icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
10. jan 2013

@zikie ne, že by mě to těšilo, ale těší mě, že nejsem sama 🙂 😉

piecee
10. jan 2013

@kalman já jsem muže zaukolovala aby mi to taky vytiskl tak se pak pochlub výsledkem 🙂)

piecee
10. jan 2013

@jitu22 zikie já už mám teda Skartu dlouho ale stejně mě to přijde totáln+ zbytečný :-/

jitu22
10. jan 2013

@piecee tak o tom žádná. Mně teda teď hlavně děsí představa, že zůstanu bez peněz kvůli tomu, že mi úřad o své vůli něco neposlal včas. A přeci jen 11tis. se v rozpočtu krapet pozná...

zuzu_epona
10. jan 2013

@veluska8 Krásna plienková výbavička, úplne profi vyzerajú. Nech dobre slúžia 🙂

bordino
10. jan 2013

@veluska8 ty jsou nádherné! Teda tebe nechci vidět (nebo vlastně chci 😀 ), co budeš šít za rok, když tohle jsou prví pokusy. Moje první plíny byly hrůzy ze starých ručníků a ty taková krása!

bordino
10. jan 2013

@piecee
@animal
Jolča měla loni netopýra a žábu, jednoduché na šití a děsně se jí to líbilo, letos po mě chce ptakopyska 😅 Tož jsem v řiti, netuším, jak budu dělat zoban a jedovou ostruhu 😀

zikie
10. jan 2013

@jitu22 Tak ted jsem koukala a rodičák už mám na účtě..

petkasv
10. jan 2013

@animal nějakou tygříkovou látku měla v minulý hromádce Péťa @caramilla, teď teda není

petkasv
10. jan 2013

@snowwitch to je dobrý 🙂

piecee
10. jan 2013

@bordino čoveče netopír mě taky napadl jen jsem si říkala jeslti to není moc morbidní ale dobrý 😀 😀 což mi připomnělo ž by mohl jít vlastně za betmena🙂)

animal
10. jan 2013

@bordino a jak jsi šila žábu??? já musím taky myslet na to, aby to M. na sobě snesl 🙂

mehlo
10. jan 2013

@veluska8 tak takhle krásný moje první plínky rozhodně nebyly

animal
10. jan 2013

@mehlo tak jak se daří ženská??? co manžel, ještě jste spolu nebo intenzivně hledáš nového tátu??

papajka7
10. jan 2013

@veluska8 wau no ako baby napisali,este len budeme zirat,ked sa rozosijes,vypadaju supersky 😵

lenteri
10. jan 2013

ahoj holky, úplně náhodou, nenakupovala jste některá na Ráj šití a nemáte slevový kupon, který nevyužijete? Přemýšlím, že bych tam pořídila OL a sleva by se hodila. Případně prosím IP, díky moc!

jieff
10. jan 2013

@jitu22 moje teta pracuje na pracáku, řekla mi, že když chci peníze stejně na účet S-kartu ani nemusim aktivovat. U nás na pracáku mi řekli, že musim, neaktivovala jsem tak uvidim....

@piecee Toník měl na první maškarní krapet upravený overal (hrozně ušito, ale byly to moje začátky) a na druhý měl košilku, co jsem šila na kamarádky svatbu (byl za rytíře..)

danielahe
10. jan 2013

Ahoj, tak jsem nafotila 😅 , no zadne krejcovske umeni to zrovna neni, ale chybama se clovek uci, tak pokud mi to siti vydrzi, snad budu tak sikovna jako vy vsichni tady 😉 Na pred posledni fotecce jsou teplacky na modelovi 😅

jieff
10. jan 2013

@kuna přišla si na jméno té látky na pláťáky? Taky nevím jak by se to mohlo jmenovat a hodila by se mi na gatě pro mužskýho...teda až seženu kloudnej střih. Mělo by to být něco lehkýho, pevnýho co rychle schne...

medunka21
10. jan 2013

@animal ja som pouzila oranzovu teplakovinu,nasila cierne pruhy a tigrik ako vysity..vlastne usity.

sufik1
10. jan 2013

@animal
@piecee karnevalové kostýmy u mě v článku až úplně dole http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/06/detsk...

vianne
10. jan 2013

@veluska8 krasne su 🙂 sikovnica

laeela
10. jan 2013

Tak konečně jsem v Novém roce taky vytáhla mašinky, předtím nebyl čas a už se mi stýskalo.
Dcerka dostala nové tričko.
Ale vytahala jsem ze skříně milion látek a musím se fakt pustit do šití, páč jsem ve srovnání se svými objednávkami asi v ročním skluzu. 😀

bordino
10. jan 2013

@piecee staré triko po mě
@animal z ikea deky 😀

bordino
10. jan 2013

o měsíc později jsem narychlo šila ještě čarodějnici, mé dítě je velmi náročné 😀

animal
10. jan 2013

@bordino no máš to krásné, ta žabka by mi asi prošla
já si nemůžu dovolit udělat kostým, kde bych mu musela šoupnout na obličej ještě masku...... to si zatím netroufnu, že by si to nechal na obličeji. Taky jsem chtěla prubnout barvy na obličej, ale taky si nejsem jistá, jestli by vydržel, než ho namaluju a že si nebude po obličeji škráat, jako že to bude chtít sundat 🙂
Přeci je to dvouleťák a ještě k tomu kluk. Ti kluci jsou prostě ve vývoji pomalejší, než holky.

caramilla
10. jan 2013

@bordino ty jsi magor! Já proti tobě jsem v bohnicích teda v přízemí 😀
Kdyby někdo chtěla péřovku od benettonu jako má Mína, tak dobrá cena
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=62183615&tab=0

bordino
10. jan 2013

@animal Jola se ráda převlíká, tu žabku nosila normálně i do školky, než z ní vyrostla 😀 Musím ušít novou.
@caramilla já ne, to Jola na mě má požadavky, stylu v deset večer si vzpomene, že chce čarodějnici na druhý den (byla jem na začátku 9. měsíce s Jášou 😀) Ale na toho ptakopyska jsem fakt zvědavá 😀

danielahe
10. jan 2013

@laeela 😀 tak s tema latkama jsme na tom podobne 😀 😀 😀 😀 , si rikam, ze uz musim, ale s tim mym drobkem to nejak nejde a vecer se mi uz mooc nechce 🤐
@bordino ty kostymy jsou moc krasne 😵 😵 😵 😵

veluska8
10. jan 2013

Holky, opravdu díky moc, dodaly jste mi chuť šít dál, už jsem s tím břichem taková protivná a šití mě krásně uklidňuje a bezva se u něj relaxuje. Tak jsem ušila i manťák malé do postýlky, ještě povlečeníčko a kapsář a může přijít na svět 😀 Až bude vše hotovo, nafotím. Ještě jednou velké díky! 🙂