Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj maminky. potřebovala bych radu. NA naší oblíbené popolince dosloužili sucháče, potřebuju je nahradit. Mužete doporučit nějaký kvalitní a z kterých stránek objednáváte? moooc díky
@novi tady plenkový suchý zip http://www.sijemdetem.cz/produkt/suchy-zip-po-1...
Ahoj, tak mně se vrací chuť do šití, ještě by se mi mohla vrátit i chuť k jídlu 😅 už mám asi 2 týdny nevolnosti, fakt paráda, že začaly až od 10tt 😝
Jinak moc děkuju za inspiraci na kojící noční košili, jak tu někdo dával, hned jsem si to uložila do oblíbených a ušiju si přesně takovou (tu s raglánovým rukávem na patentky) snad se mi povede 🙂 Akorát teda na ní budu muset koupit dohromady asi 9m černýho MTX oboulícu, tak se pak přebytku ráda zbavím 😉
No a teď v nejbližší době mě čeká šití kamašek pro Vojtu, asi z Climayarnu, dneska byl navlečenej jak pumpička (do termofroté legín z tchiba + oteplováky) a stejně měl studený nohy a to byli s taťkou venku max. 40 minut 😒
a pak se chystám konečně na ten sedací vak a kojící polštář (teda spíš polštář pro mně na spaní, jsem zvyklá spát na břiše a sice ještě není nijak veliký, ale když tak ležím delší dobu, tak mě břicho začne bolet) a tam bych potřebovala radu, chci to plnit EPS kuličkama a bude to mít ještě pratelný potah (asi z veluru z mylly, mám ho doma fakt zásobu), ale nevím z čeho ušít ten vak na ty kuličky, asi by to mělo být pevné aby se to netrhalo ve švech, ale vůbec mě nenapadá z čeho to ušít a jak tam pak dostat dovnitř ty kuličky, obávám se, že je budu mít po celém bytě 😝 máte někdo nějaký fígl na to plnění???
@michamicha jé to já nic nevim, velká gratulace, že to vyšlo 🙂
@michamicha taky nic nevím obrovská gratulace a přeju ať nevolnosti brzo přejdou🙂
@michamicha niekto spomínal, že vo vani plnili vak
@michamicha někdo tady radil plnit ve vaně 🙂
@michamicha Supeeer. Gratuluju!!! Já šila vnitřek sedacího vaku z pevnějšího bavlněného plátna- na zip, aby se daly kuličky dosypávat- docela dost se sesednou a jezdec jsem pak na konci ještě přišila aby se pak při prukém dosedu nerozjel.Vnějšek jsem dělala z lehátkoviny, přišla mi nejsnažší na údržbu, u veluru bych se bála, že se osedí a ž se na něj bude chytat bordel... A plnili jsem s manželem jak psaly holky ve vaně- je to na celé tvorbě asi to nejtěžší...
@zikie já chci z veluru ten polštář pro sebe, aby to bylo příjemné a hřálo to 😅 sedací vak bude z nějaké dětské ikea látky 🙂
@michamicha ja jsem to plnila venku na trave, kulicky pak vitr rozfoukal po zahrade. Venku je to nejlepsi. Ale v lednu to asi neni ideal. Ale zase splynou se snehem 😀 Jinak preju, at ti je brzy dobre 😉
@michamicha tak to jooo 🙂
@michamicha vak - tady je hezký návod http://www.brydova.cz/napady/dekorace/958-valec...
@kamishek Děkuji moc za typ. Kouknu na vtc nebo jsem ještě koukala na ebay, tak uvidí kolik to v sumě kde vyjde. Přeci jen je to dost pohodlné pomocí těch kleští, žádné bouchání a naprosto přesné. Používám i při různých zapínání např na jeany a kalhoty a nebo na kabelky. Je to můj asi nejvytíženější pracovní nástroj na doplňky. 🙂
holky, díky moc za pochvaly 😵
@zabza40 zelená je z prostřihů z Dadky
@michamicha vnitřek vaku jsem šila z Bomulu se zapínáním na 20cm zip, nasypávala jsem ve vaně pomocí papírového kornoutu
Konečně jsem taky stihla něco vytvořit (už od posledního adventního týdne jsme s Madlenkou střídavě nemocný ☹, tak už jsme obě ok a já zas mám myšlenky na něco jinýho 🙂 ). Čepice pro švagrovou Jezerní královna (původní název Příšera z jezera jsem přehodnotila 😀) (příze Drops Big fabel) ) a kalhoty pro Madlíka, stihla jsem je chytit i v akci, ale to mi zas utekla z lepšího světla, takže se omlouvám za kvalitu fotek (foceno mobilem) 😔
Šikovný obrázok pre riasenie riasiacou patkou, možno sa to niekomu hodí 😉 http://www.raj-siti.cz/Files/rasici-patka.JPG
prosím, dokážete mi někdo poradit, jak se jmenuje taková jemná látky, co vypadá jako zmuchlaná? Dělají se na ní takový buřtíky, trochu jako krep, ale pravidelná... šijí se z toho hodně letní sukně, po vyprání se pak má oblečení zkroutit.... potřebuju koupit metráž a netuším, co vlastně hledám 😅
Nevím, jestli to tu už nebylo, ale střih na harémky je tu http://www.brydova.cz/napady/textilni-napady/86...
baby..viem ze to tu uz bolo parkrat, ale zabudla som ulozit..a teraz surne potrebujem strih na rukavice pre deti...na jeden palec...dik

@jitu22 tý jo, ta kombinace s tou zelenou je boží!!! fakt krása i zpracování!