Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monr neoplati sa to, ked si pporovnas nove vecicky a vlastnorucne zhotovene?? 🙂
Ja by som mala len jednu otazku. Mate internetovu stranku odkial sa tie vecicky daju objednat?
@monikakovacova ako veci?
áno :D
holky, kdo jste šily bundu Philippa z FM, seděla vám velikost? Protože já ji teď mám rozešitou zkusmo z fleecu a vyšla mi strašně úzká přes hrudník. Rukávy volné, ale obávám se, že až všiju zip, nepůjde to ani zapnout. Přitom J. tlustá není, ke své výšce minimálně akorát, možná i hubená.
Ještě si zkontroluju, jestli jsem třeba blbě neobkreslila střih, ale myslím, že to asi ne... 😒
@figurka1985 treba to brať tak, že to čo ušijeme, nemá nik iný, každá vec je originál a pol detí v škôlke nebehá v tom istom. prípadne mnoho vecí nevieš ľahko zohnať, tak si ušiješ, čo potrebuješ. no a potom už záleží, aké látky kupuješ, vieme aj lacné trebárs úplety použiť, ale aj také za vyše 10 € za meter, a to sa potom tie veci trošku predražia 😀 😀 😀 , no ale kto by odolal tým krásnym látkam? a tie deti sú v tých veciach podarené.
@monr presne tak. kupena vec nie je tak cenna, ako vlastnorucne navrhnuta a vymyslena 🙂 😵
@veronik77 dík. Já jsem ji právě střihla jen s malinkýma přídavkama na švy, protože jsem si říkala, že když ji šiju z fleecu, tak aby nebyla moc široká, že softshell je přece jen objemnější. Rukávy, ty jsou mega, ty musím zkrátit 🙂
Popravdě mě toto občas na šití štve a nechápu, že hodně střihů nesedí a musí se upravovat. Přitom, když koupím v obchodě nějakou věc 98, tak většinou sedí. A tady je bunda 98/104 úzká. 😒
tak ste ma navnadili na tie aplikacie, tak som skusila aj ja nejake....flisova supravicka na doma s vlacikom
@palosek díky za tip, vyzkouším... když to nepomůže, vyměním nit a když ani to nepomůže, budu muset vyměnit ruce 🙂
konečně už skončil ten dnešní nekonečný davis cup, tak můžu jít šít....
prosím prosím ještě o radu - párala jsem dole na nohavicích tepláčky, potřebuju je prodloužit a zůstala tam po prošití "stopa" - je nějaká naděje, že se to po vyprání ztratí nebo mám raději zamaskovat nějakými aplikacemi? je to tlutší počesaná teplákovina myslím z mtx...
@veronik77 nesedí, teď jsem to doměřila 😉 . Nevím, jak jsem to překreslila, ale ty díly, co už mám jakože s přídavkama, tak jsou skoro stejně široké, jako ty bez přídavků na střihu. Takže jsem to celé podělala já, no to se mi ulevilo 😀. 2 cm zní jako hodně, ale asi to tak bude...něco se odstřihne, něco se odřízne na OL...asi to zkusím taky tolik. Já vždycky přidám málo, třeba přesně těch 0,7cm, co mám nastavené na OL na šířku stehu, a pak se divím, že to nesedí 🙂 .
No nic, jdu to rozpárat a všiju tam nějaký klín, nebo něco. Na lítačku to bude dobrý a ještěže jsem nepokazila soft, to by mě asi jeblo 😎
@kuna @veronik77 no holky, mě už teda párkrát u střihů z Ott. neseděly šíře rukávů 😠 😠 😠 Naposledy tento týden, když jsem potřebovala narychlo ušít šatičky z tučňáků pro naši D....konečně i my máme tučňáky.... 😀 😀 😀 A to jsem se měla FAKT dobře vytáhnuté (vykreslené)....to nas... 😖
Mám ted velkou motivaci k šití. 😝 ..po roce užívání nám odešla kvalitní pračka zn. B...ch. A čekáme na opravu...což při 6členné rodině je katastrofa 😠 😠 😠 Ještě, že mám maminku.... 😵
@palosek rukávy nesedia, ja mám osobne skúsenosť s dámskym tričkom, pridávala som na obe strany rukávov po 1,5 cm, aj to je málo... pritom nemám silné ruky. ale sloníkové tričko sedí perfektne napr., takže závisí asi od modelu... a odvtedy premieram radšej všetko
@kuna Haničce jsem přidávala něco přes 1cm, u sebe teď víc (na tuk a svetr) 😀 A co všít jen barevný pruh u zipu? To bude vypadat zajímavě 😉
@palosek Ježkovy voči! Doufám, že Vám jí brzo opraví... Nám na podzim odešla myčka, normální provoz celkem dobrý, ale na Vánoce, jak jsme doma byli všichni plus návštěvy, to bylo maso.... 😒
@palosek díky... ufiknutí jsem taky zvažovala, ale mám těsně nad tím už tu jedinou aplikaci a bojím se, že bych to při příšívání nezvládla a to už bych to pak musela ustřihnout v půlce nohavice... a to bych pak nezvládla psychicky 🙂
no, holky, omlouvám se, že vám to tady zahlcuju takovýma banálníma dotazama - doufám, že vás tím příliš nerozčiluju 🙂 každopádně děkuju za všechny odpovědi a povzbuzení... a slibuju, že až (jestli) budu jednou tak chytrá jako vy, tak se taky o zkušenosti podělím...
@kuna @veronik77 @palosek já taky nejsem z velikostí z Ottobre moc moudrá.. kromě tepláků, co musím prodloužit, jsem šila i pyžamo velikosti 62, které mělo být původně pro malé miminko a místo toho ho nosí naše Klára, která pomalu začíná vyrůstat z velikosti 74
@veronik77 ...mě ta pračka vytočila...a ještě...prý tuhle součástku ještě nikdy neměnili, že ji musí objednat z Německa... 😝 😝 😝 😠 😠 😠 😠 Ale lhůta je snad 30 dní (katastrofa 😕 😕 😕 ) a jinak pračku vracím. Je v záruce.... 😠
No s myčkou si to moc nedokážu představit...zatím ji nemáme 😅 ...ale kdybychom si na ni zvykli, taky by určitě byl náš nepostradatelný pomocník.... 😉 😉
Žienky H E L P , mňa z toho šitia snaď šľahne 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 snažím sa už asi týždeň ušiť Nellie treningáče, ale ide mi to na ......! Ona má vypuklé bruško a všetko jej z neho pada dole pod neho a ťahá aj zadnú časť. Skúšala som rôzne strihy, čo sa tu kedy premleli, ale na h.... Máte niektorá nejakú fintu??????? Klasické plienku sú nám na figu, pri takom častom chodení na nočník. Už som zrelá na psychiatriu a ešte aj v noci sa mi o nich sníva 😝
@petule55 ...no mít tam aplikaci, tak taky nestříhám 😀 😀 😀 to je jiná. To bych spíš zamaskovala další aplikací...
A nejsou to blbé dotazy....všichni nějak začínali a jak je tahle diskuze super, že pokaždé má kdo poradit....nebo i potvrdit to, co jsme si už mysleli, ale nebyli si jistí.... 😉
K velikostem.... D jsem šila zelenou tuniku snad před rokem http://kucpav.blog.cz/1201/kiwi-komplet ...jo před rokem.... 😅 😅 Vel 86. Na šířku ji má stále dost velkou, jen rukávy 3/4teční a délka nyní pod zadeček. ..omluvte fotky...moje začátky 😅 😅
@petule55 pofoť a možno ti niekto dobre poradí

@a_lexa aaa další přirozený talent, který nás za měsíc strčí do kapsy. Jen houšť, ať máme koho kopírovat 😀 😀 😀 😀 Moc se mi líbí ta kombinace barev.
@bulinka ale tady si většina z nás své zdroje chrání a @caramilla svůj zdroj taky....