Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Moc a moc děkuju za odkazy!!! Nakonec jsem panenku spáchal podle vlastního návrhu a střihu, taky tak vypadá...ehmmm...
Jinak jsem ale byla pilná( manžel je pryč, tak nikdo neremcal, že jsem celý večer u stroje a prcka nebudila televize)ušila jsem si recy harémky( podle střihu e stánek Moniky Brýdové, co jsem sem dávala před časem)ze kterých jsem fakt nadšená, došila jsem manželovi trenýrky a drobečkovi tríčo a rozešila další dvě věci.Ufff 🙂
@bordino No mě ten ptakopysk taky nadchnul a to nejsem biolog 🙂) Jinak ještě k té panence-ne že bych byla takový škrt a nechtěla ji koupit, poté co se syn neustále vrhá na miminka a panenky jsem doma nadnesla , že bychom mohli zakoupit mimi vlastní a manžel dle předpokladů toto boření genderových hranic neunesl a prohlásil, že panenku koupíme jen přes jeho mrtvolu. No a že se ve svých 30ti letech na vdovu ještě necítím vyřešila jsem to takhle 😀
a konec samomluvy, jdu pověsit pleny a spát 😀
@slady ja som šila vlniaky aj zo športového úpletu 240 g/m2, ten je celkom tenký, no dve vrstvy vydržali tak do pol roka, potom som musela pridávať vlnený obdĺžnik do nich, aby nepremokali. Ešte lepšie bolo slovenské merino z detivbavlnke.sk, no pozerám, že momentálne ho nemajú.
@euka210 keď som ich mala upletené také "akurát" a v páse širšiu gumu, udržali aj štvorcovú plienku na rovno. Vlnu som skúšala Šumavskú a Baby od Vlnapu: http://www.vlnap.cz/DetailZbozi.aspx?pID=67 dajú sa celkom fajn aj nafarbiť.
dobrý den, v nedávné době jste sem dávaly odkaz na stránky farbenmix, kde byl obrázkový postup na všívání zipu do bundy, bohužel mi to uteklo, prosím, prosím o odkaz, děkuji
@rina76 krása 😵 😵
Dneska mám druhé vánoce, jsem na návštěvě u rodičů a v Tescu na Skalce jsem objevila nově otevřený kamenný obchod Stoklasy!!!
@zikie jj, byla jsem ve Stoklase ve čtvrtek a viděla jsem tam letáčky 😉 Mají tam stejně nebo víc věcí než v Holešovicích?
Chystám se šít šaty se šněrováním na zádech, ovšem střih je se skrytým zipem. Netušíte některá, jak to vymyslet, upravit, aby tam sedlo šněrování?
@anastazieb Já ani nevím, že je Stoklasa v Holešovicích... 😢
@kalman Konkrétně mám tenhle střih http://www.burda-strihy.cz/index.php?page=shop....
Budou to šaty pro Kačku a ráda bych, aby se do nich vešla i příští rok, proto bych chtěla místo zipu šněrování.. Myslíš tedy mezi ty dva zadní díly všít pruh, třeba 4cm, a do švů poutka? Nebo to vytvarovat jako klínek?

@vevercam Tvoje merino tričko si pamatuju, ale mě se tam bohužel ten rukáv vůbec nevejde do té šírky. Přiznávám, že je to pro mě malá záhada, neb jsem stříhala vel. 36 a říkala jsem si, že se mi to tam musí vejít s přehledem.. 😒