Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha já mám na blogu jen jednu velikost ke stažení free a ta je nějakejch 80. Větší střihy zvětšuju. Já totiž v podstatě každej střih dělám na novo, ani podle svých střihů já totiž vlastně nešiju 😀
@caramilla no já si ho stáhla už někdy dávno a to tam byla velikost 80-92 tuším a když jsem pak šila 104, tak ty už jsem to upravila a rozšířila, ale u tý 92 to měl fakt hodně obepnutý (on má krátký a hubený nohy, kalhoty má zatím stále 92 😅 )
@michamicha tak je asi mína superšpagetka, já jí i 104 šiju stále podle toho samého střihu, jen prodloužím a naopak uberu na zadku:D
ježiš, ženský, takovou tašku jsem nešila - takovou obdivuju a chci si ušít!!
Holky, už aby bylo jaro... A. se doma hrabe v květináčích, má písečný absťák.... 😒
z fleru - uživatel cingrlata, taky http://cingrlata.blogspot.cz - jen slintám 😀
damy, sili ste niektora plienky z ceskeho bambusoveho flisu? alebo iba vkladacky? ktorou stranou to obraciate na von - tou jemnou chlpatou alebo tou hladkou? chcela by som si posit nohavickove - z vonku nejaka teplakovina zo starsich mikin a zvnutra tento flis - je to teoreticky mozne? ci vyskusaj uvidis?
@slady záleží asi na tobě, já jsem dávala chloupkama navrch, někdo dává zas obráceně. Koupené vkládačky to měly chloupkem nahoru.
baby, krásne ste všetky pošili..... ja som šila drobcovi boxerky z nového ott., stiahla som si z netu, všetko som šila slepým stehom, vyzerajú krásne, ešte si musí drobec vyskúšať... a ak bude OK, tak sa vrhnem na plavky z toho..... už plavky som šila z boxerkového strihu, ale tieto sú také super dlhšie nohy.... tak sa teším, potom pofotím na malom..... ak by dakto chcel šiť, stačí si vytlačiť b5 až b 12 strihy a polepiť....
@kalman krásne šaty, aj tebe by sa hodili..... fakt v jednoduchosti je krása
@ucitelka70 no možno si ušijem aj pre seba a ešte pre drobca aby sme mali rovnaké 😀 😀
@kalman BUDETE VERU KRáSNE TRIO.....
@papajka7 NáDHERA
Ahoj holky, stale k Vam nakukuji 🙂 Psala jsem zde ohledne tech listecku, ale pak jsem se nepridala, protoze jsem potrebovala vlastni nick a tolik kusu neslo ☹ No vsak jsem to tu psala. Kazdopadne bych se chtela zeptat, jestli nemate nejaky dobry strih na cepicku z fleecu. Uplne neco jednoducheho, jsem zacatecnik hadra 😀 Predem dekujiiiiiiiiiii
@lucijan já bych chtěla šít toto, tak třeba ti to v něčem pomůže http://thetohokutote.blogspot.cz/
@pajoslava ja šila podle tohoto návodu http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2295

@caramilla prosím tě, ty legínky jsou podle toho tvýho free střihu na blogu? já podle něj šila tučňákový pro Vojtu, ale přijdou mi dole strašně úzký ☹ příště je udělám širší, ale docela mě překvapilo, že je skoro neoblíkl a to má nožičky jak hůlčičky 😅 😀