icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzu_epona
14. jan 2013

@zojec Prekrásne kapsy 🙂 Tá hnedá je suprová. Keby to len mňa bolo bývalo napadlo, že sa dajú ušiť, tak by som nekupovala drahú MaM kapsu.... ☹ A ešte krajšie sa dajú ušiť ako tie kupované...

zojec
14. jan 2013

@zuzu_epona MaM kapsu predaj a usi si novu 😉

palosek
14. jan 2013

@lucijan @sinala ad kráčející patka.....já jsem na tom stejně jako @lucijan . Nějak jsem jí nepřišla na chuť, ani na PULu, přijde mi to nastejno, ne-li hůř...asi dělám něco špatně???? ☹

kalman
14. jan 2013

Baby poraďte prosím Mám si k narodkám objednať rezaciu podložku a rezátko poraďte mi ktorá je lepšia
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/oboustra... alebo
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/rezaci-p... Táto ?
stačí takéto http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/rezaci-k... alebo si mám zobrať http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/rezaci-k... , alebo mi stačí 28mm?
Za rady ďakujem

kalman
14. jan 2013

Mikyna pre Lili myslím že sa mi vydarila
Za strih ďakujem @ucitelka70 Je super 😀

sinala
14. jan 2013

@kalman já mám obě podložky, velkou zelenou a malou fialovou a ta fialová stačí a řezací kolečko určitě 45 mm. Já jsem si kupovala nějaké levné a zatím mi slouží. Pokud máš peníze, vzala bych si ještě i 28 mm

lucijan
14. jan 2013

@palosek přesně, přijde mi, že líp to ušiju bez kráčející, pul byla teď moje poslední zkouška - a říkám si taky, jestli jen nejsem takovej pakosta.. 🙂

palosek
14. jan 2013

@lucijan ...navíc ...úplety teď šiju na OL 😀 a když na lem kolem spodu či rukávů používám Ol steh na obyč.stroji, tak se mi to ani nevlní 😀 Ten OL steh se mi líbí vzhledově 😉 Ale říkám si...že možná někdy tu kráč.patku budu potřebovat 😀

bordino
14. jan 2013

@papajka7 paráda, ta lama tomu prostě dodává švih, co? 😀 U nás taky frčí

ucitelka70
14. jan 2013

@bordino a čo máš za trik okrem vysávača?

veronik77
14. jan 2013

@bordino recy svetr (kašmír a hedvábí) pro A., střih je úžasnýýýý, asi si ho překopíruju 😀 😀 😀

stassy
14. jan 2013

@veronik77 nějaký spešl střih? 😀 mmch jak to vidíš s tím dámským? půjde přes Lucku? 😉

veronik77
14. jan 2013

@stassy promiň - zapoměla jsem Ti napsat, že jsem to nezvládla, děti byly utahané... Tenhle týden už se do P. nedostanu, tak buď poštou nebo příští.... 🙂

stassy
14. jan 2013

@veronik77 V pohodě, jen se ptám. 🙂 Kdyby Ti nevadilo utratit za mě pár drobných za poštu, pošli prosím, zkusím vymyslet nějaký revanš. 😀

michamicha
14. jan 2013

@lucijan a dělala ti ta kráčející na látce taky takovou "dálnici"? mně to tam vždycky otisklo ten spodek tý patky a u některých látek to jakoby porušilo jejich strukturu nebo nevim jak to popsat jinak 😖

palosek
14. jan 2013

@veronik77 😀 😀 😀 já dnes taky recyklovala svetr..... 😀 😀 😀 Na OL je to hračka. 😉

palosek
14. jan 2013

@michamicha ...nejsem lucian, ale nemohlo to být velkým přítlakem patky???

zikie
14. jan 2013

Jen jak jsme se bavily o velikostech tuniky Ariadne- zde pro pobavení můj pokus na "modelce" s mírami 158cm-XS/S. Jako těhotenská by mi přišla fajn, ale jinak mám radši vypasovanější modely, takže bych ji příště asi trošku zkrátila a zúžila.Jinak toto je model znouzectnost, nechtělo se mi riskovat, že právě kvůli nejasnostem ve velikosti,vyplýtvám nějaký z nasyslených potištěných úpletů, nedejbože třeba tučnáků, takže jsem použila zbytek bambusového úpletu z MTX a alespoň jsem na něj vyzkoušela dlouho schrańované voskovky na textil a pokusila se o jednoho extra vyžraného papouška....

monikajan
autor
14. jan 2013

Ahojte, kto robí hromadku na nite Hardy z Polimexu? Mohli by ste ma pridať do skupiny, aby som mohla naklikať do tabuľky?
... kujééém?

palosek
14. jan 2013

@zikie takže raději dělat velikost trika o číslo menší, což? Ale triko s papouchem vypadá skvěle 😀 😀 😀 sluší 😉

monikajan
autor
14. jan 2013

... a ešte, malý chce byť krtko na maškarnom - oblečko ušijem ľahko, ale čo na hlavu, aby bolo jasné, že je krtko od Milera? Máte nejakú fotku alebo nápad? Ďakujem.
Vítam všetky nové šičky a už ani nechválim, krásne veci, čo sem dávate 😔 . Nestíham to všetko sledovať 😢 .

caramilla
14. jan 2013

@papajka7 boží!

caramilla
14. jan 2013

@monikajan poslala jsem ti IP odkaz a prosím @animal aby tě přidala do VIP skupiny, jestli tam nejsi, je to ostuda 😀 😀 😀

zikie
14. jan 2013

@palosek přesně tak 🙂 raději o číslo menší...

bordino
15. jan 2013

@ucitelka70 pevný nervy 😀

@veronik77 krása! Já ten střih taky miluju 😉

laeela
15. jan 2013

@monikajan já bych dala černou kuklu a obličej domalovala.
anebo toto:

laeela
15. jan 2013

Jinak hezký den všem. Včera mi došlo nové Ottobre a líbí se mi moc. 🙂
Jen nevím, kdy se dostanu zas k nějakému šití, momentálně vládne spíš pleteni:

monikajan
autor
15. jan 2013

@laeela díky moc, Práve tak som uvažovala, ušiť k tomu nejakú čiapku, len som potrebovala inšpiráciu. Farbu na tvár máme 🙂 .

mahafi
15. jan 2013

@zikie ten papouch je super 🙂

lucijan
15. jan 2013

@palosek
@michamicha
já přítlak patky nemůžu měnit (nebo jsem na to zatím nepřišla 🙂 ) A tu dálnici mi to dělá taky, takový odřený to pak je, na úpletech se to zatím vypralo a není to vidět díkybohu.

ještě mě napadlo - spíš než pakosta s kráčející patkou, nejsme my jen děsně šikovný s rovnostehem? 🙂 🙂