icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
11. jan 2013

@medvi11 Davi si taky nehorázně vymýšlí, co si (ne)bude oblíkat. A to je to chlap. Několikrát denně se i převlíká (chtěla jsem dát smajlíka, ale nevím, jestli se má smát nebo zuřit 🙂 ) Ale zase to k sobě umí hezky napasovat, aby mu to ladilo (to po tatínkovi nezdědil)...

beky52
11. jan 2013

@palosek ..neva...ani ja som toho moc v novom roku neušila..🙂ešte dosť dní na šitie..dufam 😀

medvi11
11. jan 2013

@maly_prcek Jiříkovi je jedno, co na sebe obleče (kombinace...), ale zamiloval se do košilí, tak se těším, až půjde do školy a bude je moci nosit (přece jen ve školce s tepláky nebo punčocháčkami to vypadá divně...) - ale to zase nebude nosit homemade výtvory (košile teda šít fakt nebudu...). Zato Janička si na sebe bere zásadně sladěné modely (a nemá to bohužel ani po mamince...) 😀

rina76
11. jan 2013

dobrý nápad, škoda že přišel pozdě 😀 😀 😀 😀 (foto převzato z fcb)

sinala
11. jan 2013

@medvi11 já jsem na vánoce k večeři šila Andrejovi košili z jednolícu a bylo to jednoduché, límec se přišil rovnou k " tělu" košile, nebyl to ten dvojitý 😀 a mám ji "mama factory" 😀

piecee
12. jan 2013

@maly_prcek no to zase asi neber tak doslovně🙂) s tou velikostí..třeba ti S bude v klidu sedět🙂
@zikie myslím že jako těhu tričko by to bylo uplně super,ještě bych dala teda gumička na boky asi aby to tolik neplandalo přes bříško..tak uvidíš jak to bude🙂
@petule55 takle...já mám normálně velikost taky M až L jak co..a todle bych určitě udělala ještě menší nežM tak uvidíš🙂) zrovna tadle tunika je docela lehká bych řekla takže to bylo hned
@bordino tj já jsem právě zvyklá odsud že mi někdy L je malý 😀

no já celkově holky teď co jsem šila jsem nějak neodhadla vleikost...šila jsem kalhotky (co jsem sem dávala taky střih) tak jsem si říkala udělám raději L...no a to nevíte co z toho vzniklo 😀 😀 pak jsem udělala S ty mi sedí perfektně ...vyfotím a dám srovnnávací foto

piecee
12. jan 2013

tak holky foto,kalhotky z jersey dadka a jsou teda perfektni jen ty velky nekomu daruji pze ty jsou opravdu velky🙂prvni foto velikost S a L porovnani,druhe foto taky a třetí fotka je v porovnání s Car kalhotkama vel.38/40

mahafi
12. jan 2013

@piecee já myslím, že se budeš muset zbavit pocitu, že by ti mělo sedět Lko 😉, podle tý fotky jsi hodně hubená, takže směle Sko 😉. Jinak věci jsou nádherný 😵

palosek
12. jan 2013

@piecee suprové 😵 , tím jsi mi připoměla, že musím našít další 😀 😀 😀

cipisek3
12. jan 2013

Dobrý den maminky, měla bych skromný dotázek. Dá se sehnat PUL sandwich ještě někde jinde - v ČR, než na "Šijeme dětem"? Kamarádka shání a barevné kombinace na ŠD jí prý nepadly do oka 🙂 Předem díky za případné odpovědi.

ucitelka70
12. jan 2013

@zojec pekné sú tie capačky, tak prosím ťa čo vyjde jedno cakom-pak spolu s poštovným?

palosek
12. jan 2013

@cipisek3 netuším, mám prave z sd. 😒 tak jsem jinde neshanela.

kamishek
12. jan 2013

@anfei @anastazieb ty klasické rolandy jdou s těma kleštěma fakt blbě 😒 ty prym druky jsou podle výrobce 10mm, ale když jsem to včera měřila, tak mi vycházelo spíš 10,5mm, tak nevím... našla jsem na netu tyhle - http://www.sici-centrum.cz/druk-jersey-baby-ni1... a pak ty rolandy by měly jít sehnat i 11mm (chtělo by vyzkoušet, jestli se to vejde do těch nástavců, ale podle mě jo)... na kolik vlastně vycházejí ty originál od prymu?
a teď mi došlo, že jdou koupit ty originál prym baby druky i na VTC... ale tam se na cenu taky nepodívám...

laeela
12. jan 2013

Holky, tuším se někdo sháněl po návodu na zavinovačku do autosedačky, jeden jsem dnes potkala:
http://www.imperfecthomemaking.com/2012/01/tuto...

laeela
12. jan 2013

A ještě luxusní návod na prostěradlo do postýlky:
http://www.imperfecthomemaking.com/2012/11/tuto...

zojec
12. jan 2013

@rina76 toto by sa veru aj mne tu zislo :D 🙂 akurat neviem kde zohnat tie chlpy 😀
@ucitelka70 uff.. uz nepamatam kolko je postovne, myslim ze cca 3,50 libier.. ale ja objednavam vtedy, ked je akcia bez postovneho 😀 tak raz za 2-3 mesiace byva take cez vikend.. askus pokial si na FB hodit capackomania, tam vyjdu jedny cca 8€ maju tam teraz aj podsite. (mozno je baba aj na konovi, pohladaj v PRO) ja som len hodila angl. stranku pre lilli, ta by mala mensie postovne 😉

piecee
12. jan 2013

@mahafi tak ..až zase tak hubená nejsem ale děkuji🙂)
@palosek a z čeho šiješ?

holky dnešní tučňákový počin...nápis na tričku pajc alin ale nějak se to nepovedlo vůbec ten nápis není vidět 😅

veronik77
12. jan 2013

Nevíte prosím někdo, jestli kouše či nekouše MAXI COLOR od VLNAPU? Moc děkuji!

mahafi
12. jan 2013

@piecee náhodou.., já jsem to v tom přečetla ještě než jsem četla, co tam má být napsáno (viděla jsem napřed obrázky). Moc krásný 🙂

caramilla
12. jan 2013

@rina76 😀 😀 😀 tý jo, lepší jak robotický vysavač 😀

tiki
12. jan 2013

Holky, budu objednavat vyztuhy z velkoobchodu
http://www.polytex-cz.cz/pdf2012/polytex cenik ...
Maji tam velky vyber a vyrazne nizsi ceny nez v galanterkach, ale dost nekrestanske postovne, takze cim vic nas bude, tim lip. 😉 Pak taky budu objednavat nejake popruhy z
http://www.bedimex.cz/
Pokud byste nektera neco z jakohokoli shopu chtela, napiste mi vzkaz nejpozdeji do nedelni pulnoci, v pondeli rano objednavam. 🙂

tiki
12. jan 2013

@veronik77
Podle meho nekouse, nase Zdisa je dost citliva a kouse ji kde co (i merino od manymonths), ale maxicolor ne. Ale uz jsem se setkala i s nazorem jedne maminky, ze je hrube. Nechapu to ale, ja bych se do nej hned zachumlala 🙂.

veronik77
12. jan 2013

@tiki díky moc, já to zkusím 🙂 Kolik klubek je prosím na svetr 98? Díky 😉

ucitelka70
12. jan 2013

@zojec tie chlpky sú sasanky, ja som kupovala cca za 6 eur v diegu takú podložku do kúpeľky a šila upratovacie papuče pre hostí, ale nenormálne sa to šmýka na dlážkovici.... na parkete sa to musí viac šmýkať istotne

piecee
12. jan 2013

holky nebyl by někde prosím střih na malé harémky?nebo mám zkusit štěstí a upravit třeba jen střih na klasický kalhoty a posunout rozkrok? 😕 díky moc🙂
@mahafi děkuji🙂

stassy
12. jan 2013

@piecee Já si dovolím citovat jednu moc šikovnou holčinu, která je šije 🙂
" na ty dlouhe vychazi strih ze sukne, dole to musis vystrihnout mezi nohama do oblouku, jinak to udela ten hnusnej inkontinencni vak 😀 (jako u tech trojuhelnikovych) "

ucitelka70
12. jan 2013

@stassy dobrý nápad..... ja som práve rozmýšľala, že pre drobca ušijem turecké pyžamové nohavice, mám kopu termobioribu, neviem, čo s tým.... tak na toto bude asi ako stvorené

petkasv
12. jan 2013

Holky prosím nevíte o nějakých stránkách kde jsou střihy na panenky? Nechce se nic moc výmýšlet 🙂

jitu22
12. jan 2013

tady moje bodyčková prvotina z autíčkového úpletu od Caramilly. Další fotky tu http://jituli.blogspot.cz/2013/01/moje-prvni-bo...

sinala
12. jan 2013

@jitu22 moc pěkné