icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
30. jan 2013

@bordino ty brďo!!! ptakopysk super 😵

lenasss
30. jan 2013

@bordino to néééé 😀 😀 😀 😀

mahafi
30. jan 2013

@jitavlad super koník, dokonalost 😵

jitavlad
30. jan 2013

@caramilla to je ze starého županu babičky mojí švagrové 😎

jitavlad
30. jan 2013

@bordino krásné 🙂

stassy
30. jan 2013

@bordino Kačka má z piké turecké gatě, konkrétně tyhle http://www.fler.cz/zbozi/detske-s-tureckym-sede... a vypadá a nosí se to parádně. 😉

ucitelka70
30. jan 2013

@stassy piké je fakt univerzálna látka, hodí sa na všetko.....

jancasoch
30. jan 2013

@bordino tak ty jsou 😀 😀

petkasv
30. jan 2013

@kuna neruší 🙂 Bětka spí více méně celou noc, pokud se jí něco nezdá, a to že si dvakrát za noc Rozárka kníkne na jídlo nevnímá ani můj chlap 🙂 ale dost často se stává, že končíme v posteli všichni 4 🙂 Bětka jak už má větší postel, tak sama přijde se přitulit, nijak mi to nevadí 🙂 přijde zase odejde, Rozárka to samý, už jsme s chlapem zvyklí spát cca na 20cm 🙂

petkasv
30. jan 2013

@bordino to si děláš srandu, ty jsou boží, ty fakt patříš do Bohnic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

caramilla
30. jan 2013

@jitavlad NO TO SI DĚLÁŠ PRD.... !!!! To je mazec, takhle hezká látka a historická! Bé, já jí chci taky! 😠

jancasoch
30. jan 2013

@jitavlad koník je opravdu boží, škoda, že už jsou na to ratolesti velké

barcav
30. jan 2013

holky jedno OT - dnes jsem zkoušela ten tavený sýr - tvaroh, lžička másla, lžička sody
konzistenčně se mi povedl, ale byla tam děsně cítit ta soda, tak jsem tam přidala další vaničku tvarohu ale stejně tam ta soda byla neuvěřitelně cítit - se to nedalo jíst ☹ nevím kde jsem udělala chybu 😒

schnek
30. jan 2013

holky, nemáte zkušenost s .pdf střihama Burda? koupila jsem si střih na kabát a když jsem to dneska tiskla, je to vytištěný jinak velký, než je to, co je v počítači... tak nevím, jestli to tak má být, nebo je to blbě. Takový ty pomocný čtverečky cm x cm jsem tam nikde neobjevila

lenasss
31. jan 2013

@barcav já jsem do sýru dávala té sody jen asi půl čajové lžičky možná i míň a za těch deset minut tam byla cítit taky ale večer už ne kluci si pošmákly.Zkoušela jsi to i později?

anastazieb
31. jan 2013

Tak přidávám své mistrovské dílo posledních dní 😉 Akorát model moc nespolupracoval, ještě není zvyklý 😀 Bundička je trochu větší, ale myslím, že až bude mít vespod teplé oblečení, tak to snad bude lepší, i ta kapuca s čepicí je akorát. A kalhoty už jsou trochu špinavý, už je měl na sobě v akci.

barcav
31. jan 2013

@lenasss zkoušela jsem to dnes ráno ochutnat a blééé, fakt se to nedá ☹ ono je to dobrý, ale ta soda je tam tak cítit že se z toho zvedá žaludek 🤐

piecee
31. jan 2013

@anastazieb ty jo nádhera🙂 ten límec pod pusou se mi loc líbí něco takovýho bych pro kluky chtěla na jaro taky ušít rozčiluje mě že bundy nejsou dopnout ke krku přes šálu a pak to mají takový rozepnutý..todle super řešení

anastazieb
31. jan 2013

@piecee právě že mi to taky vadí, i zezadu, když tam ten límec není, tak je to takový odhalený, ten krček. Tohle je super, dělala jsem to podle zimní bundy, kterou máme 😉

jitavlad
31. jan 2013

@anastazieb Krásná. Ty plácačky u kapuce se mi líbí a o vagónkách ani nemluvim 🙂

komisakpd
31. jan 2013

moje prechodne nakrcniky

ucitelka70
31. jan 2013

@komisakpd no paráda, veru už treba prechodné nákrčníky, v piatok ešte veľký sneh a dnes tu máme jar

kalman
31. jan 2013

2x legíny pre prcka a krtkové tepláčky

kuna
31. jan 2013

včerejší manšestráky velikosti 62/68. Jednoduché, ale to prošívání mi zabralo dost času (není to dvojjehlou, ale obyčejným strečovým stehem, kvůli výraznosti).

kalman
31. jan 2013

a moja dnešná celo poobedná práca , tá sukňa mi dala pekne zabrať 😠

season
31. jan 2013

@caramilla prosím Ta, vieš porovnať, či teplákovina batani je to isté ako z Rumitexu? Diky

wew
31. jan 2013

@lenasss dnes som zase upiekla chlebík, a bol zatiaľ naj, naj.....
nedodržala som 12/18 hodín ako píšu, doobedu som zarobila cesto nechala som v kuchyni.... po 5 hodinách som vybrala na pomúčenú utierku - a to som dala do pekáča.... kyslo zo 2 hodinky.... dalej som piekla takisto, do horúcej rúry pekáč vyhriať.... a potom som šupla z utierky chlebík, prikryla.. a polhodinu som piekla s prikrývkou a 10 moin. bez.... obohatila som aj o pohár ovsených vločiek okrem semiačok.... a zajtra si rodina zas objednala....

ucitelka70
31. jan 2013

@lenasss - no wew je moja dcéra, ja som chleba piekla.... nevšimla som si, že bola prihlásená na mojom pc.... a ani som si nick nevšimla, až ked bol príspevok uverejnený 😀

kajark
31. jan 2013

prosim vas, kto ste sili boxerky z najnovsieho ottobre .. ako ste postupovali? Nerozumiem tomu podla toho ang. popisu, dakujem za vsetky rady 🙂

caramilla
31. jan 2013

@kalman krásné, jak ty motýlkové leginy, tak ta sukně!
@season ano, je to to samé!