icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
18. jan 2013

@kuna sluší ti to 😀 😀 😀

mima2011
18. jan 2013

@macin73 u OL se třínitný používá při začištění švu např. kalhoty, kde šev sešíváš rovnostehem. Tam kde se sešívá pouze na OL bez rovnostehu by se měli používat čtyři nitě, lépe to drží.

mima2011
18. jan 2013

@macin73 jj kulatá špička je na pleteniny, protože sklouzne po vlákně a nenaruší ho, tedy nenadělá díry, lépeřečeno neměla by nadělat díry 😉

sinala
18. jan 2013

@macin73 obnitkovávám na 3 nitě, je to fakt hezčí, jen zatím jsem obnitkovala jen tkané látky, ozdobný okraj u úpletu jsem ještě nedělala

macin73
18. jan 2013

@caramilla jé, je ještě ten první kabátek volný?

macin73
18. jan 2013

@caramilla a beru i tu tuniku, jestli ještě je 😀

macin73
18. jan 2013

@sinala já ho právě použila u těch prvních šatiček a byl naprosto bez problému... blbec jsem si nenapsala, jak jsem to měla nastavené... ale měla jsem kony, to je fakt...

zhrkz
18. jan 2013

@caramilla Model nespolupracoval 🙂 ked som povedala aby stal, tak zacal tancovat od radosti 🙂 a vobec, nerad sa foti. A mne sa nechce fotit na fotak a potom to kadejako stahovat hore dole, takze len mobilom - tak to tak vyzera.
Ta tyrkys kombinezka je krasna 🙂

bordino
18. jan 2013

@kajark vlastní 😀 ve velikosti 116 už se mi žádný sehnat nepodařilo, takže je to úprava Burda střihu

bordino
18. jan 2013

@maly_prcek zatím si lebedím. Ač se brodila sněhem, tak dovnitř nenavlhlo (má pod tím vysoké Superfity), oblíknutý i svlečený raz dva. S oblíkáním kalhot a bundy se to nedá srovnat. Asi jsem se zamilovala 😀

daisyr
18. jan 2013

@macin73 aha, já také chtěla ty 1000y nitě koupit do OL 😒 takže asi také budu muset překopat objednávku. JInak ty stretch jehly jsou právě označeny žlutě, originály tuším nejsou stretchové, lepší vyměnit za ty tenší.
Jinak já obnitkovávala i 3-nitným a taky jsem tím zkusila šít úplet (tričko), koukala jsem, že na obyč. body apod. je to také tak, tak uvidím, co to vydrží. 😉

mima2011
18. jan 2013

@sinala @macin73 daisyr třínitný opravdu lépe vypadá i já ho používám, hlavně proto, že se lépe páře 😉 . čtyřnitný je normou pro sešívání pružných látek, lepší oděvní firmy jej používájí.

zojec
18. jan 2013

baby, idem sa spytat, aj vam sa na tyrkysovom fine pustaju oka, napriek tomu, ze pouzivate strech ihlu? uz newviem z ktorej varky bol, ale dnes som si vsimla, ze sa mi doslova trha jeden patent na gatiach 😕 😠

sinala
18. jan 2013

@zojec já mám z tyrkys finu pouze čepičku šitou ještě na normálním stroji ( stretch jehlou) a nepáře se mi, ale prala jsem ji jen asi 2x ( nevím, zda to může mít vliv 😉 )

zojec
18. jan 2013

@sinala ja som este tie gate neprala.. b. ich mala asi 3x oblecene... dnes som si to vsimla.. minule som z toho finu robila teplaky, presivala hore dvojihlou a narobila mi take diery, ze som to musela odstrihnut... 😔 a dnes pozeram na ten patent.. tak neviem kde urobili soudruzi chybu 😀 😀 sa mi to teda vobec nechce presivat 😠

sinala
18. jan 2013

@zojec tak to máš asi jinou várku.....já ho mám myslím z jara 2011

lenavos
18. jan 2013

Nevím jestli se bavíte o jehlách do OL nebo klasickýho stroje, ale podle toho, co píšou tady, si myslím, že mezi stretchovýma a jehlama s kulatou špičkou rozdíl je - http://sijemdetem.cz/katalog/látky-doplňky/plen...

mima2011
18. jan 2013

@lenavos a v čem je podle tebe rozdíl, tedy kromě síly jehly. Mě ve škole učily , že existují tři základní strojové jehly a to s kulatou špičkou- úpletovina(pletenina, řezná na kůži a ostrá na vše ostatní neboli v obchodní terminologii standard. Pak jsou ještě specifikace jako úprava jehly na hedvábí, jeans, šití metalickou nití atd., aspoň tak si to pamatuju, ale to už je taky dávno 😉

michamicha
18. jan 2013

@lenavos
@mima2011 já si myslím, že stretchový jsou jasný ohledně jejich použití, ale třeba ta s kulatou špičkou by se dala použít na plátno nebo jinou podobnou látku, aby ta kulatá špička pěkně klouzala po vláknu a nedělala dírky, ale na to se dá použít i ta stretchovka 🙂

kuna
18. jan 2013

@caramilla dík, to je tím výrazem v obličeji 😀 😀 😀 A jinak zde názorně vidíš, proč potřebuju pořádný foťák 🙂

kalman
18. jan 2013

Moja prvá torta po desiatich rokoch pre seba k narodkám 😀

veronik77
18. jan 2013

Tak už máme taky trenýrky 🙂 šité dle posledního Ottobre a moc dobře sedí 😉

mima2011
18. jan 2013

@michamichakulatá špička ti na plátně může poškodit vazbu a taky udělat paseku v podobě povytáhlých vláken, pravě kvůli té kulatosti, která má za úkol sklouzávat po pružném vlákně, aby jej nepoškodila a nenadělala díry. Kdežto ostrá špička vlákno propichuje. Možná ta s kulatou špičkou je o něco kulatější jak streč a proto o něco lepší na pleteninu, ale určitě není určená na plátno😉

mikulka45
18. jan 2013

@zojec ja mam tyrkysovy finerib este spred roka a nemam s nim ziadny problem. Vlastne so ziadnou latkou som este nemala problem, ale sijem pomerne kratku dobu zatial...

caramilla
18. jan 2013

@kuna 😀 😀 😀 😀 😀
@kalman to je absolutní bomba!!!

caramilla
18. jan 2013

@veronik77 moc hezký

ucitelka70
18. jan 2013

@kalman všetko najlepšie k narodeninám

petkula
18. jan 2013

ahoj holky, chtěla bych si zkusit ušít jednoduchou sukni s nápletem v pase ale nevím, jaký úplet mám zvolit. Můžete mi prosím poradit, mám trochu guláš v tom, co je finerib, oboulíc, jednolíc atd. 🙂

ucitelka70
18. jan 2013

@veronik77 veľmi suprové trenky..... krásne prevedenie....

sinala
18. jan 2013

@veronik77 tak ty jsou super, to je plochý šev na té tmavší látce? a gumu máš přišitou na OL a pak zahlé?