icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
6. feb 2013

@caramilla prosím tě, ty legínky jsou podle toho tvýho free střihu na blogu? já podle něj šila tučňákový pro Vojtu, ale přijdou mi dole strašně úzký ☹ příště je udělám širší, ale docela mě překvapilo, že je skoro neoblíkl a to má nožičky jak hůlčičky 😅 😀

caramilla
6. feb 2013

@michamicha já mám na blogu jen jednu velikost ke stažení free a ta je nějakejch 80. Větší střihy zvětšuju. Já totiž v podstatě každej střih dělám na novo, ani podle svých střihů já totiž vlastně nešiju 😀

michamicha
6. feb 2013

@caramilla no já si ho stáhla už někdy dávno a to tam byla velikost 80-92 tuším a když jsem pak šila 104, tak ty už jsem to upravila a rozšířila, ale u tý 92 to měl fakt hodně obepnutý (on má krátký a hubený nohy, kalhoty má zatím stále 92 😅 )

lucijan
6. feb 2013

@anfei děkuju! mašinky krásný!

caramilla
6. feb 2013

@michamicha tak je asi mína superšpagetka, já jí i 104 šiju stále podle toho samého střihu, jen prodloužím a naopak uberu na zadku:D

lucijan
6. feb 2013

ježiš, ženský, takovou tašku jsem nešila - takovou obdivuju a chci si ušít!!

veronik77
6. feb 2013

Holky, už aby bylo jaro... A. se doma hrabe v květináčích, má písečný absťák.... 😒

vianne
6. feb 2013

skusala som dat dokopy soft nohavice zo zvyskov, a dozdobit aplikaciami, su rucne nasivane.

lilly2711
6. feb 2013

@lucijan krasna taska s tou myskou, odkial mas prosim ta ten obrazok???

caramilla
6. feb 2013

@vianne aplika nádherná, elegantní, fakt super 😎

lucijan
6. feb 2013

z fleru - uživatel cingrlata, taky http://cingrlata.blogspot.cz - jen slintám 😀

bulinka
6. feb 2013

@lucijan tak to je krásný 🙂, a já tu marně přemýšlím za co půjdou děti na maškarní 😀

lucijan
6. feb 2013

@stassy takhle vypadají díly tý tašky?

slady
6. feb 2013

damy, sili ste niektora plienky z ceskeho bambusoveho flisu? alebo iba vkladacky? ktorou stranou to obraciate na von - tou jemnou chlpatou alebo tou hladkou? chcela by som si posit nohavickove - z vonku nejaka teplakovina zo starsich mikin a zvnutra tento flis - je to teoreticky mozne? ci vyskusaj uvidis?

anastazieb
6. feb 2013

@slady záleží asi na tobě, já jsem dávala chloupkama navrch, někdo dává zas obráceně. Koupené vkládačky to měly chloupkem nahoru.

ucitelka70
6. feb 2013

baby, krásne ste všetky pošili..... ja som šila drobcovi boxerky z nového ott., stiahla som si z netu, všetko som šila slepým stehom, vyzerajú krásne, ešte si musí drobec vyskúšať... a ak bude OK, tak sa vrhnem na plavky z toho..... už plavky som šila z boxerkového strihu, ale tieto sú také super dlhšie nohy.... tak sa teším, potom pofotím na malom..... ak by dakto chcel šiť, stačí si vytlačiť b5 až b 12 strihy a polepiť....

kalman
6. feb 2013

decentné šatičky pre Adelku

ucitelka70
6. feb 2013

@kalman krásne šaty, aj tebe by sa hodili..... fakt v jednoduchosti je krása

kalman
6. feb 2013

@ucitelka70 no možno si ušijem aj pre seba a ešte pre drobca aby sme mali rovnaké 😀 😀

caramilla
6. feb 2013

@kalman krásné! Kam se hrabe Zara:D

kalman
6. feb 2013

@caramilla Díky 😀

ucitelka70
6. feb 2013

@kalman BUDETE VERU KRáSNE TRIO.....

papajka7
6. feb 2013

tak nieco aj odo mna,ciapka s nakrcnikom z lamy,a kapsa pre mm 😉 ,a rychloprdky

ucitelka70
6. feb 2013

@papajka7 NáDHERA

petkasv
6. feb 2013

@kalman no ty jsou nádherný 🙂

pajoslava
6. feb 2013

Ahoj holky, stale k Vam nakukuji 🙂 Psala jsem zde ohledne tech listecku, ale pak jsem se nepridala, protoze jsem potrebovala vlastni nick a tolik kusu neslo ☹ No vsak jsem to tu psala. Kazdopadne bych se chtela zeptat, jestli nemate nejaky dobry strih na cepicku z fleecu. Uplne neco jednoducheho, jsem zacatecnik hadra 😀 Predem dekujiiiiiiiiiii

romanacka
6. feb 2013

@papajka7 ideeeeeš 😎

papajka7
6. feb 2013

@kalman tie satocky su uuuuplne nadherne,krasne si ich vypracovala,profi 😵

kuna
6. feb 2013

@lucijan já bych chtěla šít toto, tak třeba ti to v něčem pomůže http://thetohokutote.blogspot.cz/

kuna
6. feb 2013