Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
podšité nohavice pre kamoškine slečny.látky od Mráza. jeden pár nohavíc už odišiel, boli to červené motýle. nestihla som odfotiť
na maškarný ešte inšpirácie http://mimi-sign.de/
ja by som mala zaujem o latkove plienky, je to takto mozne? 🙂 dakujem 🙂
kuk sem, návody na aplikácie http://kunterbunteskleeblatt.blogspot.sk/2009/1...
@ucitelka70 wow, good 😎
@caramilla @lenasss @sufik1 a na toto čo poviete?
http://lilelong.blogspot.de/2012/12/winterjacke...
@ucitelka70 kam ty na ty odkazy chodíš. Ty aplikace mandaly jsou úža, zůstala jsem koukat. A bunda se silnicí - no je vidět, že ty kluci to prostě mají rádi a my mamky jim chcem vyhovět...
@sufik1 začala som pozerať farbenmix galériu a kde-tu rozklikávam blogy.... tv ma nebaví, drahý pozerá šport a ja sa motivujem, aj vás motivujem 🙂
Holky, až se mi to podaří, zkusím Vám vyfotit prstovku dle mikiny didriksons. Taky se to tak dá ušít...tak počkejte pár dní 😀
@sufik1, @crawler, @kuna - kuknite tu, pre malinké môžete ušiť zavinovačky http://sui-generis-design.blogspot.sk/search?up...
@barcav to mi připomíná fotografie nějaké fotografky, která takhle podobně nastylizovala svojí spící dceru (miminko) do nějakého obrazu - třeba jako Karkulka v lese oblékla jí do červených šatiček, okolo udělala stromy z různých látek nebo polštářů, do ruky košíček, za stromem vlka a tak 😉 Nebo jako potápěčku na dně moře... Bylo to krásné 😉
@anastazieb vím co myslíš 🙂
tohle není můj nápad, všimla jsem si toho u jedné holčiny na MK, ale měla tam písmenka love vystřižená z papíru, na to jsem moc líná to stříhat, tak jsem si říkala co by se asi tak dalo použít 🙂
wooooooooow, baby... zasla som tu takpovediac- od nudy... ja sa nestacim cudovat... normalne ziiiram!!! 😲
toto vsetko sijete same??!!! Woooow, ste neskutocne sikulky!!! 😨 🙂 😎 😎 😎 😎 klobuk dole!
este ma prehovorite, aby soms a na to dala 😀
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem mamka dvou rarášků a od malička je moje nejoblíbenější hračka nit a jehla 😀
Ahoj holky,
před časem jsem vás prosila o radu ohledně koupě šicího stroje. Nakonec jsem pořídila Brother BM3600 a jsem opravdu nadšená, šije se na něm nádherně (mám tedy srovnání jenom s jedním strojem, ale rozdíl je obrovský).
S overlockem se tedy ještě úplně nekamarádím - neumím nastavit všechna ta napětí, aby to šilo pěkně a netrhaly se nitě. Respektive - po různém nastavování se mi soustavně trhá "jen" levá horní nit a to i když měním napětí sem a tam. Drží jen když šiju rozvážně a pomalu 🙂 Ještě tedy vyzkouším vyměnit nit za jinou, mám tu jen malé klasické, ale třeba to pomůže...
Přidávám fotku prvního výtvoru ušitého na nových strojích - tepláků pro kamarádky synka. Jen tedy budu muset prodlužovat, jsou krátké 🙂
@vianne máš můj obrovský obdiv, nosítko je super!

@luciavan Já šiju Amannama, ideálně Belfil S, ty my vyhovují nejlépe. Do rovnostehu je to ale víceméně jedno, tam se mi netrhaly ani obyč nitě od vietnamců. U overlocku a coverlocku už to je poznat, tam se tříbí kvalita 😀 Holky mají rády Hardy, není to úplně to, co třeba Amann, ale je to zase za dobrou cenu, ale to jsou kony velké, do rovnostehu jedině s "držáčkem". Ty levné nitě mají problém i v tom, že mají na sobě chuchvalce a uzlíčky a pak se to zasekává v očku jehly, takže já už levné nitě nekupuju 😝