icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
6. feb 2013

@jitu22 Téda, šaty jsou krásné a jen doufám, že to není před - po, ale po - před! Doufám teda, že jsi vyrobila ty s tím tylem! Ty jsou fantastický, retro a fakt krásný, elegantní, fakt paráda! No jo, tady všichni šijou plesové šaty a já šiju leginy s ptákama... děsný. Můj manžel je totálně antiplesový typ ☹

@cervena_vila na softshell měla teď akci www.batani.cz měla ho v akci, snad ještě platí 😉 Také prodává Definitiv na www.postaramese.cz .

caramilla
6. feb 2013

@jitu22 ten polštářek, slintám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cervena_vila
6. feb 2013

@caramilla Díky! Prohlídla jsem pár stránek dozadu a máš nádhernou tu krtkovou bundu! Takhle by mělo vypadat oblečení pro děti a ne ty blbosti, co se prodávají v obchodech. 😉

caramilla
7. feb 2013

@cervena_vila díky 😀

laeela
7. feb 2013

@caramilla je to Po a Před. Já se taky napřed lekla, pak jsem usoudila, že upgrade bude ten růžový a pak jsem ještě jukla Jitu na blog. 😉

mahulenka87
7. feb 2013

@slady myslíš dač o pár cm kratší molitan ako rozmer postielky? a takisto o pár cm menej ako návlečka, keď sa látka trošku zbehne, nie?

cingrlata
7. feb 2013

@lucijan
Koukám, že baletní kabelka naší Majdy se líbí. :o)
Tak pár tipů přímo od zdroje:oD.
Ten tvar střihu, co jsi fotila je vpodstatě tentýž. Mám ho zřejmě jen malinko více vykrojený. Není to podle Bellet Kids, Je to střih, co jsem si vyráběla kdysi v pubertě. Ale je to samože stejný typ tašky. Vypadá krásně i roztažená do šířky - jako dámská taška.
Vyztužený je vnějšek i vnitřek. A jak psala Stassy, určitě dávat stejný tvar ven i dovnitř. Vnějšek stačí vlizelínem nebo plátnem (u pevnější látky jde vnější výztuha vypustit) , vnitřek určitě vyšší gramáží ronopastu - hlavně kvůli tvaru. Kapsičky by teoreticky udržela i jen podšívka (pokud do nich majitelka nebude cpát cvičky tak drasticky jako moje dítě :o). A na paspule používám obalený zpevňovač hran (kupuju v čalounických potřebách), opět kvůli tvaru. Jde to i bez nich, taška bude i tak hezká, a ušetříš si případně nervy s prošíváním, pokud nemáš opravdu silný stroj.
Tož tak.
Jinak se klidně ptej přes blog. :o)

bordino
7. feb 2013

včerejší růžovkování, nic pro @terezita 😀

aerin
7. feb 2013

holky prosim dotaz, kdyz chci udelat body s mirnym rasenim u vystrihu (hehe, chapete co myslim, ze jo?😅), mam nejak upravovat strih nebo to tam jenom "nejak" zrasit?
ach jo, a libi se mi ty tricka a tuniky s prestrizenim a rasenim jak sije treba Terka @terezita a raseny rukavky a taaaak 😀
nejak se mi nedostava holcicich strihu 😅

lucijan
7. feb 2013

@bordino krásný kapsičky!
@jitu22já se taky nejdřív lekla, jestli jsi ty krásný šaty se spodničkou neokudlala a nezbyly z nich ty normální černý🙂

papajka7
7. feb 2013

@cingrlata vcera vecer som nakukla k tebe na blog a cely cas sa mi nezatvorili usta,uplne uzasneee 😵 😵 😵 😵 ,krasne vecicky,super napad z latkovymi obalmy do skoly,aj ten pastelkovnik sa mi velmi paci,beres aj zakazky?

papajka7
7. feb 2013

@bordino jo jo vesta,zislo by sa aj mne,krasna je 😉

bordino
7. feb 2013

@papajka7 aj mne by se zišla, ale kdo mi ji ušije? 😀

cingrlata
7. feb 2013

@papajka7 Moc děkuju za návštěvu blogu i za ta slova chvály. 😵. Zakázky beru, ale jsem pomalá jako šnek 😝 . Větší výběr je u nás na Fleru, tam jsou věci, co jsou hned k mání.

animal
7. feb 2013

@leeena_4 brzy budu dělat objednávku teplákovin, jednolícních úpletů, kojeneckých plyšů, lama wellsoft a další. tak se kdyžtak můžeš přidat

papajka7
7. feb 2013

@bordino 😀 😀 😀

@cingrlata tak pomala som aj ja 😝 ,ja som musela strelit zo zakazkami,lebo som nedodrziavala terminy,sila som mei taie,a kym som ja usila, dieta to uz nepotrebovalo 😅 ,tak som to zabalila,venujem sa sitim pre moju rodinu 😵

cingrlata
7. feb 2013

@papajka7 Tak to je zase více pro radost :o) - to šití pro rodinu.... a ve větší svobodě. Možná tak taky brzy dopadnu 😎 . Zatím mám pořád přetlak nápadů a chuti do šití, co by rodina nepobrala, tak se tím snažím vylepšovat rodinný rozpočet (jinak bych jej s mou látkománií drsně ruinovala.... 😀). čas ukáže kudy dál.

cingrlata
7. feb 2013

@papajka7 Mei taie? to jsi dobrá! Já jen pokukovala ale netroufla si. Zůstali jme u šátku na Manducy. Pokud to někdy bude potřeba, obrátím se na tebe, jo? 😉

lucijan
7. feb 2013

@cingrlata mě se líbí všechno cingrlatí🙂 Díky za rady! A tobě taky @stassy

laeela
7. feb 2013

@cingrlata Taky se přidávám k obdivovatelům, blog mám v oblíbených a pravidelně kontroluju. 😉

leeena_4
7. feb 2013

@laeela @jitu22 děkuju holky 🙂

leeena_4
7. feb 2013

@animal ráda se přidám, děkuji, do kdy ti mám dát vědět?

animal
7. feb 2013

@leeena_4 no já někdy ke konci týdnespustím tabulku k objednávání a uvidíš zda se ti něco z materiálů bude hodit, tak si objednáš

abigail1
7. feb 2013

@animal mohla bych se také prosím přidat k objednávce?

animal
7. feb 2013

@abigail1 až bude spuštěna

jitu22
7. feb 2013

díky za pochvaly 🙂 šaty jsou samozřejmě po a před, akorát se mi to sem vložilo opačně a už jsem neměla nervy to zas vkládat znovu. Tenhle počítač je ukrutně pomalý a normální okupuje po večerech manžel.
Pokud byste potřebovala některá půjčit růžovou spodničku pro dcerku na karneval, tak se mi tu teď jedna válí 😀

@kuna to víš, Ples v Opeře, a vyvedli by mě jako Ornellu 😀 byl to maturiťák v lucerně, ale maturovala mi moje bývalá třída, co jsem měla, než jsem odešla na MD, tak jsem si to nemohla nechat ujít.

@macin73 šicí kolotoč - šije se na zadané téma a dostaneš vylosováno, komu pošleš svůj výtvor a kdo zase tobě. Ale na 1. kolo jsme byly jen 3, tak proto "mini".

snowwitch
7. feb 2013

@bordino Vestička krásná, to je fleece?
A šatičky taky, i když modelce se asi nelíbí 😀 Tenhle Ott sem si chtěla objednat jen kvůli té tunice 😀

bordino
7. feb 2013

@snowwitch jo, polar, je neuvěřitelně příjemná, jak říkám, asi počebuju :D
Modelce se šatičky moc líbí, už si je objednala i pro sebe, jen po očku pozorovala George z džungle a já jí vyloženě rušila :D střih můžu poslat 😉

cingrlata
7. feb 2013

@lucijan a laeela , Ó, moc děkuju! Moc si toho vážím, zvlášť když blog poslední dobou trochu skomírá.

snowwitch
7. feb 2013

@bordino tak to chápu 😀 Asi ti tu vestu trochu pajcnu 😀 ačkoliv tu mám jen vhodnou barvu lamy a na cestě pro mě nezvyklej tyrkysovej a kiwi fleece☹
Střih bych asi využila a objednala si místo toho 1/11...