Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek zatím si lebedím. Ač se brodila sněhem, tak dovnitř nenavlhlo (má pod tím vysoké Superfity), oblíknutý i svlečený raz dva. S oblíkáním kalhot a bundy se to nedá srovnat. Asi jsem se zamilovala 😀
@macin73 aha, já také chtěla ty 1000y nitě koupit do OL 😒 takže asi také budu muset překopat objednávku. JInak ty stretch jehly jsou právě označeny žlutě, originály tuším nejsou stretchové, lepší vyměnit za ty tenší.
Jinak já obnitkovávala i 3-nitným a taky jsem tím zkusila šít úplet (tričko), koukala jsem, že na obyč. body apod. je to také tak, tak uvidím, co to vydrží. 😉
baby, idem sa spytat, aj vam sa na tyrkysovom fine pustaju oka, napriek tomu, ze pouzivate strech ihlu? uz newviem z ktorej varky bol, ale dnes som si vsimla, ze sa mi doslova trha jeden patent na gatiach 😕 😠
@sinala ja som este tie gate neprala.. b. ich mala asi 3x oblecene... dnes som si to vsimla.. minule som z toho finu robila teplaky, presivala hore dvojihlou a narobila mi take diery, ze som to musela odstrihnut... 😔 a dnes pozeram na ten patent.. tak neviem kde urobili soudruzi chybu 😀 😀 sa mi to teda vobec nechce presivat 😠
Nevím jestli se bavíte o jehlách do OL nebo klasickýho stroje, ale podle toho, co píšou tady, si myslím, že mezi stretchovýma a jehlama s kulatou špičkou rozdíl je - http://sijemdetem.cz/katalog/látky-doplňky/plen...
@lenavos a v čem je podle tebe rozdíl, tedy kromě síly jehly. Mě ve škole učily , že existují tři základní strojové jehly a to s kulatou špičkou- úpletovina(pletenina, řezná na kůži a ostrá na vše ostatní neboli v obchodní terminologii standard. Pak jsou ještě specifikace jako úprava jehly na hedvábí, jeans, šití metalickou nití atd., aspoň tak si to pamatuju, ale to už je taky dávno 😉
@michamichakulatá špička ti na plátně může poškodit vazbu a taky udělat paseku v podobě povytáhlých vláken, pravě kvůli té kulatosti, která má za úkol sklouzávat po pružném vlákně, aby jej nepoškodila a nenadělala díry. Kdežto ostrá špička vlákno propichuje. Možná ta s kulatou špičkou je o něco kulatější jak streč a proto o něco lepší na pleteninu, ale určitě není určená na plátno😉
@kalman všetko najlepšie k narodeninám
ahoj holky, chtěla bych si zkusit ušít jednoduchou sukni s nápletem v pase ale nevím, jaký úplet mám zvolit. Můžete mi prosím poradit, mám trochu guláš v tom, co je finerib, oboulíc, jednolíc atd. 🙂
@veronik77 veľmi suprové trenky..... krásne prevedenie....

@kuna sluší ti to 😀 😀 😀