icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
11. feb 2013

@medunka21 já mám nitě různé, kony Hardy, malé špulky různé. Jde všechno, ale na ty malé musím dávat ta plastová kolečka nahoru, jinak to zlobí, trhá se a tak.

medunka21
11. feb 2013

@sinala dnes mi to bola pozriet krajcirka,vsetko je spravne navlecene.len nestihla pozriet stehy,ponahlala sa.mozno to tak ma vyzerat,no mne sa to dako nepaci.zajtra poprosim dalsiu kamku a uvidim..dnes si od seba oddychneme

beky52
11. feb 2013

@kalman užasné sukničky..

anielik
11. feb 2013

ahojte,
pred casom ste tu sili kukly na lyzovanie. Prosim nemate niektora strih? alebo tip kde ho najdem? Dakujeem

mooncaa
11. feb 2013

@medunka21 A nemáš to třeba blbé nastavení napětí nití? Mě se občas stane, že mi ta úplně levá niť vyklouzne z toho štelovacího kolečka a já si mohu štelovat jak chci a ona ta niť vede venkem. A ty malé špulky se Ti odvíjí stejným směrem? Já většinou začínám s nastavením 4444 a pak doštělovávám. Když mi levá niť leze z rubu, tak jí dotáhnu a když se mi smyčky neprovazují přesně na boku, tak trošku dotáhnu ty, co jsou jakoby povolené. Ještě ty spodní niťe musí být navlečeny ve správném pořadí, když se nahoře kříží ty nitě obráceně, tak se to trhá. Je taky dobré nezapomínat dávat patku dolů, což se mi stává pořád.

medunka21
11. feb 2013

@mooncaa teraz som to pozerala..ja tam daku zradu nevidim.skusim este zajtra nastavit to napatie .nite idu tade,kade maju,v spravnom poradi,nikde nie su prekrizene..
ale teraz ma napadlo,ze tu bol moj vnucik a dakeho kolecka z boku sa dotykal.musim este to pozriet.ci daco neporobil a ja tu saliem uz par hodin a neviem na chybu prist
a dakujem vam za rady

caramilla
11. feb 2013

@lenasss no, to si děláš prd... koupilas je od zary a vypárala cedulky, to přece neni možný, že jsi to ušila! To je fakt bomba, jsou nádherné!

jitu22
11. feb 2013

@anielik šila jsem teď podle toho volně stažitelného z Ottobre, sedí dobře. Jen jsem vynechala ozdoby, dolní lemování a střihla jsem ji víc do čela.

petule55
11. feb 2013

@laeela hm, tak to je opravdová alchymie... asi se spokojím s tím, že něco funguje a nebudu pátrat proč 🙂

bulinka
11. feb 2013

nemáte prosím doma někdo kousek nějaké autíčkové látky nebo něco vhodného pro kluka? Potřebuji kousek do kapucky a do kapsiček a při revizi zásob jsem zjistila, že mám vše v růžovo fialových tónech 😀

lenasss
12. feb 2013

@caramilla jéé děkuji zaru sice neznám,ale svěřím ti tajemství.Moje mamka ja pánská krejší vyučená ještě před 35lety a přiznám se že mi stála většinu času za zadkem a radila jak na co ale šila jsem já jen jsem potřebovala asi poradit jak na co ono tam vsadit tu podšívku byl pro mě dost nadlidský výkon ale pár dobře mířených rad a podařilo se 😅 😀 😀

bordino
12. feb 2013

Holky, já mám toho ptakopyska! Já z něj mám takovou radost! 😀

diapozitiv01
12. feb 2013

Baby vyuzivate volne rameno na svojich overlokoch?uz som si konecne vybrala masinu a zistila som ze nema volne rameno na rukavy...

eldwen
12. feb 2013

HOlky, co jste si sily natahovaci vlnacky nebo flisacky, podle ceho jste to sily? Diky moc - vim ze apr set tranek zpatky odkazy urcite jsou 😉, ale procitat nezvladam

sufik1
12. feb 2013

@bordino si děláš pr.l ten je luxusní!!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 mít takový kostým, tak jdu na karneval taky a klidně po 4 i s dvojčatama v pupku 😎 😎 😎 😎

svela
12. feb 2013

@bordino 😀

mahafi
12. feb 2013

@bordino ty vado.. nemám slov.. nádheraaa 😵 😵 😵 😵

bordino
12. feb 2013

@eldwen já šiju podle tohohle, trochu to prodlužuju nahoře
http://www.thenappynetwork.org.nz/images/WeeWek...

jitu22
12. feb 2013

@bordino moje biologická duše plesá 😵 V tom bych šla z fleku taky 🙂 Je fakt senzační a výborně rozpoznatelný

jitu22
12. feb 2013

@eldwen šiju podle tohohle - http://katrinassqs.blogspot.cz/2007/10/free-soa..., ale upravauju si ho podle sebe - širší hlavní díl (aby se líp oblékalo), kratší náplety (aby byly víc napružené) a střihám je z širšího proužku. Na fleecové střihám i náplety z fleecu, na vlněné z pasu svetru a z konců rukávů.

bordino
12. feb 2013

@jitu22 já jsem biolog taky 😀 A Jolí to asi podědila, no hádám, že mezi všema těma princeznama, vílama a motýlkama bude trčet 😀

ucitelka70
12. feb 2013

@bordino tie tvoje nápady a tvoje tlapky sú úžasné, ak takéto čosi vieš vytvoriť 😉

a_lexa
12. feb 2013

@bordino no mě asi položí!! To je teda úlet - uplně si dokážu představit jak bude mezi těma princeznama a popelkama vynikat!!!!! 😀 😀 To bych chtěla vidět!!! 😀 😀

kalman
12. feb 2013

@bordino to je luxusne originální 😀

jancasoch
12. feb 2013

@bordino ty jsi fakt blázen...je to úžasný 😀

eldwen
12. feb 2013

@bordino kostym je nadherny 🙂

sinala
12. feb 2013

@bordino na fakt super 🙂

lucijan
12. feb 2013

@bordino 😵 😵 😵 😵 😵 a ostruhy... 😀 😵 😵 😵

eldwen
12. feb 2013

@jitu22
@bordino holky diky moc, mam to zapsane 🙂

diapozitiv01
12. feb 2013

Baby ked uz vas takto otravujem, tie ktore pouzivate coverlock,s ktorym ste spokojne?