icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
12. feb 2013

Ahoj holky 🙂 rozeslala jsem infomejl ohledně JEŠTĚREK na softu..tak pokud měl přijít a není ani ve spamu, tak pište a já vám to hodím ještě sem ;)

mitape
12. feb 2013

@diapozitiv01 na overloku, mám priemyselný, voľné rameno nemám a v poho obnitkujem aj detský rukávik s patentom.
coverlok mi dnes príde, objednala som si janome . majú zľavu 😉
http://www.armo.sk/sijacie stroje/janome.html

palosek
12. feb 2013

@bulinka a kolik bys potřebovala? IP

zikie
12. feb 2013

@bordino Ježiš, ten je dokonalej!!!! A ty ostruhy!!!!

kuna
12. feb 2013

@bordino ty brďo! Ještěže jsem dokázala udržet pusu zavřenou, kdybych ji úžasem otevřela, mám klávesnici plnou mrkvového salátu 😀 😀 😀

@diapozitiv01 já volné rameno využívám. Ne na lemy u kalhot (je širší, než u rovnostehu), ale na lemy u triček, pasu u kalhot, atd. Šlo by to i bez toho, ale jsem na něj zvyklá.

danielahe
12. feb 2013

@bordino 😕 😕 nestacim se divit, to je bozi kostym 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

jitu22
12. feb 2013

@bordino a další, kdo jste šili/ máte nosící bundu - je lepší mít na zádech vsadku jako vepředu, nebo takový ten "padací most" (2 zipy po stranách s všitými pruhy nebo klínky)? Pořád nad tím špekuluju, jak to udělat.
Nebo jestli se na to rovnou vykašlu, když už si teď v zimě stejně dlouho neponosím (to je tak, když někdomu jde šití jako psovi pastva... )

ucitelka70
12. feb 2013
komisakpd
12. feb 2013

baby sijem leginy kamoskynej dcere...mam ich ystrihnute zosite...len ako tu gumu? na tunel? alebo niekto tu daval ze ako NEXT robi..tusim @lilly ale ako tu urobit..nemate nejaky foto navod..dik..lebo svoje dcerke som robila na patent

nenocka
12. feb 2013

Babule, máte niektorá skúsenosti s prešívaním suchého zipsu na flipkách? Ak áno, nepretekalo vám to potom cez tie pôvodné dieročky?

petkasv
12. feb 2013

@komisakpd ještě to tak dělá tušim @kuna, ale nejsem si jistá, taky bych to chtěla vědět 🙂

bordino
12. feb 2013

@jitu22 na první bundě jsem měla ten most a štvalo mě, že tam tu látku cítíš.. takže to tak šiju už jenom u mikin, kde jí není tolik a jsou volnější, bundu mám s vsadkou. Připadala jsem si jak hrbáč, ono to vidět nebylo, ale já to cítila a třeba pod batohem nebo v autě to bylo nepříjemné.

veronik77
12. feb 2013

@komisakpd guma se sešije a pak jí všiješ na OL do rubu legínek. Po té se látka s gumou zahne do rubu a buď se to celé dokola obšije kříkrokým cikcakem nebo se to jen zapošije rovným stehem vepředu, vzadu a po stranách 🙂

timkoemkamatko
12. feb 2013

@komisakpd ...veronik77 Ti to popisala, ja odfotila 🙂 , nakoniec to zvyknem presit dvojihlou. Tieto oranzove mam len par stehmi prisite na bokoch a vo svikoch v strede PD a ZD, ale celkove presitie dvojihlou sa mi viac paci...

jitu22
12. feb 2013

@bordino dík, přesně toho jsem se bála, jestli tam ta látka nevadí. Večer začnu ladit střih, jsem zvědavá kdy bude došito 🙂

kveta007
12. feb 2013

Holky, dlouho jsem tu nebyla, ale jdu sem za váma pro radu ohledně očkování. Vím, že se to tu už několikrát řešilo. Synovi se teď docela dost zhoršil atopický ekzém, navíc před 3/4 rokem od očkování TBC má pořád poměrně živě začervenalé místo vpichu, občas s hnisem, které jsme před měsícem léčili antibiotiky. No a teď mi od dr. přišla pozvánka na očkování na zarděnky. Očkovat syna chci, ale nejraději bych počkala, jak to jen jde, když vidím, jakou neplechu mu odělalo to TBC. Nevíte, do kdy se to dá odložit, jestli je na to nějaká lhůta? Popř. jak u vás probíhala reakce po očkování? Já si většinou po hexavakcíně ničeho nevšimla, žádné reakce nebyly. Navíc teď očkovat ještě v období chřipek? Děkuji za odpověď.

lenavos
12. feb 2013

@kveta007 Chodíte na alergologii s tím atop.exemem? Jestli jo, poradila bych se tam, oni alergologové/imunologové bývají co se týká očkování opatrnější. Nejsem odborník, ale pokud nemá ještě zahojené očkování po TBC, tak bych ještě počkala 😒 U staršího syna se mi zdárně podařilo odložit priorix až po 2.roce, mladší (20 měsíců) taky ještě nemá.
Horní omezení z hlediska věku není, jen se doktoři tváří, jakože úderem 15.měsíce musí být dítě naočkováno, u nás tak teda tváří sestra 😠

kveta007
12. feb 2013

@lenavos Syn má teď 17 měsíců. Doteď se ten ekzém docela držel v normě a od ledna se dost zhoršil, takže právě dneska jsme šli na kožní, jinak na alergologii jsme nebyli. Dle našeho pediatra to není nic zas až tak hrozného. Je pravda, že ten ekzém měl od 2 měsíců tak do 8 měsíců (zimní období), pak byl dlouho klid a teď se to zase rozbouřilo. Sice nevím po čem - syn nezná dosud citrusy, měnili jsme i mléka (z HA jsme přešli na kozí), ale moc se to nelepší. Takže dnes jsme dostali na kožním krém Lipobase a uvidíme. Ale právě nevím, jestli ekzém jako takový je dostačující jako odklad na očkování nebo ne?

lenavos
12. feb 2013

No hele asi bych se obrátila na toho alergologa, ale myslím, že ani normální pediatr ti nenaočkuje dítě s nezahojeným vpichem po TBC plus atopem, podle mě to svědčí o tom že ta imunita není úplně to pravý ořechový a priorix je živá vakcína.
Pokud myslíš, že s tím u dr. neuspěješ, tak bych prostě řekla, že zatím očkovat nechceš, případně přidala, že je/byl nedávno nastydlý a nazdar 😉 Neuroložka nám říkala, že má být syn 14 dní od infekce

petkasv
12. feb 2013

@veronik77 já chci foto, jsem úplně vygumovaná, to fakt jako drží, jak tam přišiješ na OL? mám v hlavě Etopedii a psychopedii, šití teď ne, nejsem schopná si to představit 🙂

veronik77
12. feb 2013

@petkasv foto pod mým příspěvkem od timkoemkamatko 🙂

piecee
12. feb 2013

@ucitelka70 ty jo super web uplně koukám...díky za tip 🙂 během chvilky jsem si vybrala asi 5 receptů co musím zítra nutně udělat🙂))

veronik77
12. feb 2013

@kveta007 pokud není zhojené TBC, tak bych se dalšího očko trochu bála... My jsme odkládali kvůli rýmičkám v celé rodině o víc, jak půl roku 🙂

ucitelka70
12. feb 2013

@piecee jeden z nich je pribináčik?

petkasv
12. feb 2013

@veronik77 já jsem fakt mimo, já si přečetla tvůj a reagovala a nepodívala se dál 🙂 🙂 🙂 jdu se zahrabat, už chci šít a ne se učit 🙂
@timkoemkamatko děkuji krásné foto 🙂

palosek
12. feb 2013

@veronik77 @petkasv @komisakpd naučila jsem se vsivat gumu, jak popsala
@veronik77 Je to super do legin i do trenek. Pak to prosivam obyc.cikcakem a taky to.dobře drží. V těch 4 místech se mi to zdá málo.

ucitelka70
12. feb 2013

@medunka21 ty už asi šiješ.... však?

komisakpd
12. feb 2013

@timkoemkamatko
@petkasv
@veronik77

a ked nemam OL mozem aj OL stehom...rekapitulacia, gumu si nasavim ako chcem dlzku myslim, zosijem spolu a potom natahujem okolo latky OL (alebo OL stehom potom ohnem a zaposijem len po krajoch a strede vpredu a vzadu?

daisyr
12. feb 2013

@kveta007 také bych očko odložila, navíc pokud není zhojené TBC, tak se ani nedávala hexa, a toto je živá vakcína. Není nikde psáno, do kdy to musí být, myslím. My odložili bez odůvodnínění na 2 rok a bylo to u naší dr. v pohodě a je pravda, že neměl víceméně žádnou reakci. Na toto očko určo být nějaký čas zdravý (i v rodině) a pak následující 2 týdny klidnější režim, omezit návštěvy v kolektivu apod.

medunka21
12. feb 2013

@ucitelka70 ano,ale na veritaske..