icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
2. feb 2013

@bulinka ahoj přidej se a vítej 🙂

ucitelka70
2. feb 2013

@luciavan poradím ti stránku www.tenex.sk, tam nakúpiš okrem nití aj dobrú kráčajúcu patku, aj ihly

mikulka45
2. feb 2013

@kuna ja šijem dvojihlou a šikmým cikcakom, vyzerá to skoro ako rovný steh, ale je pružný a nepraská ani na spodku trička 😉 iné pružné stehy som zatiaľ neskúšala...

luciavan
2. feb 2013

@ucitelka70 Ďakujem, túto stránku ešte nepoznám, tak aspoň sa priučím 😀

a_lexa
2. feb 2013

Ahoj holky, už nějakou dobu vás sleduji a přečetla jsem celou diskuzi. Někdy to bylo celkem peklo – musela jsem číst 2x než jsem pochopila 🙄 a někdy jsem se řechtala jako blázen 😀 (např. naposledy u debaty o sušičkách – hlavně když někoho z legrace napadlo, že by se dala udělat hromadka, nebo když bylo na jeden typ 150 objednávek z celá ČR). Ale abych se představila - mám malého klučinu a rozhodla jsem se začít šít. A abych jen tak nepsala připojuji poslední (v pořadí čtvrté) dílko - před tím 1čepice a dvoje kalhoty. Je to mé první body – a má celkem dost much,mimo jiné se mi povedlo našít cedulku "COOL by mother" obrácene, ale prcek stejně tráví víc času na kolenou tak je alespoň lépe vidět 😅 a ještě musím natlouct dolů patentky.
Tímto vás tedy prosím o oficiální možnost sledovat vaše krásná díla (jste strašně šikovné), tuto debatu a občas se třeba i připojit.

palosek
2. feb 2013

@petule55 Tak zkus znovu všechny nitě vyvlíct a zpátky navlíct...a na všech kolečkách měj nastavenou 4. Není možná... 😉 Ale víš, co... já před každým šitím na OL zkouším steh na odstřižku té dané látky....a šteluji, dokud to není, jak má být... A někdy je to fakt vopruz...když se nedaří... 😀 😀 😀 😀

palosek
2. feb 2013

@a_lexa vítej v klubu 😉 To bodyčko je úplně parádní...kdo by věřil, že to je začátek? To se teda těšíme na pokroky 😀 😀 😀 😀 Je fakt moc hezké 😵 😵

a_lexa
2. feb 2013

@palosek Moc děkuji - fotoaparát byl milosrdný a pro jistotu jsem to vzala z větší dálky. 😀

komisakpd
2. feb 2013

@veronik77 dik a tam su leginy?

animal
2. feb 2013

@a_lexa krásné, šikula

veronik77
2. feb 2013

@komisakpd promiň, já jsem se upsala, je to 6/2012 a střih č.26 🙂

lenasss
2. feb 2013

@a_lexa vítej a body je opravdu moc hezké takové já snad nikdy neušiju 😒

jieff
2. feb 2013

@a_lexa taky vítám! Krásný body. A pěkně si to olemovala. Já teď taky jedno ušila a lemování jsem si maximálně zjednodušila, nevypadá to tak krásně, ale ani nijak hrozně🙂 Hlavně dobře sedí a byla to rychlovka (u mě zábava na týden)

zojec
2. feb 2013

ja mam teraz sici klud, ale vcera som konecne dostrikovala nakrcnik s plstenymi gulickami 😀 strikovala som asi po 15 rokoch a plstila 1x :D 🙂 dnes sa uz ale chystam k nejakemu siciemu pocinu.. veeelmi by sa mi zislo kojo triko 😒

a_lexa
2. feb 2013

@animal Děkuji 🙂
@lenasss Děkuji . Body pro tebe bude hračka – když jsi pokořila díru na palec!!! 🙂 (chybí mi smajlík s palcem nahoru)
@jieff Děkuji za přivítání. S tím olemováním bych to tak netvrdila – nejdříve jsem to u krku lemovala gumičkou a dopadlo to šíleně a ještě hůř se to páralo, tak jsem to nakonec musela ustřihnout ☹ a přišít patent. Jinak tvoje body je luxusní – raglán, patentky a ještě lemování na rukávu. Ten střih je úžasnej – bohužel jsem takový nesehnala 😠 . Jak pruží u krku?? Jde to dobře oblékat?

ucitelka70
2. feb 2013
bulinka
2. feb 2013

holky můžu se vás zeptat, kde si necháváte dělat cedulky na výrobky?

ucitelka70
2. feb 2013

@zojec spomínala si, že ked si šila mužovi boxerky, šila si tzv. striešku podľa originálu. V čom to spočíva?

zojec
2. feb 2013

@ucitelka70 tie boxerky boli v strieske 2 vrstvy, presivane v strede 1 stehom, tak aby netlacil 😉

monr
2. feb 2013

@figurka1985 len sa na to daj, a potom nás budeš preklínať, keď zistíš, ako miznú peniaze za látky a galantériový tovar 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

a srdečne vítam nové členky, šup šup pridať nejaké výtvory, a nech sa tu dobre cítite 😉

ucitelka70
2. feb 2013

@zojec nie veľmi chápem.... ja som tú stredovú časť nestrihala v strede ale urobila v kuse takú vsadku, a to dvojmo, ale na hotových gaťoch to neukáže dobre, rozpárala som to

zojec
2. feb 2013

@ucitelka70 no v strede je to zosite, lebo je to strihane do obluka, aby sa urobila ta strieska... vystrihnes si 4 rovnake casti, ktore poukladas tak, aby boli aj zvrchu aj zo spodu lice, a zosijes 1 stehom na OL 😉

ucitelka70
2. feb 2013

@zojec áha, na mojom strihu bola tá polka v strede skoro rovná čiara, zato som len prehla na polku, takže to musím mierne vykrojiť?

jieff
2. feb 2013

@a_lexa no já právě vidím tu práci co si musela s tim lemováním mít! Střih je z Ottobre 6/12. Přes hlavu jde dobře, tučňáčí látka krásně pruží, stejně tak finerib z mtx. Jen jsem nevěděla jak střihnout proužek na spodní lem a po tom co jsem ho střihla moc krátký, jsem to celý obstřihla a lemovala znovu. Střih byl ale hodně dlouhý a byla rezerva. Tohle lemování přehnutou látkou mi přijde to nejjednodušší co může být...

jieff
2. feb 2013

@bulinka holky je nechaly vyrobit...možná má @caramilla ještě nějaké na fleru

a_lexa
2. feb 2013

Povzbuzena vaším přijetím jsem musela ještě k bodyčku přidělat tepláky - zatím jsou dlouhé, tak je bude mít prcek ohrnuté. PS: na cedulce jsem si dalal záležet.

a_lexa
2. feb 2013

Ještě pohled zezadu a společně. 😀

bulinka
2. feb 2013

@jieff já právě myslela, kde si to holky nechávaly vyrobit 🙂

a_lexa
2. feb 2013

@jieff 😀 to lemování máme možná stejně - je to jen přišitý pruh na overlocku a potom akorát po lícové straně prošité dvojjehlou. 😀

jieff
2. feb 2013

@a_lexa jo jo už to vidim 😀 a dobře se rozjíždíš!!