Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte,
pred casom ste tu sili kukly na lyzovanie. Prosim nemate niektora strih? alebo tip kde ho najdem? Dakujeem
@medunka21 A nemáš to třeba blbé nastavení napětí nití? Mě se občas stane, že mi ta úplně levá niť vyklouzne z toho štelovacího kolečka a já si mohu štelovat jak chci a ona ta niť vede venkem. A ty malé špulky se Ti odvíjí stejným směrem? Já většinou začínám s nastavením 4444 a pak doštělovávám. Když mi levá niť leze z rubu, tak jí dotáhnu a když se mi smyčky neprovazují přesně na boku, tak trošku dotáhnu ty, co jsou jakoby povolené. Ještě ty spodní niťe musí být navlečeny ve správném pořadí, když se nahoře kříží ty nitě obráceně, tak se to trhá. Je taky dobré nezapomínat dávat patku dolů, což se mi stává pořád.
@mooncaa teraz som to pozerala..ja tam daku zradu nevidim.skusim este zajtra nastavit to napatie .nite idu tade,kade maju,v spravnom poradi,nikde nie su prekrizene..
ale teraz ma napadlo,ze tu bol moj vnucik a dakeho kolecka z boku sa dotykal.musim este to pozriet.ci daco neporobil a ja tu saliem uz par hodin a neviem na chybu prist
a dakujem vam za rady
nemáte prosím doma někdo kousek nějaké autíčkové látky nebo něco vhodného pro kluka? Potřebuji kousek do kapucky a do kapsiček a při revizi zásob jsem zjistila, že mám vše v růžovo fialových tónech 😀
@caramilla jéé děkuji zaru sice neznám,ale svěřím ti tajemství.Moje mamka ja pánská krejší vyučená ještě před 35lety a přiznám se že mi stála většinu času za zadkem a radila jak na co ale šila jsem já jen jsem potřebovala asi poradit jak na co ono tam vsadit tu podšívku byl pro mě dost nadlidský výkon ale pár dobře mířených rad a podařilo se 😅 😀 😀
Baby vyuzivate volne rameno na svojich overlokoch?uz som si konecne vybrala masinu a zistila som ze nema volne rameno na rukavy...
HOlky, co jste si sily natahovaci vlnacky nebo flisacky, podle ceho jste to sily? Diky moc - vim ze apr set tranek zpatky odkazy urcite jsou 😉, ale procitat nezvladam
@eldwen já šiju podle tohohle, trochu to prodlužuju nahoře
http://www.thenappynetwork.org.nz/images/WeeWek...
@eldwen šiju podle tohohle - http://katrinassqs.blogspot.cz/2007/10/free-soa..., ale upravauju si ho podle sebe - širší hlavní díl (aby se líp oblékalo), kratší náplety (aby byly víc napružené) a střihám je z širšího proužku. Na fleecové střihám i náplety z fleecu, na vlněné z pasu svetru a z konců rukávů.
@bordino tie tvoje nápady a tvoje tlapky sú úžasné, ak takéto čosi vieš vytvoriť 😉
Baby ked uz vas takto otravujem, tie ktore pouzivate coverlock,s ktorym ste spokojne?

@medunka21 já mám nitě různé, kony Hardy, malé špulky různé. Jde všechno, ale na ty malé musím dávat ta plastová kolečka nahoru, jinak to zlobí, trhá se a tak.