icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
12. jan 2013

@jitu22 tý jo, ta kombinace s tou zelenou je boží!!! fakt krása i zpracování!

laeela
12. jan 2013

@jitu22 napiš mi aspoň, žes to tak desetkrát přešívala. 😠 😅
Jen rýpu, je krásné. Kéž bych takhle uměla šít. 😉

novi
13. jan 2013

Ahoj maminky. potřebovala bych radu. NA naší oblíbené popolince dosloužili sucháče, potřebuju je nahradit. Mužete doporučit nějaký kvalitní a z kterých stránek objednáváte? moooc díky

petkon
13. jan 2013
piecee
13. jan 2013

@stassy to je fakt to mě nenapadlo 🙂 no zkusím něco spáchat snad to půjde ....

petkasv
13. jan 2013

@jitu22 je nádherný 🙂 kombinace je super 🙂

zabza40
13. jan 2013

@piecee Co to máš za gumičku na těch kalhotkách a odkud jí máš ? Kalhotky krásné ,právě jsek došila z bambusového úpletu, nechala jen ustřižené,ale líbila by se mi tahle úzká gumka.

zabza40
13. jan 2013

@jitu22 Bodýčko je krásné a jestli je to prvotina tak klobouk dolů 😉 , moc se mi líbí ta zelená odkud jí máš?

piecee
13. jan 2013

@zabza40 to je lemovací gumička ze stoklasy (z jedné hromádky odtud) ale nevím přesně jaká to byla šířka :-/

michamicha
13. jan 2013

Ahoj, tak mně se vrací chuť do šití, ještě by se mi mohla vrátit i chuť k jídlu 😅 už mám asi 2 týdny nevolnosti, fakt paráda, že začaly až od 10tt 😝
Jinak moc děkuju za inspiraci na kojící noční košili, jak tu někdo dával, hned jsem si to uložila do oblíbených a ušiju si přesně takovou (tu s raglánovým rukávem na patentky) snad se mi povede 🙂 Akorát teda na ní budu muset koupit dohromady asi 9m černýho MTX oboulícu, tak se pak přebytku ráda zbavím 😉
No a teď v nejbližší době mě čeká šití kamašek pro Vojtu, asi z Climayarnu, dneska byl navlečenej jak pumpička (do termofroté legín z tchiba + oteplováky) a stejně měl studený nohy a to byli s taťkou venku max. 40 minut 😒
a pak se chystám konečně na ten sedací vak a kojící polštář (teda spíš polštář pro mně na spaní, jsem zvyklá spát na břiše a sice ještě není nijak veliký, ale když tak ležím delší dobu, tak mě břicho začne bolet) a tam bych potřebovala radu, chci to plnit EPS kuličkama a bude to mít ještě pratelný potah (asi z veluru z mylly, mám ho doma fakt zásobu), ale nevím z čeho ušít ten vak na ty kuličky, asi by to mělo být pevné aby se to netrhalo ve švech, ale vůbec mě nenapadá z čeho to ušít a jak tam pak dostat dovnitř ty kuličky, obávám se, že je budu mít po celém bytě 😝 máte někdo nějaký fígl na to plnění???

petkasv
13. jan 2013

@michamicha jé to já nic nevim, velká gratulace, že to vyšlo 🙂

piecee
13. jan 2013

@michamicha taky nic nevím obrovská gratulace a přeju ať nevolnosti brzo přejdou🙂

michamicha
13. jan 2013

@petkasv
@piecee já se zatím nikde moc nechlubila, tak asi proto 😀

ucitelka70
13. jan 2013

@michamicha niekto spomínal, že vo vani plnili vak

sinala
13. jan 2013

@michamicha někdo tady radil plnit ve vaně 🙂

zikie
13. jan 2013

@michamicha Supeeer. Gratuluju!!! Já šila vnitřek sedacího vaku z pevnějšího bavlněného plátna- na zip, aby se daly kuličky dosypávat- docela dost se sesednou a jezdec jsem pak na konci ještě přišila aby se pak při prukém dosedu nerozjel.Vnějšek jsem dělala z lehátkoviny, přišla mi nejsnažší na údržbu, u veluru bych se bála, že se osedí a ž se na něj bude chytat bordel... A plnili jsem s manželem jak psaly holky ve vaně- je to na celé tvorbě asi to nejtěžší...

michamicha
13. jan 2013

@zikie já chci z veluru ten polštář pro sebe, aby to bylo příjemné a hřálo to 😅 sedací vak bude z nějaké dětské ikea látky 🙂

caramilla
13. jan 2013

@michamicha ja jsem to plnila venku na trave, kulicky pak vitr rozfoukal po zahrade. Venku je to nejlepsi. Ale v lednu to asi neni ideal. Ale zase splynou se snehem 😀 Jinak preju, at ti je brzy dobre 😉

zikie
13. jan 2013

@michamicha tak to jooo 🙂

lenavos
13. jan 2013
anfei
13. jan 2013

@kamishek Děkuji moc za typ. Kouknu na vtc nebo jsem ještě koukala na ebay, tak uvidí kolik to v sumě kde vyjde. Přeci jen je to dost pohodlné pomocí těch kleští, žádné bouchání a naprosto přesné. Používám i při různých zapínání např na jeany a kalhoty a nebo na kabelky. Je to můj asi nejvytíženější pracovní nástroj na doplňky. 🙂

jitu22
13. jan 2013

holky, díky moc za pochvaly 😵

@zabza40 zelená je z prostřihů z Dadky

@michamicha vnitřek vaku jsem šila z Bomulu se zapínáním na 20cm zip, nasypávala jsem ve vaně pomocí papírového kornoutu

jitu22
13. jan 2013

@zabza40 prvotina úplná to není, to bych nedala. Ale první bodyčko a první složitější věc na OL

mahafi
13. jan 2013

Konečně jsem taky stihla něco vytvořit (už od posledního adventního týdne jsme s Madlenkou střídavě nemocný ☹, tak už jsme obě ok a já zas mám myšlenky na něco jinýho 🙂 ). Čepice pro švagrovou Jezerní královna (původní název Příšera z jezera jsem přehodnotila 😀) (příze Drops Big fabel) ) a kalhoty pro Madlíka, stihla jsem je chytit i v akci, ale to mi zas utekla z lepšího světla, takže se omlouvám za kvalitu fotek (foceno mobilem) 😔

kryska5
13. jan 2013

Šikovný obrázok pre riasenie riasiacou patkou, možno sa to niekomu hodí 😉 http://www.raj-siti.cz/Files/rasici-patka.JPG

bordino
13. jan 2013

prosím, dokážete mi někdo poradit, jak se jmenuje taková jemná látky, co vypadá jako zmuchlaná? Dělají se na ní takový buřtíky, trochu jako krep, ale pravidelná... šijí se z toho hodně letní sukně, po vyprání se pak má oblečení zkroutit.... potřebuju koupit metráž a netuším, co vlastně hledám 😅

zikie
13. jan 2013

Nevím, jestli to tu už nebylo, ale střih na harémky je tu http://www.brydova.cz/napady/textilni-napady/86...

veronik77
13. jan 2013

@bordino o víkendu jsme byli s dětmi v Náprstkově muzeu a z něčeho takového tam byl kabát a byly to tulení střívka 😀

kamishek
13. jan 2013

@anfei no, ještě jsem našla v polimexu patentky, které mají stejný rozměr, jako ty originál... ale bohužel nejdou objednat v malém množství jen tak na vyzkoušení ☹ jinak já ty taky kleště miluju, pracuje se s něma naprosto perfektně 😵

komisakpd
13. jan 2013

baby..viem ze to tu uz bolo parkrat, ale zabudla som ulozit..a teraz surne potrebujem strih na rukavice pre deti...na jeden palec...dik