icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
25. jan 2013

@ucitelka70 no to mi bolo treba vidieeeet 😔 😕 😀 😀

diapozitiv01
25. jan 2013

ahojte sikulky,
mate niektora skusenosti so vsadkami do bundy na nosenie a upravu bund na nosenie?
Mam jednu fajn dlhsiu bundu ktoru by som si nechala upravit na nosenie.
A kedze neviem sit hladam niekoho kto bymi to mohol spichnut 🙂 . Dakujem

mikulka45
25. jan 2013

Ahojte, tak idem to tu aj ja trošku zapleveliť po dlhšej dobe...všetko sú výrobky pre môjho náladového modela 😀
tričká,
zopár výrobkov z lamy,
súprava z mylly velúru,
menžestráky,
dvoje softky - jedny podšité flísom, druhé obyč
a merino súprava.
Samozrejme som to nešila týžden, sú to veci ešte aj spred sviatkov. Mám ušité ešte pre seba nejaké tričká, ale ešte ich nemám pofotené, pridám neskôr.

allymally
25. jan 2013

@ucitelka70 je to tam 🙂

allymally
25. jan 2013

@veronik77 Verunko děkuju.

Honem se uzdravte, posílám lapače virů 😉

terezita
25. jan 2013

@bordino http://fram-made.blogspot.cz/2012/11/klucici-so...
jo a jinak kdyz na pinterestu napises monstazzz tak ti vyjede hromada obrazku s ufonkama.. na FM na to meli nejaky ebook, ale ja ten obrazek opajcla ze stuzky..

komisakpd
25. jan 2013

@jancasoch tak ta hracka pre deti, neviem ako sa to vola..je super..rozmyslam co usijem malej neteri Hannah...a to by bolo asi super...aky material tam pouzivas?

komisakpd
25. jan 2013

@jancasoch a este,..aky to je rozmer?

anastazieb
25. jan 2013

@mikulka45 nádhera!!! A ty manžestráčky, jako koupený!!!

petkasv
25. jan 2013

@jancasoch to je dokonalý, princezna je úžasná a puntíkatý komplety jsou boží 🙂

bordino
25. jan 2013

@ucitelka70
@terezita díky moc, inspirace zkonzultována s odbornicí na příšerky a jdu na to! Doufám, že mi to sedmiletý kritik nehodí na hlavu 😀 😀 😀

petkasv
25. jan 2013

@komisakpd to je muchláček, já jsem ho dělala od oka, je cca 15x15cm 🙂

komisakpd
25. jan 2013

@petkasv dik...a len tak klasicky rovnosteh a hocico popripinat?..... a latka...co dat?

beky52
25. jan 2013

@jancasoch ..užasné vecičky..možem sa spýtať či tá ružová a tyrkisová látka je piké? od mtx?..

beky52
25. jan 2013

@mikulka45 .pochvala..pekne si pošila..si šikulka 😉

jancasoch
25. jan 2013

@komisakpd měla jsem na to nějaké potištěné bavlněné plátno, k tomu jsem požila jen ty šňůrky a flees z nějaké hromádky , a korálky jsou dřevěné zdravotně nezávadné - detoa

jancasoch
25. jan 2013

@beky52 ano, ta růžová, i modrá je piké MTX a vlastně i ta bílá

zikie
25. jan 2013

Nemáte prosím některá návod na jednoduchou šitou panenku?

ucitelka70
25. jan 2013

@mikulka45 tak sme sa dočkali, dala si na moje rady?

ten tvoj náladový model je veľmi zlatý.... ale ti zapozoval pekne.... čo za to?... o tom ani nehovorím, že si všetko veľmi pekne pošila, už isto aj máš predstavu, čo z tých látok, čo teraz nám dorazia od ally.... už sa teším.... 😉
a aj na tvoje dalšie fotečky

daisyr
25. jan 2013

@lenasss bomba 🙂 a spavé děti závidím
@jancasoch krásně sladěno 😉
@anastazieb moc se mi líbí ty legínky, co je to vůbec za úplet, ta barvička ach 😉

kamishek
25. jan 2013

chlebový OT - včera jsem úspěšně upekla dva celozrnné mini bochánky... už nejsou 😀

daisyr
25. jan 2013

@mikulka45 moc krásné věcičky, prosím, ty poslední gaťky jsou z ottobre, že? nepamatuješ si číslo? ... sháním střih 🙂

mikulka45
25. jan 2013

ďakujem za pochvaly, aj ostatným babám za palec hore, hneď mi to pridalo elánu k ďalšiemu šitiu 😉
@ucitelka70 model pózoval pred pc, pustila som mu rozprávku 😀 vonku sa ešte nechá vyfotiť, ale vnútri sa jeduje...tiež sa teším na tie úplety, ešte uvidím čo z nich, ale určite nejaké tričko
@daisyr myslíš tie kamaše? ott 6/2010, strih č. 14 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/k...

mikulka45
25. jan 2013

@kamishek ten chlebík vyzerá super, hneď by som si dala 😵

mahafi
25. jan 2013

@bordino Taky si úspěšně vychovávám svou biologickou nástupnici 😀, zatím teda evoluci vysvětlovat nemusím, jsme na nižším levelu 😀. Vůbec mě neděs, že někdy budu muset vytvářet ptakopyska se všemi detaily 😀, snad si oblíbí snazší zvíze. Jsem pak zvědavá na fotky 🙂

mahafi
25. jan 2013

@kamishek mňaaaaam, se nedivím, že nejsou 😵

zikie
25. jan 2013

tak panenku jsem zatím nevygooglila, ale mám tu něco pro biology 🙂 http://www.intocraft.com.au/2011/10/plattie-the...

ucitelka70
25. jan 2013
jancasoch
25. jan 2013

@kamishek to vypadá luxusně, máš recept?