icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
1. feb 2013

@luciavan Já šiju Amannama, ideálně Belfil S, ty my vyhovují nejlépe. Do rovnostehu je to ale víceméně jedno, tam se mi netrhaly ani obyč nitě od vietnamců. U overlocku a coverlocku už to je poznat, tam se tříbí kvalita 😀 Holky mají rády Hardy, není to úplně to, co třeba Amann, ale je to zase za dobrou cenu, ale to jsou kony velké, do rovnostehu jedině s "držáčkem". Ty levné nitě mají problém i v tom, že mají na sobě chuchvalce a uzlíčky a pak se to zasekává v očku jehly, takže já už levné nitě nekupuju 😝

mitape
1. feb 2013

podšité nohavice pre kamoškine slečny.látky od Mráza. jeden pár nohavíc už odišiel, boli to červené motýle. nestihla som odfotiť

mitape
1. feb 2013

foťák už doma opravený 🙂)

ucitelka70
1. feb 2013

na maškarný ešte inšpirácie http://mimi-sign.de/

evkafi
1. feb 2013

ja by som mala zaujem o latkove plienky, je to takto mozne? 🙂 dakujem 🙂

ucitelka70
1. feb 2013
caramilla
1. feb 2013

@ucitelka70 wow, good 😎

piecee
1. feb 2013

@vianne ty jo tak nosítko je neskutečně krásný teda uplně koukám 😨 paráda

sufik1
1. feb 2013

@ucitelka70 kam ty na ty odkazy chodíš. Ty aplikace mandaly jsou úža, zůstala jsem koukat. A bunda se silnicí - no je vidět, že ty kluci to prostě mají rádi a my mamky jim chcem vyhovět...

ucitelka70
1. feb 2013

@sufik1 začala som pozerať farbenmix galériu a kde-tu rozklikávam blogy.... tv ma nebaví, drahý pozerá šport a ja sa motivujem, aj vás motivujem 🙂

veronik77
1. feb 2013

@sufik1 mně se líbí ten kopec - kapsa 🙂

allymally
1. feb 2013

@stassy chichi, já ráda vtipkuju 😀 😀 😀

allymally
1. feb 2013

Holky, až se mi to podaří, zkusím Vám vyfotit prstovku dle mikiny didriksons. Taky se to tak dá ušít...tak počkejte pár dní 😀

ucitelka70
1. feb 2013

@sufik1, @crawler, @kuna - kuknite tu, pre malinké môžete ušiť zavinovačky http://sui-generis-design.blogspot.sk/search?up...

veronik77
1. feb 2013

@allymally Tak hlásím, že legíny dle ottobre jsou opravdu volnější, příště to střihnu bez švových přídavků 🙂

komisakpd
1. feb 2013

@veronik77 ktore lieginy si sila? podla ktoreho OT

barcav
1. feb 2013

jeden nešicí počin 😀 jen tak pro radost 😀 nudím se 😀
pozadí fleec medvídek, písmenka jednolící úplet, srdíčko teplákovina 😀

anastazieb
1. feb 2013

@barcav to mi připomíná fotografie nějaké fotografky, která takhle podobně nastylizovala svojí spící dceru (miminko) do nějakého obrazu - třeba jako Karkulka v lese oblékla jí do červených šatiček, okolo udělala stromy z různých látek nebo polštářů, do ruky košíček, za stromem vlka a tak 😉 Nebo jako potápěčku na dně moře... Bylo to krásné 😉

barcav
1. feb 2013

@anastazieb vím co myslíš 🙂
tohle není můj nápad, všimla jsem si toho u jedné holčiny na MK, ale měla tam písmenka love vystřižená z papíru, na to jsem moc líná to stříhat, tak jsem si říkala co by se asi tak dalo použít 🙂

veronik77
1. feb 2013

@komisakpd zítra Ti písnu číslo 🙂

komisakpd
1. feb 2013
figurka1985
1. feb 2013

wooooooooow, baby... zasla som tu takpovediac- od nudy... ja sa nestacim cudovat... normalne ziiiram!!! 😲
toto vsetko sijete same??!!! Woooow, ste neskutocne sikulky!!! 😨 🙂 😎 😎 😎 😎 klobuk dole!
este ma prehovorite, aby soms a na to dala 😀

zabza40
1. feb 2013

@barcav To je krásné miminko 🙂 🙂 🙂

macin73
2. feb 2013

Tak, slibuju, že už dám s Amelií pokoj 😀. Hotová i druhá tunika pro neteř. Akorát jsem zjistila, že jedna mi vyšla o fous větší, a je to zrovna pro to drobnější dvojče... tak snad to bude ok.

luciavan
2. feb 2013

@caramilla Ďakujem, tiež som si všimla také chuchvalce a tie robia problém, nie na všetkých ale na tej ktorú práve potrebujem najviac. Skúsim objednať niektoré, čo si odporúčale cez net, Diki

veronik77
2. feb 2013

@komisakpd 3/2012 🙂

bulinka
2. feb 2013

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem mamka dvou rarášků a od malička je moje nejoblíbenější hračka nit a jehla 😀

petule55
2. feb 2013

Ahoj holky,
před časem jsem vás prosila o radu ohledně koupě šicího stroje. Nakonec jsem pořídila Brother BM3600 a jsem opravdu nadšená, šije se na něm nádherně (mám tedy srovnání jenom s jedním strojem, ale rozdíl je obrovský).
S overlockem se tedy ještě úplně nekamarádím - neumím nastavit všechna ta napětí, aby to šilo pěkně a netrhaly se nitě. Respektive - po různém nastavování se mi soustavně trhá "jen" levá horní nit a to i když měním napětí sem a tam. Drží jen když šiju rozvážně a pomalu 🙂 Ještě tedy vyzkouším vyměnit nit za jinou, mám tu jen malé klasické, ale třeba to pomůže...
Přidávám fotku prvního výtvoru ušitého na nových strojích - tepláků pro kamarádky synka. Jen tedy budu muset prodlužovat, jsou krátké 🙂
@vianne máš můj obrovský obdiv, nosítko je super!

barcav
2. feb 2013

@zabza40 😵