priority, a vždy aj budú.... ale my si zaslúžime..... všetko robíme pre rodinu, a aj tak pre rodinu budeme šiť 😀

sinala
6. jan 2013

@caramilla mě teď manžel prodal náš starý foťák 🙂 🙂 🙂 a tak ušité věci fotím jeho zrcadlovkou a jelikož to vůbec neumím, vezmu foťák z obalu zapnu ON a cvaknu 🙂 🙂 🙂 a fotky se mi nelíbí , když fotí on tak je to rozdíl ( on fotí šité výrobky své sestře 😀 😀 😀 ). Tak budu nucena trochu to focení nastudovat než budu mít zase nějaký kompakt 😀 😀 😀

medunka21
6. jan 2013

dievcata,ja teraz radsej látky pokupim,potom musia uznat,ze ho potrebujem.uz mam jeden vyhliadnuty,aj som ho vsetkym poukazovala,tak dufam,ze na narodky ma prekvapia.synator len na latky prispieva

kalman
6. jan 2013

@ucitelka70 Ďakujem za privítanie 😀

snowwitch
6. jan 2013

Prosím, proč mi při šití dvojjehlou vynechává jedna jehla steh? Potřebuju ušít úplet, kráčející patku mi někam schovala Johy a dvojjehla mi dělá toto 😠

luvie
6. jan 2013

@bordino děkuju za radu i za tip 🙂