Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky PROSÍM PROSÍM TROCHU SPĚCHÁM 🙂) poradíte některá jak udělat smoulí čepičku na karneval?máme zíta karneval.zpívánky v centru kostým mám vyřešený(triko a punčocháče) chtěla jsem ušít čepičku takovou tu spadenou vzadu podle střihu z Ott 4/2012 ale neuvědomila jsem si že jsem časopis půjčila :(
@papajka7 aplikácia je perfektná..... to máš reflexnú pásku alebo bielu látku na kombináciu? dobre si to vymyslela veľmi....
@piecee střih je jako na normální čapku, akorát je to o dost prodloužený. Jestli ti jde jen o tu jakoby spadnutou, tak návod je i tady:
http://tatiitalentlos.blogspot.cz/2012/11/nahan...
Jinak bych to klidně ještě protáhla víc.
@ucitelka70 ano reflexna .som sa troska pohrala 😅
ahoj holky, prosím, poradily byste mi, jak uplést šálu pro manžela? umím jen hladce, obrace, a chtěla bych mu udělat radost...kdyby to šlo proložit jednoduchým vzorkem, byla bych moc ráda za vaší radu. kolik ok nahodit a jak začít, jestli nejprve hladce, nebo celou šálu tím pružným vzorem (1 oko hl., 1 oko obr.). moc dík
Holky HELP potřebuju radu měla jsem radost že jsem vymyslela pro mladšího syna lehký kostým na zítřejší karnevalové zpívánky ale až teď jsem zjistila že to mám špatně půjde za šmoulu kt. má modrý vršek a bílé kalhotky s čepicí…my máme modrý punčochy s bobek vzadu a bílé triko.. mamka trochu spletla…spíš si teď říkám jak udělat čepici? chtěla jsem bílou ale nevím jestli teda nepokračovat v tom „neoriginálním“ šmoulovi a udělat jí modrou když má modré kalhotky? co myslíte?
@piecee pravdaže nechaj, kto už bude pátrať po tom, že čo má biele a čo modré? účasť je dôležítá
@briuska počet ok hodně závisí na tloušťce příze z které budeš plést, tak napiš jakou máš a podle toho nahodíš oka. Jinak jednoduchý vzorek je třeba ten pružný, jak píšeš, ale můžeš mít 1 hl. 1 obr. nebo 2 hl. 2 obr.
Dál je pak jednoduchý třeba hráškový vzor, to je jedno oko hl., jedno obr. a v té řadě nad tím nad hladkým okem pleteš obr. a nad obr. okem pleteš hladce.
Můj velmi oblíbený začátečnický je takzvaný "garter stitch" to se plete buď furt ve všech řadách hladce nebo ve všech řadách obr., můžeš juknout na této stránce první foto seshora:
http://www.kreativni-stranky.wz.cz/pleteni-vzor...
Ani copánek není těžký, jen to chce trošku pletařské zručnosti.
Jinak nahazuj na dvě jehlice a vždy po nahození první řádek jen hladce, dělá to hezčí okraj.
holky reklamovali jste některá na latka.cz? Já už z nich nemůžu. Půlka věcí ještě po měsíci nedorazila vůbec, půlka dneska a místo tmavě modrého závěsu mám šedý jako je šedý soft. Chci to vyreklamovat, ale kód na látce odpovídá. Reklamovala jste některá látky? Bere se to jako zboží na zakázku (čili nereklamovatelné) a nebo ne? A jak v tom německu? Jako námořnická modrá se fakt nerovná šedý soft... 😠 😠 😠 😠 můžu do 14 dnů vrátit zboží bez udání důvodu jako u nás?
Baby, odkiaľ objednávate látky-metráž a iné potreby (molitan)? Potrebovala by som na hniezdo do kolísky... Poprosím nejaký link 😉
a ešte... akú látku - materiál by ste odporúčali na hniezdo do postielky? Ďakujem za rady
@pajoslava niekto sa tu rozšupol, blahoželám....
@sufik1 nádhera.... už som viackrát na blogu pokukávala, perfektne si to vymyslela aj zrealizovala....
@caramilla vrácení bez udání důvodu nejde, jak je to nastříhaná metráž. Ale reklamace je něco jiného. Pokud nesouhlasí informace v e-shopu s tím, co ti dojde, je to jednoznačně důvod k reklamaci a není důvod ji zamítnout. Bez ohledu na to, že je to na zakázku. Když si někdo u tebe objedná sukni vel. 40 a ty mu pošleš 36, taky má právo na reklamaci, protože jsi to poslala blbě. Ale jen tak bez udání důvodu správně udělanou věc vrátit nemůže.
Jen je třeba doložit, že chyba vznikla u nich a odeslali něco jiného, než co zákazník chtěl - printscreen z e-shopu, výpis objednávky, kde je jednoznačně uvedená barva atd.
Ahojte babule, idem trochu zaspamovať. Došila som asi o druhej ráno softshellku pre Nellie, že teda na jar, ale vzhľadom k strihu a veľkosti to bude aj na jeseň 😀 . Pôvodne som to chcela dokončovať dnes, ale Nellie sa zle dýchalo, chrčala a dychčala ako po maratóne, takže spánok sa nekonal, do pol druhej sme sa pri nej s manželom striedali a ja v prestávkach šila. Inak manžel tú bundičku nazval " softshellová úchylnosť " 😀 😀 😀 keď ma videl na zemi strihať tie lístočky.A potom zahlásil : asi ti toho " koňa " zarazím !!! Nosíš odtiaľ samé kraviny! 😀 😀 😀
Bundičku som podšívala bavlnou a strih je z Ottobre zmenšená 92 a trošku upravený.
A k fotkám a foteniu len toľko : som rada, že sa tým neživím 😀 inak by fakt čosi letelo z okna....

@snowwitch pajcni, ráda poradím 😉
napiš mi jakou velikost a adresu, ty víš kam 😀 teda s velikostí - moc to nesedí, tohle má být 98 a J. nosí 110/116. Je jí myslím akorát