Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby ked sijete clym...treba kracajucu patku?vlni sa to...a druha otazka ako usit aby to bolo obtiahnute na nohu...pri leginach a kamasoch?
Kdyby náhodou někomu nechodil newsletter ze sijemdetem.cézet, tak mají barevné merino, nové minky, nové nižší merino rouno, doplnili patentky, atd. 🙂
@bordino Dej vědět, jak se osvědčilo to durch propínání, to vypadá zajímavě 🙂
@macin73 A co tam máš za jehlu? Já většinou šiju stretchovou 80kou... Zkusila bych dát velké kony, mně ty malé taky nešily dobře...
@maly_prcek mám tam původní jehlu... to mě štve s těmi nitěmi... jsem si nechtěla všechny barvy kupovat v konách, ale když to takhle blbne... všechny používáte do OL jen kony?
@macin73 já jsem taky měla problém s malýma nitěma, jednu dobu jsem měla na jehlách 1000y a na kličkařích kony. Až jsem jednoho dne zjistila, že jsem asi špatně navlíkala. ☹ ....Ale když jsem dala 200m tak nikdy problém nebyl
Máš ty malé nitě dané stejně, jako že se Ti stejně odtáčejí?
@macin73 Na úplety si dej určitě stretch, ať ti nejedou oka... Já dávám teda kóny, ty malé mi kvalitou na tom přijdou horší (když si to prohlídnu, tak vidím, jak je ta nit nerovnoměrná, u kón mi to přijde míň. Ale mám asi jen 3 sady malých, tak možná to byla jen smůla, že vyšel nějaký horší návin... Každopádně u tebe bych si to zkusila vyměnit, ať vidíš, jestli to šije s kónama líp...) A není špatné si na začátku i dát každou barvu jinou a zkusit si to utahování nití, když je to barevné, člověk si líp uvědomí, která nit mu dělá bordel.
Osobně vidím lepší variantu koupit kóny a radši si od barev, co míň šiješ, vzít jen dvě. (Já tak mám třeba sv. růžovou (kombinuju se smetanovou), druhý druh zelené (kombinuju se sv. zelenou).
@sinala @maly_prcek hm, tak to musím komplet překopat objednávku nití 😖... jinak jsem mrkla, co je tam za jehlu a je tam Schmetz 90/14. Ale zjistila jsem, že na jehlách není napsáno, jestli jsou stretch, nebo s kulatou špičkou.... jak to poznáte? Mám tu koupené Jersey (ty mi přijdou nachlup stejné jako ty originál, co tam jsou), jediné stretch mají cosi žlutého na jehle, jinak ty s kulatou špičkou jsou taky nerozpoznatelné... jo, a ty stretch mám jen 75/11. Ty jersey mám 70, 80 a 90 (ty jsem si myslela, že jsou něco jako stretch). S kulatou špičkou mám 70/10 (taky jsem je zamýšlela na úplety). Nebo to chápu blbě? Jsem to tam slepě naházela při nějakých hromadkách a teď si nejsem jistá, jestli jsem se neunáhlila... 😕. No, a nitě teda jdu zkusit povyměňovat (zkusit dát něco podobného, jestli najdu) a holt pak musím sednout a upravit objednávku... já jsem nějak automaticky předpokládala, že když tam většina má i ty hardy 1000 po 4 kusech, že to máte do OL 😖
@macin73 já ty malé beru do OL 🙂
jersey a stretch jsem si myslela, že jsou to samé 🙂 , ale třeba někdo vysvětlí
Ještě, mě když se nitě trhaly a měla jsem samé 1000y v OL, tak jsem začala od spodního kličkaře měnit za velké postupně a pak jsem měla třeba1 konu a 3 malé. Taky mě to štvalo, protože malých mám doma dost.
@sinala včera se mi postupně přetrhly všechny tři nitě... tak fakt nevím... zase kam bych ty kony dala.... 😖 jinak teď jsem vyměnila jehlu - dala jsem stretch 75/11, vyměnila jsem horní kličkař za konu a furt je to špatný.... jinak když obnitkováváš tak, že to bude vidět, používáš ten klasický steh? mně přijde ten třínitný hezčí, ale dělá to teda děsné brikule... 😕
kdyby se vám zachtělo Pomp de Lux. Pani mi to blbe obednala, takze mam hodne veci 2x...
http://ekozahrada.blog.cz/1301/prebytky-z-vyrpo...

@papajka7 teda, to mě trochu vylekalo... poprvé jsem vytáhla nitě z Polimexu z poslední hromady (ne kony)... teď jich tam mám dost naházených, ale zase nevím, jestli není divné šít tenký úplet jehlou 90... 😖