icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
4. feb 2013

@ucitelka70 soda je taky na všechno! - píšu si 🙂

alinn
4. feb 2013

@piecee no nejlepší je to rozpárat 😀 tedy plenku jsem nikdy neobkreslovala..ale u triček a kalhot to funguje 😉 ovšem problém je, když je to ještě nositelný..ale třeba se tu najde někdo kdo ten střih bude mít..nebo na netu nic takového není?

ucitelka70
4. feb 2013
piecee
4. feb 2013

@alinn právě že mi přijde že už jsem vyzkouela tolikstřihů a nic pořádně nesedí jen tyto :-/ tak nevím ...kdyby byli stary rozparala bych je ale tydle jsem kupovala minulý týden takže nositelný jsou 🙂)

sinala
4. feb 2013

@ucitelka70 tak ty jsou hezké určitě nám je @palosek přidá 😀 😀 😀

a_lexa
4. feb 2013

@kuna wau ta bundička je super - barvičky, zpracování! A ty kapsy nejsou vůbec vidět. Nádherný střih.

kuna
4. feb 2013

@piecee já to spendlila na gauči a drželo to, ale musela jsem tam těch špendlíků dát hodně a zapíchnout je dovnitř až po hlavičku 🙂

keziah
4. feb 2013

@piecee ja som natiahnutu plienku prisadla kolenami, pridrzala aj oboma rukami a manzel v ramci moznosti rychlo obkresloval 😀

keziah
4. feb 2013

@daisyr krasne kojotricko, bola by si prosim taka zlata a cvakla mi ho z rubu-nech vidim, ako presne tam mas vystrihnutu a vsitu tu bielu cast, dakujem 🙂

ucitelka70
4. feb 2013
alinn
4. feb 2013

@bulinka já tedy ottobre ještě nikdy nekupovala ale vím, že se dá koupit přímo z jejich stránek a když nechceš kupovat ze zahraničí tak ho mají třeba na batani

alinn
4. feb 2013

@piecee jo..tak to by bylo blbý, když je ještě použitelná 😅

ucitelka70
4. feb 2013

@sinala je teraz musím vynechať zopár hromadiek..... mám objednané lille úplety a športové bmb úplety, takže už bársako bude niečo krásne, vyhlásila som si stop stav

mooncaa
4. feb 2013

@piecee Já dala na zem balicí papír na něj plenku a tu jsem přidržovala nohama rukama a šlo to. Teda výsledná plenka byla lehce jiná, ale ve výsledku nám seděla lépe než vzor - jsem ty gumičky při obreslování natahovala tak moc, že byla trochu větší.

piecee
4. feb 2013

@mooncaa děkuji za radu zkusím 🙂 já právě naposledy obreslovala jinou plenku taky jsem to natáhla moc a výsledek je že v tom syn 21mesíců (13kg) plaval takže to bylo jak pro slona 😅 😀

mikulka45
4. feb 2013

@ucitelka ahoj, keď stále vyťahuješ z rukáva všlijaké dobré linky, nemáš niečo s inšpiráciou na karneval? jeden si dávala pred pár dňami, nemáš ešte nejaký iný? stále neviem aký kostým malému, na hlave nič neznesie...

palosek
4. feb 2013

@piecee nebo někoho popros, at to plenku natáhne a drží nad papírem a ty obkresluj......nejdřív od zadní části, kde je s gumičkou..... tak jsem zaúkolovala kdysi muže 😀 😀 😀

snowwitch
4. feb 2013

Holky, nevíte někdo v kterým OTT najdu střih na polodupky s ťapkama? A overálek s ťapkama? Hledám už hodinu ☹

snowwitch
4. feb 2013

@bulinka Já jsem z Spáleného Poříčí a do Plzně jezdím nakupovat nebo manžel za prací. Mám zatím jen 4/2012, ale zrovna chci nějaké objednat z http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... , tak se můžem třeba podělit o poštovné nebo pak mlžu půjčit..

bulinka
4. feb 2013

@snowwitch jé tak to by bylo super 🙂, ráda se podělím o poštovné. A jestli by bylo možné zapůjčit ten co máš už doma, budu taky ráda. Samozřejmě za úplatu 😀

piecee
4. feb 2013

@palosek jo to je pravda tak večer zaukoluju muže🙂 jen nevím jak to udělat s křidélkama 😨

lalai
4. feb 2013

Ahoj maminy neviete mi niektora poradit zo strihom na nosic mai tai ? chcela by som vyskusat usit si ho sama 🙂 dakujem za rady 😉

daisyr
4. feb 2013

@kuna krásná bundička, to je střih z FB?
@piecee také bych doporučila pomoc např. manžela nebou zakoupit bazarové a ty pak rozšmiknout 🙂, jestli to chceš mít přesné 😉

daisyr
4. feb 2013

@keziah Tady foto 😉 Kojokošile to měla trošku jinak - měla to střihlé až nahoru a všité až do toho horního švu, ale mě to takto přišlo jednodušší, tak snad to bude fungovat 🙂

palosek
4. feb 2013

@piecee no, až obkreslíš zadní část a boční obrys plenky, tak pak extra roztáhnete ta křidélka...asi 😀 já to dělala bez nich...tak jen orientačně.... 😀 Nebo si pak poměř rozměry těch křidélek a nakresli 😀 😀 😀

komisakpd
4. feb 2013

baby chystam sa toto sit http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_4/k...
c 16 mikina uz to zopar z vas toto solo...len neviem aky postup, ako ako prv zosit a podobne...mikinu som este nesila

dakujem

maly_prcek
4. feb 2013

@petkasv Já jsem šila klasický střih zavinovačky, jak bývala za nás na 3 šňůrky z bavl.plátna, a aby nebyla tak tlustá, tak dovnitř jen tenkou vložku... Z rychlozavinek se taky rychle dostali, i z merino zavinky, pokud jsem tu merino neobvázala kolem ruček plínkou... Jinak jsme taky zavinovali napevno na spaní cca půl roku.

To je dobře, že se hemouš lepší... Jo, nám to v podstatě za tu dobu léčby zamezilo růst a zesvětlal a pak jak se léky vysadily, tak o něco zase ztmavl, ale už nijak nevyrostl... Tak aspoň že ty měsce nerostl.

keziah
4. feb 2013

@snowwitch poldupky su v ottobre 4/2011

keziah
4. feb 2013

@daisyr dakujem za vybornu inspiraciu.. ja som zvazovala tiez prisit to aj hore aj po stranach, ale bala som sa, ze tricko bude moc hrube a teple, toto vyzera super 🙂

jancasoch
4. feb 2013

nemáte někdo střih na tu tuniku Amelii nebo Amalii, ani nevím jak se to jmenuje?