icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
7. feb 2013

@snowwitch pajcni, ráda poradím 😉

napiš mi jakou velikost a adresu, ty víš kam 😀 teda s velikostí - moc to nesedí, tohle má být 98 a J. nosí 110/116. Je jí myslím akorát

snowwitch
7. feb 2013

@bordino ale ta barva je nádherná....opici moc sluší 😀

a_lexa
7. feb 2013

@papajka7 Ta kapsa je káááásná.

piecee
7. feb 2013

holky PROSÍM PROSÍM TROCHU SPĚCHÁM 🙂) poradíte některá jak udělat smoulí čepičku na karneval?máme zíta karneval.zpívánky v centru kostým mám vyřešený(triko a punčocháče) chtěla jsem ušít čepičku takovou tu spadenou vzadu podle střihu z Ott 4/2012 ale neuvědomila jsem si že jsem časopis půjčila :(

veronik77
7. feb 2013

@piecee jesti bude pc spolupracovat, tak to můžu zkusit naskenovat... jakou velikost? 🙂

ucitelka70
7. feb 2013

@papajka7 aplikácia je perfektná..... to máš reflexnú pásku alebo bielu látku na kombináciu? dobre si to vymyslela veľmi....

laeela
7. feb 2013

@piecee střih je jako na normální čapku, akorát je to o dost prodloužený. Jestli ti jde jen o tu jakoby spadnutou, tak návod je i tady:
http://tatiitalentlos.blogspot.cz/2012/11/nahan...

Jinak bych to klidně ještě protáhla víc.

laeela
7. feb 2013

@piecee jinak možná když si zadáš do googlových obrázků sewing pattern beanie, tak ti střih vyleze.

papajka7
7. feb 2013

@ucitelka70 ano reflexna .som sa troska pohrala 😅

briuska
7. feb 2013

ahoj holky, prosím, poradily byste mi, jak uplést šálu pro manžela? umím jen hladce, obrace, a chtěla bych mu udělat radost...kdyby to šlo proložit jednoduchým vzorkem, byla bych moc ráda za vaší radu. kolik ok nahodit a jak začít, jestli nejprve hladce, nebo celou šálu tím pružným vzorem (1 oko hl., 1 oko obr.). moc dík

palosek
7. feb 2013

@briuska Nezkoušela ses kouknout na návody na mmb nebo na you tube? Já se takhle naučila háčkovat, tak tam někde určitě bude i pletení. Já si kdysi pletla svetr a vestu podle už nevímjakého časopisu...a dalo se.... 😀

piecee
7. feb 2013

@laeela super díky moc tak já obšlehnu nějakou čepku co máme doma akorát prodloužím🙂 ounčochy mám připravené a až teď jsem si uvědomila že to mám barevně obráceně 😅 šmoulové jsou modrý a mají bílé kalhotky..a my to máme obráceně no nic 😅 😀 😀

@veronik77 díky moc já to obšlehnu podle nějaké čepice 🙂

piecee
7. feb 2013

Holky HELP potřebuju radu měla jsem radost že jsem vymyslela pro mladšího syna lehký kostým na zítřejší karnevalové zpívánky ale až teď jsem zjistila že to mám špatně půjde za šmoulu kt. má modrý vršek a bílé kalhotky s čepicí…my máme modrý punčochy s bobek vzadu a bílé triko.. mamka trochu spletla…spíš si teď říkám jak udělat čepici? chtěla jsem bílou ale nevím jestli teda nepokračovat v tom „neoriginálním“ šmoulovi a udělat jí modrou když má modré kalhotky? co myslíte?

ucitelka70
7. feb 2013

@piecee pravdaže nechaj, kto už bude pátrať po tom, že čo má biele a čo modré? účasť je dôležítá

laeela
7. feb 2013

@briuska počet ok hodně závisí na tloušťce příze z které budeš plést, tak napiš jakou máš a podle toho nahodíš oka. Jinak jednoduchý vzorek je třeba ten pružný, jak píšeš, ale můžeš mít 1 hl. 1 obr. nebo 2 hl. 2 obr.
Dál je pak jednoduchý třeba hráškový vzor, to je jedno oko hl., jedno obr. a v té řadě nad tím nad hladkým okem pleteš obr. a nad obr. okem pleteš hladce.
Můj velmi oblíbený začátečnický je takzvaný "garter stitch" to se plete buď furt ve všech řadách hladce nebo ve všech řadách obr., můžeš juknout na této stránce první foto seshora:
http://www.kreativni-stranky.wz.cz/pleteni-vzor...

Ani copánek není těžký, jen to chce trošku pletařské zručnosti.
Jinak nahazuj na dvě jehlice a vždy po nahození první řádek jen hladce, dělá to hezčí okraj.

laeela
7. feb 2013

@piecee já bych udělala bílou, ta je typicky šmoulózní 🙂.
Na zbytku ani nevím, jestli bych přišla na to, že je to obráceně, ale čapka by mi bouchla do očí. 😉

sufik1
7. feb 2013

holky reklamovali jste některá na latka.cz? Já už z nich nemůžu. Půlka věcí ještě po měsíci nedorazila vůbec, půlka dneska a místo tmavě modrého závěsu mám šedý jako je šedý soft. Chci to vyreklamovat, ale kód na látce odpovídá. Reklamovala jste některá látky? Bere se to jako zboží na zakázku (čili nereklamovatelné) a nebo ne? A jak v tom německu? Jako námořnická modrá se fakt nerovná šedý soft... 😠 😠 😠 😠 můžu do 14 dnů vrátit zboží bez udání důvodu jako u nás?

mahulenka87
7. feb 2013

Baby, odkiaľ objednávate látky-metráž a iné potreby (molitan)? Potrebovala by som na hniezdo do kolísky... Poprosím nejaký link 😉

mahulenka87
7. feb 2013

a ešte... akú látku - materiál by ste odporúčali na hniezdo do postielky? Ďakujem za rady

zabza40
7. feb 2013

@piecee Já jsem také pro bílou ,to je prostě šmoulí 🙂

pajoslava
7. feb 2013

Tak profesionalky, posilam zcela neprofesionalni pocin plny chyb, ale libi se mi 😀 Z odkazu, ktera jste mi sem nektera poslala 🙂

ucitelka70
7. feb 2013

@pajoslava niekto sa tu rozšupol, blahoželám....

caramilla
7. feb 2013

@sufik1 to by mě taky zajímalo jak je to s takovouto reklamací. Já teda nikdy nic nevracela. Někde jsem četla, že na nastřihaný látky se reklamace takhle na vrácení do 14 dní nevztahuje. Ale co zjistíš, tak sem s tím 😠

sufik1
7. feb 2013

@caramilla no u látek je to složitý. Ale když napíšou tmavě modrá a přijde šedá a ještě to stálo 1500,- tak se taky naprdneš...
Já na to v nejhorším něco našiju nebo jinak zakamufluju, ona tam jde i ta šedá v nejhorším, ale radši bych modrou.

sufik1
7. feb 2013

a ještě kam vlastně ty pomotaný závěsy mají přijít. Moje tvorba za poslední dobu. Pokojíček pro žížaláka. Tak trochu spamu. Víc fotek a jednotlivé popisy na blogu...
postýlka, čalounění, kapsář, sedací, vak, polštářky a další blbiny...

ucitelka70
7. feb 2013

@sufik1 nádhera.... už som viackrát na blogu pokukávala, perfektne si to vymyslela aj zrealizovala....

jitu22
7. feb 2013

@caramilla vrácení bez udání důvodu nejde, jak je to nastříhaná metráž. Ale reklamace je něco jiného. Pokud nesouhlasí informace v e-shopu s tím, co ti dojde, je to jednoznačně důvod k reklamaci a není důvod ji zamítnout. Bez ohledu na to, že je to na zakázku. Když si někdo u tebe objedná sukni vel. 40 a ty mu pošleš 36, taky má právo na reklamaci, protože jsi to poslala blbě. Ale jen tak bez udání důvodu správně udělanou věc vrátit nemůže.
Jen je třeba doložit, že chyba vznikla u nich a odeslali něco jiného, než co zákazník chtěl - printscreen z e-shopu, výpis objednávky, kde je jednoznačně uvedená barva atd.

palosek
7. feb 2013

@bordino zrovna nedávno jsem se koukala na ten střih na šaty s kulatýma kapsama...máš to parádní.... 😵 😵 😵

macin73
7. feb 2013

@sufik1 Já chci taky takový pokojíček!!! Teda samosebou v jiných barvách a s jinými obrázky 😉, ale to je BOMBA!!!

lilly2711
7. feb 2013

Ahojte babule, idem trochu zaspamovať. Došila som asi o druhej ráno softshellku pre Nellie, že teda na jar, ale vzhľadom k strihu a veľkosti to bude aj na jeseň 😀 . Pôvodne som to chcela dokončovať dnes, ale Nellie sa zle dýchalo, chrčala a dychčala ako po maratóne, takže spánok sa nekonal, do pol druhej sme sa pri nej s manželom striedali a ja v prestávkach šila. Inak manžel tú bundičku nazval " softshellová úchylnosť " 😀 😀 😀 keď ma videl na zemi strihať tie lístočky.A potom zahlásil : asi ti toho " koňa " zarazím !!! Nosíš odtiaľ samé kraviny! 😀 😀 😀
Bundičku som podšívala bavlnou a strih je z Ottobre zmenšená 92 a trošku upravený.
A k fotkám a foteniu len toľko : som rada, že sa tým neživím 😀 inak by fakt čosi letelo z okna....