Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ty jo chtěla jsem si holky koupit Ottobre nový a koukám že na pattit studiu ho ještě nemají ☹ dá se koupit ještě někde jinde?
@veronik77 díky z pochvalu já oprášila pletení sž teď nedávno, učila mě babička asi ve dvanácti letech. 😉 Jen základy, zbytek jsem se teď učila sama z knížky a z internetu. Tak se nic neboj, na netu je spousta informací, nedávno jsem pokořila první návod v angličtině a teď už pletu v pohodě podle anglických návodů. 😉
A dělám spoustu chyb, jen se to nakonec v té pletenině ztratí, třeba na tom návleku mám jedno špatně udělané oko, to jsem si všimla až po dokončení, jinak bych ho opravila. 😀
Tak se nic neboj a pusť se do něčeho složitějšího. Já se právě nejvíc naučila tím, že jsem se nesnažila po desáté uplést rovnou šálu, kterou jsem nikdy nedokončila, páč mě to nudilo. 😀
Prosim Vas z coho by ste mi doporucili usit save vlozky do kapsovych plienociek. Ja som to skusala zo 4 vrstiev flanelu, ale zda sa mi to tenke a ani neviem ako budu sat (babo este len cakame), rozmyslam dat medzi flanel latku z uteraka noveho? Dakujem. 🙂
ahoj, poradíte prosím, co pořídit jako vkládací plenku na zvýšení savosti u čč?? vím, že se dovnitř něco dává, ale co je nejlepší? i bych si to ušila, ale nevím z čeho (krom starších ručníků).děkuji moc
@daisyr děkuji, tak jsem se koukla na ty stránky a ty látky jsou docela drahé ☹ , když je uvedeno šíře 160 cm, tak vlastně kupuji 160*100 cm? http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovy-flis... díky
tak ještě dotaz, používáte někdo vkládačky našité z té modré deky Ikea ?(flees), a osvědčily se vám? děkuji moc
@briuska já mám vkládačky tady z tohoto flísu http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusový-flís.... Cena je sice vyšší, ale zase je to savé a déle vydrží ( pojme více vody)
Z modré deky Ikea ( Irma) mám nastříhané separačky, aby malý necítil vlhko. ALe začala jsem je používat až když byl větší, jako miminu mu vadilo každé počuraní, i když tam měl separačku 🙂
@briuska Ano, cena je uvedena za metr, takže kupuješ 160x100cm, ale na vkládačky je super. Záleží na rozměru a počtu vrstev, ale zrovna jsem minulý týden kupovala 0,5m a je dost. Měla jsem z toho plínky i na syna a osvědčily se tak, že nyní šiji nové, protože jsem svoje půjčila bráchovi na dcerku a nechce mi je vrátit 😀 .
@sinala (že tě tu tak vidím 😉 ) ale i ostatní majitelky veritasek. Mám dotaz ohledně dvojjehel a kráčející patky...vím , že do veritasky jde dvojjehla veronica..ale mám pocit, že se tu psalo i o schmetz dvojjehlách, ale ty jsem nenašla celokovové. Nevíte jestli tam jdou? A ještě, která že to kráčející patka byla ta správná a né drahá? Už jsem se na to ptala, dokonce si to i uložila..ale kam jsem si to uložila už nevím 😠 😀 😀.
@kalman já osobně jsem v celku přizpůsobivá a tak je mi jedno, které řezací kolečko zrovna používám. A osobně v nich zas až takový rozdíl nevidím, než "vystřihnu" střih, tak je to taková rychlost, že o tom ani nestačím přemýšlet, jen můžu doporučit na dětské velikosti mít kolečko i 28mm (průkrčníky a průramky se tím točí daleko lépe než tím větším ale i tím 45 to jde, to né že ne)
@jitu22 @daisyr @sinala @stassy j původně chtěla koupit tuto vkládačku, ale pak mě napadlo si je ušít ... http://ekopleny.cz/ctvercove-a-vicevrstve-pleny.... tato se dá celá udělat jako plenka a to co jsem chtěla ušít by byl jen proužek ....mám raději našít proužky vkládaček, nebo si koupit třeba - tyto Anavy? děkuji zkušeným 🙂
@briuska zvládneš to, je to úplně jendoduché šití. Můžeš dát 2-4 vrstvy podle toho, jak rychle ti shcne prádlo. Nejběžnější je asi střihnout čtverec cca 33x33cm, složit ho na třetiny (aby byly chlupaté strany schované), pečlivě sešpendlit a obšít kolem dokola entlem nebo overlockovým stehem, pokud máš. Overlock (stroj) netřeba. Ale rozměry jsou různé - krátké 11x33, dlouhé 11x50-70, dvouvrstvé obdélníky, které se pak do plínky skládají... Každému vyhovuje něco jiného.
@jitu22 super, děkuji moc, to jsem přesně potřebovala, takhle poradit. Mamka má stroj s overlock stehem, tak to zkusíme spolu. Schnutí je u nás velký problém, tak nejprve zkusím tu 2 vrstvou 🙂 . čekáme chlapečka, tak asi ta větší bude lepší na ohnutí kvůli čůrání?nebo jsi používala i tu 33 cm?
@alinn schmetz dvojjehlamám tuto http://www.sicistroje-shop.cz/eti-026-schmetz-s... a nevadí, že není celokovová drží tam. Já mám dvojjehlu akra normální ( ne stretchovou) a ta mi tam drží, nechápu 🙂 . A kráčející tady tato http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-v... , možná je někde ještě levnější, nevím

@zikie tyjo náhodou ti to sekne rozhodně to nemáš tak "plandavý" jako já 😀 😀 a ptáček je teda užasnej ty jo taky bych takle chtěla kreslit🙂