icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
24. jan 2013

@zojec Já jsem si taky říkala, nač je ten navlíkač, když to tak trvá a pak mi to začalo jít tak hezky, že už to jinak nenavlíkám 🙂

bordino
24. jan 2013

@michamicha Ptakopysk Péťa :D Mé dítě je švihlé, miluje biologii ( já jí mám vystudovanou, tak za to asi můžu 😀) no a má oblíbené DVD "just so Darwin", kde báječně podávají evoluci (mimochodem, nikdo se nesnažte vysvětlit, co je to evoluce tříletému dítěti, to jsem si dala 😀), a jeden díl je o společných znacích různých zvířat a hrdina je ptakopysk Péťa. Takže musí mít i jedovou ostruhu :D

@allymally udělej netopýra, to je nejjednodušší :D

euka210
24. jan 2013

mam otazocku...udrzia mi tieto vlniaky stvorec na rovno pre bacula? http://zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_navo... Mate nejake ine navody?
A aku dostupnu vlnu mozem pouzit? dakujem

maly_prcek
24. jan 2013

@euka210 Já do natahovacích vlňáků plíny narovno neumím dávat, dycky se mi tam ta plína nějak skrčí a ujíždí... Takže já za sebe doporučuju zapínací vlňáčky/flísáčky/pulky.

anastazieb
24. jan 2013

@sinala vlastně to není nic moc revolučního, přišila jsem na konec nohavice kus nepromokavého šusťáku a do něj patent. A byla bych to bývala strčila dovnitř a prošila cca 10cm od kraje, jenže se mi ta nohavička nedala navlíknout na stroj. Tak jsem to nechala volné a budu to prostě ohýbat dovnitř ručně.

sinala
25. jan 2013

@euka210 já dávám 2 čtverce na rovno a celkem to drží 🙂 🙂 , ale nepoužívám to denně

lenasss
25. jan 2013
sinala
25. jan 2013

@lenasss ty jedeš 😉

lenasss
25. jan 2013

@sinala léčím nervy, za pár dní mě čeká kontrola na onkologii tak jsem jaksi ve stresu 😉

jancasoch
25. jan 2013

vkládám pár šicích počinů - omlouvám se za plevelení ☹
1- ještě podstromečkový dárek - i s majitelkou 🙂
2 - sada triček z růžového a bílého piké
3 - piké v kombinaci s úpletem od V (poslední věc co jsem od něj měla), "trochu" pajc 🙂
4 - dárek pro synka jedné z našich kmotřiček

snowwitch
25. jan 2013

@lenasss Teda, to body je parádní. Můžu pajcnout psa? A co je ta za úplet?

sinala
25. jan 2013

@jancasoch všechno je super a ty šaty nemají chybu

lenasss
25. jan 2013

@snowwitch jen pajcuj 😀 a úplet je jednolíc tuším z MTX

bordino
25. jan 2013

prosím, nevíte, kde sem dával fotku naprosto nádherné softky s ufounama? Ráda bych ji pajcla 😀

danielahe
25. jan 2013

@lenasss krasne 😵 😵 😵 , kde na to beres cas? 🙂
@jancasoch krasné 😵

lenasss
25. jan 2013

@danielahe jak už jsem jednou psala mám spavé děti a naprosto hodné.Ráno spí nejmín do osmy a jelikož já stávám 4:30 tak mám čas a večer usínají v osm tak i večer a po obědě si dají ty dvě hodinky 😀 😀 😀 a přes den nešiju protože bych musel ado své šicí dílny a tam je nechci 😀 😀

danielahe
25. jan 2013

@lenasss no ja siju, jak mi usne malej, ale spi max hodinu pres den v kuse, takze jedine vecer, ale to musim jeste stihnout aspon trochu uklidit, sici dilnu nemam, tak mam zabordelareny obyvak s kuchyni 😀 😀 😀 😀 . No o pul pate by me nikdo z postele nedostal 😀 😀 😀 😀

lenasss
25. jan 2013

@danielahe já musím ráno poklidit dobytek (teda pár slepic a králíků) ,ale psy jak jsou zavření tak dělají v těch boudách už bordel tak je musím pustit a proto stávám tak brzy 🙂 jo byli časy kdy ten starší po obědě zalehl a o půl čtvrté jsem ho budila a večer šel zase v osm spát.Kecám v osm už spal vlastně už na zprávy jsem se dívala 😀 😀 😀 😀

danielahe
25. jan 2013

@lenasss tyjo, ty mas jeste zviratka? tak to klobou dolu, ja nestiham i tak a to mame panelakovy 3+1 😅 . Tak mladej spi jen v kocarku, takze pokud chci, aby spal aspon 3 hodiny, musim vyrazit na turu 😀 😀 😀 😀 , no nic uz se ozval tygrik, tak pa 😉 🙂

ucitelka70
25. jan 2013

@bordino bola to @terezita, ale podobnú som videla aj na farbenmixe v galérii

anastazieb
25. jan 2013

@bordino terezita myslím 😉

A já vkládám své poslední výtvory, ty softové nohavice s nápletem, legínko-tepláčky podle posl. Ottobre a recy svetr z merinosvetru ze sekáče.

bordino
25. jan 2013

@ucitelka70 díky, na farbenmixu jsem hledala, ale nenašla 😒

ucitelka70
25. jan 2013

@bordino ak natrafím, pošlem, ale len večer budem mať čas

ucitelka70
25. jan 2013

baby, čo ste na facebooku, viete pomôcť hlasmi k rodinnej dovolenke?

Díky krásne.Stačí pod fotkou dať hlas Páči sa mi
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015119...

slady
25. jan 2013

a daju sa vlniaky usit aj z tenkeho merino upletu? chcem usit na leto a bojim sa aby neboli velmi hrube...

ucitelka70
25. jan 2013

@ucitelka70
@bordino kukni i terky na blogu alebo na flere, isto tam bude mať

caramilla
25. jan 2013

@lenasss ; @jancasoch teda, vy jedete, krása!
@slady na vlněné svrchňáčky je dle mého názoru nejlepší to plenkvací merino ze ŠD, není zas tak extra tenké. Kdyby bylo tenčí, zase by moc neizolovalo 😀

ucitelka70
25. jan 2013

@bordino narýchlo som toto našla v záložkách, inšpiruj sa, ja už musím končíť, pááá

http://pinterest.com/aprilkind/monstazzz-family/

slady
25. jan 2013
veronik77
25. jan 2013

@allymally vítej 🙂
jinak OT - nás všechny doma sejmula nějaká virózka, děti bledé, rodiče bledí a jediný, kdo se zatím drží, je A. Jinak všichni ležíme v obýváku a díváme se na krtečka.... ☹