icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
10. jan 2013

@zojec jsem na ně zvědavá, jak budou sloužit 😉

lenasss
10. jan 2013

@piecee ach jooo to je teda blbost co?Ty jejich slavné karty

veluska8
10. jan 2013

Zdravím vás děvčata, ráda bych se k vám přidala, jestli můžu 🙂. Chodím k vám nakukovat a vzdychat nad vašimi výtvory. Jste tak šikovné, ušít mikinku by byl pro mě nadlidský úkol 🙂 Za tři týdny baj oko čekám svojí první holčičku, jsem švadlenka samouk, ale snažím se co mi síly stačí. Střih na plínečky mi půjčila kamarádka, která mi i ukázala jak šít, na mě pak bylo postup zopakovat ještě 14x 🙂 Jsem na sebe pyšná, vím, že proti vám jsem žabařka, ale věřte mi, málem mě to zabilo 😀
Přeji krásný den a pěkné šití od ruky 🙂

zikie
10. jan 2013

@piecee Z jehličky, ale měla je tuším i mellu

lenasss
10. jan 2013

@veluska8 ahoj a vítej,plenky jsou krásné a určitě budou i dobře sloužit.A nechtěj vidět moje první plenky 😀 😀 😀 😀 ty už jsou i v koši 😀 😀 😀

veluska8
10. jan 2013

@lenasss já doufám, že budou sloužit, jinak v tom koši skončí taky 😀 díky za přivítání 🙂

ucitelka70
10. jan 2013

@veluska8 vítame ťa tu v kruhu švadleniek.... neboj nič, tu dávame toľko linkov na návody, že podľa nich budeš vedieť ušiť hocičo.... plienky si pekne zvládla.....

petkasv
10. jan 2013

@veluska8 samouk, plínky jsou boží, myslim, že když zmakneš plíny, mikina bude hračka 🙂

veluska8
10. jan 2013

@petkasv @ucitelka70 díky moc, už se těším až budu šít na malou 🙂

piecee
10. jan 2013

@veluska8 ahoj vítej..ty jo to je výbava o tom se mi může jen zdát takových krásných plenek to se bude látkovat 😵

piecee
10. jan 2013

@lenasss nj taky jsem z toho vytočená...v podstatě to je asi jedno jestli žiješ z peněz od 10 do 10 nebo 12 do 12.tého ale u nás je to na prd pže muži chodí výplata doela pozdě (klidně až kolem 20-tého ) takže ten rodičák je vždy záruka peněz takle ze začátku měsíce ale když to chodí tak blbě :(

anfei
10. jan 2013

@lenasss No ono dost záleží na okrese - jsem Praha západ a chodila před S kartou 4-7. nyní chodí 11-15, takže fakt rozdíl 😠

marcelka287
10. jan 2013

Ahoj holky, moc Vás chci poprosit, zda byste mi nemohly poslat například odkaz přímo na látky, ručníky nebo deky, ze kterých vyrábíte vkládačky.. Kdybych hledala, tak je mi jasné že bych tady určitě nějaký popis našla, ale když vidím ten počet stránek, tak si myslím, že se tím neprokousám do té doby než porodím😀

Všude čtu, že ikea froté ručníky jsou super, jenže když mrknu na jejich stránky, tak tam froté ručníků mají hodně, tak nevím podle čeho vybírat.. Ještě jsem objevila stránky sijemdetem.cz tak asi i odtamtud možná nakupujete?

Jinak na šití moderních látkových plínek se určitě nevrhnu🙂 to bych si neškrtla🙂 ale tyhle vkládačky bych zvládnout mohla🙂

Děkuji moc🙂 a nezlobte se, jestli jste to tady nedávno řešily🙂

lenasss
10. jan 2013

@piecee to máš pravdu jedno to je ale mě to má přijít ted poprvé tak jsem jen chtěla vědět kdy to tak asi chodí jaké spoždění to má a tak 🙂 nicméně to nic nemění na tom že si o tom myslím své (je to úplně na jednu a jedinou věc 😠 ) Jen jsem si objednala zboží včera večer stím že to dnes bude na účtu a ted mi nezbívá než čekat 😖 naštěstí paní je hrozně milá a celou mou situaci pochopila a počká mi do rodičáku 🙂 a já mám v peněžence 120kč 😀 😀 😀

lenasss
10. jan 2013

@anfei to mi chodilo dřív kolem sedmého potom se to prodloužilo na desátého a ted s tou slavnou kartou to bude snad až 20tého 😠 😠 😠

lenasss
10. jan 2013

mě se dneska ani nechce šít,nějak nevím co 😀 seznam sice přetéká,ale mě sedo ničeho nechce 😀 😀

veluska8
10. jan 2013

@marcelka287 já mám látky ze šijemdětem.cz 🙂

piecee
10. jan 2013

holky našla jsem jeden pěkný střih na triko http://tanitisis.wordpress.com/patterns/ariadne... nemám vyzkoušeno ale vypadá dobře🙂

sinala
10. jan 2013

@marcelka287 ty ikea ručníky už myslím nejsou v prodeji, byly ks za 5 Kč a akorát tak složit do plenky

piecee
10. jan 2013

ještě kalhotky a košilka http://sozowhatdoyouknow.blogspot.co.uk/p/free-...

@lenasss jo to věřím já jsem z toho taky rozčrovaná 🙄 nehledě na to že jsme na tom asi podobně ..s těmi penězi v peněžence a to nám ještě došly plíny 😖 sic emáme dost látkových ale nic nevydrží přes noc takže doufám že peníze přijdou jinak se bude muset mladší asi učit na noc bez plen 😀 😀

stassy
10. jan 2013

@veronik77 Ja bych kdyztak kousek toho cerveneho prouzku adoptovala. 🙂

veronik77
10. jan 2013

@stassy ok, píšu si 🙂

ucitelka70
10. jan 2013

@veluska8 tak na začiatok kukni na návody na tejto stránke http://www.danamadeit.com/tutorials

kalman
10. jan 2013

@piecee super strih už som si ho aj vytlačila 🙂

piecee
10. jan 2013

holky ještě jdu otravovat🙂 nemáte některá uloženou stránku na nějaký šikovný tip co na karneval?koukám koukám ale vše je to takový složitý a bytečně moc oblečení ☹ kluci v tom budou zpívat a hrát si tak potřebuju něco "lehčíjo" děkujii🙂

zikie
10. jan 2013

@piecee Ty jo, ta vypadá skvěle!!!!

animal
10. jan 2013

hhmm... taky řeším jakou masku Marečkovi ušiju, chtěla jsem tygříga, ale nemám tygříkovou látku :-/ tak nevím co

jitu22
10. jan 2013

ad rodičák - mně vždycky chodí na začátku měsíce a teď ticho po pěšině. S-kartu ještě nemám, ani žádnou výzvu jsem nedostala, tak nevím, jestli budu bez peněz, než se někdo uvolí mi něco poslat nebo jak si to představujou...

zikie
10. jan 2013

@jitu22 jsem na to úplně stejně...