icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
24. jan 2013

@lenasss boží
@rina76 boží
😀 😀 😀

caramilla
24. jan 2013

@zojec téda vy začínáte v těch aplikacích být úplně dokonalé! 😎
@allymally čím více se tu kecá, tím méně času na ostatní práci 😀

allymally
24. jan 2013

@caramilla No právě ☹ Jinak moc děkuji za reklamu na blogu 😉 za to jsou odměny 😉

A ještě nesmírně obdivuji tvé nápady. Kéž bych se dostala také alespoň na procentní úrověň 😉

mamata
24. jan 2013

@caramilla ahoj, prosím tě, studuji teď u tebe na blogu "řasení ", jak co nejjednodušeji nařasit dlouhý rukáv do pružného proužku?? napadá mě buď nařasit rukáv zvlášť na 2/3 délky proužku a zbytek dodělá ten proužek nebo stačí jen ten proužek hóódně natahovat, střih Ott. č. 12 4/2012

evaon
24. jan 2013

@lenasss Nasa tiez mala prvy zub az ako 14mesacna 🙂

anastazieb
24. jan 2013

@zojec krásné!!!
@lenass Vilémek měl taky zuby pozdě, do roka max. dva 😉

slady
24. jan 2013

@zojec jes! diki!

anastazieb
24. jan 2013

@allymally vítej!

Taky nad těmi úplety slintám, asi nebude dlouho trvat a něco objednám 😉

Dnes jsem měla volný den bez dítěte, tak jsem upravovala softshellky, byly moc úzké přes botu. A vymyslela jsem další řešení patentu v nohavici 😉

petkasv
24. jan 2013

@lucijan haha 🙂 Rozárka je v šátku neustále 🙂 ale já třeba nevim, jak bych přes Rozárku uvázala Bětku třeba do batohu, který sice nemám ráda, ale na chvíli bych to nějak dala,nevim jak to udělat aby to Rozárce třeba někde nepřekáželo 🙂

petkasv
24. jan 2013

@allymally vítej, to bude zase peněz 🙂

zojec
24. jan 2013

tak dnes som sa zas musela naucit na svojej chybe 😠 neviem kde som myslela, ked som nasivala na rukavy "laktovky" akosi to nevyslo na lakte 😠 model, pre ktoreho to bolo urcene nemal naladu na pozovanie, zato jeho sestra 😀 😀 je medzi nimi necele 2 roky a cca 3,5kg rozdiel 😀 😀

ucitelka70
24. jan 2013

@allymally ahoj, vítame ťa aj zo Slovenska

ucitelka70
24. jan 2013

@zojec prenádherné tričko, Barborka zapozovala suprovo.... to bola nálada

mikulka45
24. jan 2013

@zojec úžasný komplet a modelka ešte lepšia 😉 a to čo je za patent od @caramilla???

danielahe
24. jan 2013

@allymally Ahoj, ja jsme tu taky nova 🙂 a toho casu na siti mam taky malo, s prckem nestiham, siju po vecerech 🙂

anfei
24. jan 2013

@allymally Ahoj, vítej 🙂 Právě jsem hledala, co na masopust a nalezla tyto. Sice pracné, ale ke zjednodušení a inspiraci třeba poslouží.
https://plus.google.com/photos/1091478755495048...
https://plus.google.com/photos/1091478755495048...

sinala
24. jan 2013

@zojec taky takto odkládám věci 😀 😀 😀

allymally
24. jan 2013

Holky, vy jste zlatý. Ani jsem nečekala takové přijetí. Jsem za to moc a moc ráda 🙂 🙂

bordino
24. jan 2013

@allymally a jaku máš o kostýmu představu? Mé dítě si přeje ptakopyska 😀 momentálně sháním materiál 😉

caramilla
24. jan 2013

@mamata já jsem asi úplně vypadlaná, ale vůbec nevím, na co se ptáš 😀 😀 😀 😀 Dneska jsem hodinu v kuse plavala jak fretka, tak jsem asi mimo. Já ott. neberu, takže ani nevím, střih ☹
@allymally jo, proklik od caramilly začíná být celkem dobrá reklama 😀
@zojec To je nádhera! Ach! Ta látka, střih a ten patent, bože ten patent! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

allymally
24. jan 2013

@bordino téma je zvíře 🙂 jen to musí být něco, co je lehké a nejraději neee na hlavu 🙂 Jo a mrně má 19 měsíců 😀

allymally
24. jan 2013

@caramilla jajaj, to mě bude hodně stát 😉 😀

michamicha
24. jan 2013

@bordino ptakopysk perry jo? 😀

allymally
24. jan 2013

@anfei jůůů, děkuju, to vypadá dobře

vianne
24. jan 2013

dnes som si trufla prvy raz na kapsovky z PULLu a suedclothu, material z detivbavlnke 🙂 na moj vkus sa mi aj podarili, nejake drobne kozmeticke chybicky su ale inak funkcne.

caramilla
24. jan 2013

@allymally no, nevím koho to bude víc stát, až podlehnu těm barevným úpletům u tebe...
možná hodně práce tě to bude stát, až si čtenářky poklikají 😀

sinala
24. jan 2013

@anastazieb tak sem s ním 🙂

euka210
24. jan 2013

@sissmiss aj nase po roku zacali smrdiet a to aj posledny co som nedavno kupila...podla mna to je mocom

maly_prcek
24. jan 2013

@lenasss D. měl PRVNÍ ZUB v 11m! (od 2m jsme si dycky při nějakém problému říkali, to bude zub a ono nic). Pak mu jich vyrostlo moc naráz...