Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@stassy já jsem dělala na předlonský tábor středověké šaty se šnerováním vzadu (na foto bych musela k rodičům do sklepa pro šaty) Já je měla teda jednoduché -šaty z předního + zadního dílu a jen ve předu klín cca od rozkroku dolu, vzadu stejnej a u prsou záševek. Zadní díl jsem nastříhla na zádech na šněrování, založila a použila průchodky. Já měla ale skvělou látku (elastickou) a moje amaterské šití vypadalo dobře- bylo to ještě v době když toto forum neznala 🙂
Tak se jdu po stovkach let pochlubit nejakym svym vytvorem, at to nevypada, ze tu jenom smiruju a nectu 😉.
Jsou to polodupky, podle strihu, ke kteremu jste mi pomohly. Jeste se z nich kouri, prave jsme je dosila v ramci svoji vychladaci terapie, misto toho, abych se svemu muzi snazila vysvetlit, ze jsme svepravna a ze kdyz chcu aby zrovna ted udelal zrovna tohle, (aby dite nervalo a proto tamnemuzu jit ja), tak vim rpoc to chcu... atd atd.... nema to smysl, radsi jsem se dala na siti.
Jo jinak je to bio oboulit a zlute pike....
Dal jsu na plinecky pro miminku, protoze ten nas starsi se jich zatim nechce vzdat a tak potrebujeme posilit plenkovy park 🙂
@piecee @luckybara dík, já jsem z té látky taky nadšená. Já jsem si původně chtěla povlečení koupit, protože při spotřebě 4,5m jen na peřinu se to šití moc nevyplatí, ale mám pocit, že všude mají jen strašnou divočinu - postavičky z českých i zahraničních pohádek přes celou přikrývku 😝 😀 . Líbí se mi třeba v IKEA, ale kvůli tomu se mi tam nechtělo jet, i když jsem z Prahy 🙂
trochu OT, ale kupovaly jste někdo šperky (bižu) od Stoklasy? Mají tam pár věcí, co by se mi líbilo. Vím, že při pořizovací ceně cca 100,- za kus nemůžu čekat zázraky, ale ať to fakt není jak kus hnusoplastu. Potřebuju na léto trochu oživit a překopat šatník 😉 . A podle oka mi to přijde podobné, jakou třeba v Bijou Brigitte, ale tam to stojí 4x tolik.
@janasrub vyprala jsem je na dlouhý program na 40 a jestli se to dá pak prát normálně v pračce to nevím, já se je chystám prát ručně. Já s praním vlny v pračce nemám dobré zkušenosti. Několikrát prané svetry na vlnu se mi po x-té srazily, prané na ten samý program ☹ . Jediné vysvětlení pro mě je, že studená voda je v zimě, v době mrazů studenější než na podzim a pak ty teplotní šoky jsou větší.
@bordino wau, tá kombinéza je perfektná, super zateplená lamou ako vidím, ta sa bude nosiť.... no a tá krásna modrá, po takej túžim
Ahoj holky, chtěly byste někdo nitě z polimexu? mamka právě chce, tak že bych to vzala při jednom 🙂
@lenasss - chlebík úžasný, dala som aj slnečnicové semiačka....
@ucitelka70 @lenasss chleba chuťově super, ale mám ho takový tuhý, jakoby nedopečený a to jsem dneska pekla na více stupňů a déle, tak nevím kde je chyba 😉 Jestli péct ještě déle...
@sinala ja som na chalupe v starom sporáku na tuhé palivo, ani som nevidela stupne, ani aké to bude... po polhodine som odkryla.... možno treba nechať dlhšie vykysnúť? chuťove výbornééééé, zaťko povedal, že si nepamätá, žeby niekde jedol taký chutný chlebík so super kôrkou.... zjedli sme ho v priebehu polhodiny štyria
baby, existuje na slovakoch alebo cechach na latky certifikat , ze latky su vhodne pre deti do 3 rokov? alebo sa skor jedna o oko tex prip. iny certifikat, ze pouzite vlakno, ci uz bavlna, bambus, polyester atd su v sulade s.. bez skodlivin a pod.. jak tak pozeram, vela predajcov uvadza ze latka ma certifikat pre deti do 3 rokov, ja len ci niekto taky cerifikat uz videl. vasina latok je zo zahranica, cerifikaty pre deti o 3 rokov sa tam nerobia, max. oeko tex na vlakno.. alebo sa mylim. dik za info
baby z SK, je niekto od Rožňavy, alebo z blízkeho okolia?
Děvčata , potřebuji koupit nový vysavač , někde to tu proběhlo , budu ráda za tipy a doporučení. 😉 Koberec máme jen v obýváku jinde lino a plovoučky dřevěné schody. Raději vysávám než zametám 🙂

@behulka dakujem