Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kajark foto tu: https://www.modrykonik.cz/diskuse/plienocky/sij...
ten předek není dvojitý, šitý jen jednoduše 🙂
@kalman to znám, já svoje hotfixy na kolenou na pláťák po každém vyprání doaplikovávám 😀
@vianne téda, oči mi vypadly z důlků a nedýchám. Mazec! Já bych nosítko nikdy nešila, na to fakt nemám, to tvoje je fantastický! A ta cedulka. Skoro bych řekla, že jsi koupila hotové a v ruce našila cedulku (to má být jakože kompliment 😀)
@stassy hodně zajímavá kombinace látek. Asi minutu nebo dvě jsem koukala a přemýšlela nad názorem na to a asi se mi to líbí 😀
@kajark aj ja tie chcem ušiť, ale ešte som nezohnala strih, ale sa mi veľmi páči, ja to chcem na plavky.... jedny plavky som už ušila, sú dobré, a tieto budú ešte lepšie....
@vianne to je naprostá bomba!! Vypadá fakt nádherně 😉
Nezkoušely jste někdo šít pružné stehy dvojjehlou? Jde to vůbec? Myslím hlavně klasický, rovný, pružný steh. Myslím, že by to muselo šmodrchat tu spodní nit... Chci to proto, že na silnějších materiálech vypadá ozdobné prošití hezčí, když je elastickým stehem, protože je to výraznější.
@allymally Tyhle legíny jsou podle Caramilly, vel. 92 a sedí tak akorát, řekla bych. Kdybych chtěla dělat větší (třeba 98), jen bych trošku rozšířila nohavice. 😉
Pak jsem šila i podle Ottobre - Kačce i Báře, a oboje velikostně sedělo. Jen teda záleží, jestli chceš, aby byly gatě přiléhavé nebo volnější. Z Ottobre mi to přijde vždy volnější, nejsou to úplně klasické připlácnuté elasťáky. 😀 😀 😀
Ahojte žienky šikulky, som rada, že stíham aspoň pozerať obrázky, niekedy zalistujem aj hlbšie do histórie a vždy ma inšpirujete. Veľká vďaka.
Mám na Vás 2 otázky. Máte také kvalitné nite, ktoré sa len tak netrhajú? Akej sú značky.
A druhá, mám len postarší lučnik a občas by sa mi zišiel aj overlock, ten nemám, ale čítala som o overlockovej patke. Máte s ňou skúsenosti? Ako to vyzerá , keď je to ušité s touto patkou?
Veľký dííík.
A pridávam aj ja svoje posledné výtvory - vrchniačiky.
@kuna já to mám stejně jako jitu22 jen to mám nastojato, ale to záleží na tom jak to tvůj stroj má, že ano 😀 jinak můžeš použít i OL ten má vodiče na čtyři nitě a nemusíš ani ty nitě co tam máš dané na šití stříhat nebo vyvlíkat..prostě je sundáš a dáš tam ty, kterýma chceš prošívat 😉

@kajark napřed jsem sešila dva díly úplně vepředu, pak je našila na to "prodloužení" k nohavičkám a to celé sešila do boků... Ty menší kousky jsem šila švem do lícu a přišila na rovnostehu (imitace colerlocku), celé to pak všila už švem dovnitř... Pomohlo to? 🙂 Nebo něco konkrétního? 😉